Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Katamaranka

Dylemat wakacyjny

Polecane posty

Gość Katamaranka

Pomóżcie - mam do podjęcia taką oto decyzję. Dziadkowie zabierają naszą 14 miesieczna córeczkę nad morze na 2 tygodnie. Dziecko jest do nich przyzwyczajone, zdarza się, że spedza z nimi weekend. Najdluzej jak do tej pory byla z nimi 4 dni sama i bylo wszystko OK. Pytanie jest takie - czy my mamy ja tam zawiezc (500 km) w sobotę (niestety mam w sobote egzaminy do 15) wiec musielibysmy jechac po egazminach i dotrzec w nocy a cala niedziele wracac no bo pn do roboty a urlopu nie dostane czy wyslac ją po prostu z moimi rodzicami? Czy to nie bedzie szok jak ja wsadza do auta na taka druga podroz bez mamy? Czy gorzej będzie jak ja tam zawieziemy a potem zostawimy? Jakie wyjscie lepsze?

Gość Katamaranka
halo czy ktoś mi pomoże? : -)

lepiej by pojechała z dziadkami odrazu . jesli juz byla kilka dni sama u nich i nic sie nie działo to bez problemów powinno być:)

Gość Katamaranka
Dzieki dziewczyny, mam kolezanke ktora twierdzi, ze dziecko dozna szoku, ze bedzie sie czulo jak porwane, wywiezione czy cos. Ale chyba przesadza? :-)

O rany zazdroszczę :D:D:D żeby ktoś tylko chciał zabrać mojego na cąły dzień to bym skakała:D Uważam że skoro córka jest związana tak bardzo z dziadkami to najlepiej będzie jak od razu pojedzie z nimi.

Gość Katamaranka
Glowa w chmurach - tez sie ciesze na te 2 tygodnie. ale tez troszke martwie. Niektorzy sieja w mojej glowie obraz dziecka we wstrzasie:-) Ale ona dobrze sie z nimi czuje, tyle, ze jeszcze nigdy z nimi nigdzie nie jechala tzn do sklepu najwyzej. Zawsze jak jest z nimi sama to u nich w domu. Dlatego tak sie martwie ta kompilacja - dziadkowie + dluga podroz + pobyt w obcym nieznanym miejscu. Ale pocieszam sie, ze tam bedzie duzo atrakcji - piasek, morze... Po co ma siedziec w durnym miescie w bloku jak moi rodzice az pieją, że bez niej nie jadą:-)

Gość halina co się wypina
będzie tęsknić, my tak zostawiliśmy półtora rocznego synka na tydzień i pojechaliśmy sobie na sylwestra...biedny był, ja miałam wyrzuty sumienia i ciągle wydzwaniałam... no ale z drugiej strony przecież dziadkowie zajmą najlepiej, jak potrafią

Katamaranka----To naturalne że będziesz sie stresować ,martwić,tęsknić i ciągle myśleć "jak oni dadzą sobie radę bezemnie " :) A takie maluchy to mają full wypas i do tego jeszcze kochana babcia i dziadek :)

Gość Katamaranka
halina - a czemu synek był biedny, płakał, ni spał, nie jadł? Czym się to objawiało i jak zareagował po waszym powrocie? Glowa w chmurach - na pewno będę się martwić, ale myślę, że zdrowiej i lepiej będzie jej nad tym morzem. A co do wyrzutów sumienia - to chyba nie mam. Raczej obawy o radzenie sobie wlaśnie