Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Czarnuuuuuula

nie czuję ruchów

Polecane posty

Gość Czarnuuuuuula

Witajcie jestem w 20 tyg. ciąży i od dwóch dni nie czuję ruchów. Wcześniej miałam regularne po każdym jedzeniu. A teraz nic :(

według mnie dla świętego spokoju powinnaś iść do lekarza, lepiej dmuchać na zimne i stres nerwy z pewnością nie wpłyną korzystnie na dzidziusia.

a jesteś pewna że to były ruchy? spróbuj zjeść czekolady troszkę i położyć sie . na mojego synka zawsze to działało. a wiem ze niektóre kobiety tez piły kawę żeby pobudzić dziecko

Gość Jasskolka
popieram lepiej dla pewnosci i spokoju idz do lekarza .Ja zaczelam odczuwac ruchy gdzies po 22 tyg

Gość ndoasjdpaidpaid
napij sie mleka zimnego zjedz jakiegos batonika i poloz sie na lewym boczku powinno zadzialac jesli nadal nic pojedz dla swietego spokoju do lekarza

Gość do Czarnuuuuuula
a moze te ruchy to byly ze strony zoladka?ja tez zaczelam odzcuwac po 22 tyg wczesniej to mialam gulgotki od jelit

Gość Czarnuuuuuula
teraz to już sama nie jestem pewna, co to było, może rzeczywiście na takie odczuwalne ruchy dziecka jest trochę za wcześnie. HMM, tak to jest jak się człowiek naczyta za dużo pierdół w necie.

Wcale nie jest za wcześnie. Ja pierwsze ruchy w poprzedniej ciąży czułam już w 18tygodniu!!!

Gość nie twierdze wlasnie tak....
ja czulam ruchy od 17 tyg. ale to nie byly regularne ruchy....zazwyczaj w nocy jak juz sie polozylam i odprezylam ,po kalacji..... dopiero gdzies po 25 tyg,. czulam regularne ruchy....

mi sie wydaje ze 22 tydzien to za pozno na pierwsze ruchy... a nie ze 20 to za wczesnie;)

Gość nieprawdaaaaaaaaaaaaaa
ja pierwsze ruchy poczulam w 22 tyg!!!i jest jak najbardziej normalne

Gość 22 tydz to nie jest pozno!
pierworodki zazwyczaj pierwszy ruch dziecka czuja w 22 tyg wczesniej to moga byc jakies gulgotki gazy ze strony jelit

Gość jsjdjsj
mi ginekolog powiedział, ze pierwsze ruchy zaczyna sie czuc mniej wiecej od 20-22 tyg. U niektórych od 24. Jak to bywa wszystko ma tu znaczenie. Twoja budowa, tusza a takze łozysko, jak masz na przedniej scianie macicy to ono Ci amortyzuje ruchy. W kolejnych ciązach ruchy mozesz zaczac juz odczuwac ok 17-18 tyg.

Gość Skarbek 86
Poczułam pierwsze ruchy w 18 tygodniu. Dziewczyny maja racje zjedz cos słodkiego, wtedy dzidzius powinien sie obudzic, mozesz tez złapać za brzuch i lekko potrząsnąć , tak robiły połozne gdy lezałam w spitalu gdy na ktg dziecko spało. Dwa dni nie czujesz ruchów i nic z tym nie robisz? Ja jak nie czuje pare godzin to panikuje ale u mnie juz 34 tydzień. Lepiej dmuchać na zimne- jedz na izbe przyjęć do szpitala!!!!!!!!

Ja czułam od 17 tyg, ale miałam np. po dwa-trzy dni, że nie czułam i później znowu. Dopiero później są regularne. Ale dla spokoju mozesz pojechać do lekarza

Gość wy i te madre rady

bez przesady...to byla moja pierwsza ciaza i ruchy poczulam w pierwszym dniu 17 tygodnia....i dosc czesto slysze ze kobiety wlansie mniej wiecej w tych tyg. czuja pierwsze ruchy!!

Gość wy i te madre rady
jedna wie lepeij od drugiej kazda taka doswiadczona ze az glowa boli serio