Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kwiatkinałące

Lekarz nie skierował mnie na badania

Polecane posty

Gość kwiatkinałące

Witam.. Jestem w 9tc i lekarz oprócz usg nie skierował mnie na żadne badania! Jest to moja pierwsza ciąża. Czy to normalne? NIe potrzeba żadnych badań??

Gość jakis dziwny chyba
Wydaje mi się, że powinien dać Ci skierowanie na takie ogólne badania typu krew, mocz i zrobić cytologię.

Gość kwiatkinałące
Cytologię też miałam robioną niedawno. Martwi mnie jego podejscie..

Gość kwiatkinałące
Myślałam nad zmianą lekarza ale zapisy są na październik. Nie mogę tak długo czekać

Gość a nawet trzeba
Bardzo dziwne postępowanie. Mój lekarz na pierwszej wizycie sam robi usg i daje skierowania na krew i mocz. Poza tym regularnie na każdą wizytę miałam zlecenie zrobienia badań, w pierwszej ciąży co 4, w drugiej co 3 tygodnie (druga bardziej problemowa na początku). Pod koniec wizyty częstsze, to nie z wizyty na wizytę, ale raz na 3 tygodnie musiałam robić wyniki.

Gość spróbuj iść
spóbuj isc do innego Tamten był prywatny czy na kase chorych ? jesli prywatny to idz do panstwowego ( zaoszczędzisz kase ) , jesli panstwowy to idz do prywatnego lub innego na kase Wszystko zalezy jakimi funduszami gospodarujesz Tak czy siak idz jeszcze raz tylko do innego

W internecie jest mnóstwo stron, gdzie są tabelki z obowiązkowymi badaniami w ciąży, wraz z terminami ich wykonania. Poszukaj, wydrukuj i idź z tym do lekarza i wymagaj,. łaski nie robi, to Twoja ciąża. Ja się też upominałam, pani doktor mówiła, aha, no tak i wypisywała skierowanie.

Gość kwiatkinałące
NO wlasnie.. Tylko ze to on jest lekarzem i niby on wie co powinnam.. Lekarz na kase chorych oczywiscie. Na usg tez musze czekac miesiac bo jest kolejka. Kompletna porazka

Niby powinien, ale jak sama nie dopilnujesz to się nie doczekasz. Więc zrób sobie spis i wymagaj, z usg, jak będziesz miała jakieś wątpliwości, to zawsze możesz zrobić prywatnie, na państwowe zapisz się jak najszybciej, ciężarne maja pierwszeństwo, przynajmniej tak było w przychodni, do której ja chodziłam.