Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gilllllllllllllllllll

wywołam poród poprzez

Polecane posty

masturbację?? czy to jest w ogóle możliwe? jestem w 37 tc i już mogę praktycznie urodzić ale czy masturbowanie się może przyśpieszyć skurcze?Bo czytałam że jeśli się uprawia seks to można wywołać ale czy tak samo może być jeśli będę się sama zadowalała??

Chyba nie bo seks może przyśpieszyć ze względu na jakiś składnik spermy (nie pamiętam jak się nazywa)

No ale jeśli masuję sobie piersi i brodawki to wydziela się oksytocyna która właśnie wywołuje skurcze. A więc jak to w kocu jest???

sperma ma w sobie oksy i to ten skladnik moze przyspieszyć porod samogwalcenie ci nic nie pomoze:)

Faktycznie, masaż brodawek tez może powodować powstawanie oksytocyny, ale chyba jeżeli jeszcze nie pora to za mała dawka tego hormonu żeby coś dała

Mogę poczekać ale mam taką chcicę ze ja nie mogę.

Gość 222222
eee tam, ja próbowałam i sama, i z mężem, seks prawie codziennie, masturbacja... i urodziłam 9 dni po terminie :)

Gość ewefxdcvbn;uyt
nie wolno masowac piersi ani brzucha ! bo wywolacz porod ... dac sobie z paluszka mozesz ! a ja probowalam wywolac porod seksem bo bylam 2 tyg po terminie i dupa nie udalo sie ... ale to kwestia organizmu ! uprwaiac seks mozesz ale wlasnie bez masowania piersi i bardzo delikatnie najlepiej na lezaco od tylu...

ja sie pilnowałam i co i urodziłam szybciej w 36 tygodniu. poszłam do szpitala w 35 tygodniu ( przed wczesne skurcze ) . wyszłam 13. listopada dostałam leki żeby skurczy nie mieć w domu byłam o 15 godzinie a o 23:30 wody mi odeszły i z powrotem do szpitala. śmiali sie ze mnie ze stęskniłam sie za nimi. i urodziłam 14 . listopada

Małe sprostowanie... sperma nie zawiera oksy jak ktoś napisał (oksytocynę jak rozumiem) tylko hormony zwane prostaglandynami.

Gość khdjdadh
To prawda - w nasieniu nie ma oksytocyny. Są za to prostaglandyny, które mogą powodować zmiękczanie szyjki macicy i przyspieszają poród.