Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

maamaa Matuśka

twarożek dla niemowlaka

Polecane posty

chciałabym zacząc dawac mojemu 9 miesięcznemu Synkowi twarożek z owocami na podwieczorek lub drugie śniadanko ,ale nie za brdzo wiem jaki : chudu ,tłusty ,półtusty i jakiej firmy najlepszy ??

Dołaczam sie do pytania,mam 10mies coreczke i najpierw dawalam jej ze sloiczka z bodovita z owocami ale tez chcialabym sama zrobic. czekam na pomysly dziękuje;)

Moja jak miała te 9 miesięcy to jadła normalny twarożek....nie żaden robiony..Jak z owockami to najchętniej bielucha albo taki homogenizowany naturalny... Chociaż wolała od początku na ostro...mój mąż robi sobie zawsze biały ser z cebulką czy szczypiorkiem...zawsze jedli razem Pytałam nawet pediatry czy to nie za wcześnie.....powiedziała,że jak mała chce - to ma jeść , jezeli oczywiście nie ma po tym żadnych problemów....nie miała i nie ma.... Ta sama pediatra doradzała w okresie zimowo wiosennym czosnek.... Córcia miała 10 miesięcy i jadła chlebek z masłem czosnkowym.....przeżyłyśmy tą naszą pierwszą zimę bez kataru - polecam

źle doczytałam :P myślałam,że pytacie jak zrobić twarożek .... Ja zawsze dla wszystkich używam tłusty - jest smaczniejszy i nie taki wiórowaty.....czasami kupuję zwykły a czasami taki 3x mielony.... na początku rozrzedzałam jogurtem bo sie bałam ,że śmietana będzie za cięzka...ale ponieważ kilka razy mała podżarła starszemu rodzeństwu i nic jej nie było, już robie normalnie.....

na początek jednak chyba radziłabym Ci bielucha....chyba że masz pewnośc że to świeżutki ser...ja nigdy nie kupuję sera w kostkach i dodatkowo pakowanego w folię...jakoś mam wrażenie, że ta folia może go skisić...kupuję najczęściej taki w klinkach na wagę, w papierze....u nas jest garwoliński albo piątnica. Nie wiem z jakigo rejonu jesteś i co jest najlepszego u was..ale też na pewno macie jakiś super...

Gość matylla
Według mnie można, najlepiej naturalny, ale istnieją tez specjalnie zrobione pod takich brzdąców nabiałowe przysmaki. Może spróbuj coś takiego banany z twarożkiem - http://www.sklep.internetowamama.pl/produkt,18596