Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

*gusia

dziecko na przednim siedzeniu

Polecane posty

Witam serdecznie,mam pytanko: czy 5latek moze siedziec na przednim siedzeniu samochodu,oczywiscie na siedzisku,dodam ze auto wyposazone jest w poduszke powietrzna..

Gość wpierdol mu
Na siedzisku tak, wylacz poduszke.

z tego co wiem,to niemowle musibyc przewozone przodem do kierunku jazdy,wlasnie jak auto ma poduszke..wiec czemu mam ja wylaczyc skoro dziecko ma 5 lat..nie kumam.. :/

Robie teraz prawo jazdy i w tescie jest pytanie, czy male dziecko mozna posadzic na przednim siedzeniu w foteliku. Mozna, ale oczywiscie trzeba wylaczyc poduszke. Ale czemu trzeba ja wylaczyc, to juz nikt nie napisal ;)

Gość Polaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
woż dziecko z tyłu i po problemie, tak jest dla niego bezpieczniej

bo jak odpali to może mu nawet uciąć głowę najczęściej łamią kark. Ładunek i wielkość w poduszkach jest liczona na dorosłego. Masz to w którymś przepisie dokładnie opisane. Zresztą w instrukcji powinnaś mieć napisane jak wolno w danym aucie wozić jakie dziecko żeby mu nie zrobić krzywdy.

Gość daria_parka
jesli przewozisz niemowle powinnas miec wylączoną poduszke, i jak niemowlę przewozisz to raczej wsadzasz odwrotnie do kierunku jazdy...

wiem ze z tylu jest bezpiecznie,z przodu rowniez(jesli przestrzegasz zasad,pasy,fotelik ...)chce go posadzic z przodu poziewaz o to mnie zapytal..poza tym byłoby wygodniej..nie musialabym zerkac w wew.lusterko jak z nim rozmawiam hii poprostu byloby poreczniej

W niektórych autach masz też instrukcję rysunkową jak wolno wozić dziecko na przednim fotelu. A w foteliku tyłem do kierunku jazdy z włączoną poduszkę dziecko by wprasowało w oparcie fotela a potem z dużym prawdopodobieństwem wyrzuciło przez przednią szybę bo podniesiony do góry w ten sposób fotelik wypina się z pasów

jakos niewyobrazam sobie 5latka siedzacego tylem na przednim siedzeniu,,,no ale coz Polak potrafi... ps. pisalam ze to siedzisko a nie fotelik