Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Polasia........

do kobiet które odstawiły pigułki ze względu na efekty uboczne

Polecane posty

Gość Polasia........

Brałam w zyciu 2 rodzaje pigułek. Po pierwszych - wymiotowałam, wciąż było mi niedobrze. Odstawiłam je po tygodniu, nudności minęły. Potem brałam drugie. Zauważyłam inne efekty uboczne, które nasilały się z każdym dniem, mianowicie: - ból głowy, z którym się budziłam i z którym szłam spać - skłonność do depresji, wciąż byłam w obniżonym nastroju, nie potrafiłam cieszyć się życiem jak wcześniej - znaczny spadek popędu seksualnego Odstawiłam je 1,5 tyg temu, a powyższe symptomy nie ustąpiły. Wciąż, każdego dnia boli mnie głowa. Na seks dalej nie mam ochoty. Wciąż mam chandrę. Pytanie - czy "efekty" faktycznie mogą się utrzymywać jeszcze parę tyg? Kiedy miną?

Gość Polasia........
Dodam, że te drugie tabletki brałam parę miesięcy.

Gość zrozpaczona Narzeczona :(
do 3 mies a nawe pol roku organizm moze uczyc sie tolerowac tabletki kazde nastepne nowe tabletki toleruje juz lpeiej i szybciej jeszccze moze byc tak ze niektorych w ogole nie bedzie tolrerowal podstawowa sprawa badania hormonanlne a potem dobranie tabletki wieksza szansa ze dopierze sie odpowiednie i nie bedzie efektow ubocznych

Gość Polasia........
Pytałam o coś innego. Po jakim czasie od odstawienia miną efekty uboczne?

powinny minąć do max trzech cykli po odstawieniu. chociaż te Twoje objawy to akurat powinny minąc po krwawieniu z odstawienia. moze to nie od pigułek?...

Wcześniej chodziłam do różnych ginów i żaden nie umiał mi dobrac tabletek. Moj obecny ( raczej już nie zmienię) ginekolog powiedział że nie mogę wogóle brac tabletek anty. Jestem w grupie ryzyka zakrzepicy. Wcześniej brałam 4 rodzaje tabletek po których przytyłam spadło mi libido, miałam nudności, byłam nadpobudliwa i pojawiły się lekkie żylaki po tych dopiero żylakach stwierdził że jestem w tej grupie ryzyka. Miałam robione badania które to potwierdziły.

Gość zrozpaczona Narzeczona :(
Polasia........ przeciez wyraznie ci napisalam 3 mies nawet do pol roku trwaja efekty uboczne a o to pytalas wiec o co ci chodzi??