Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szybkie pytanko

do Dziewczyn które brały duphaston w ciąży

Polecane posty

Gość szybkie pytanko

Jestem w 14 tygodniu ciąży, gin zdecydowała, że możemy odstawić duphaston (miałam dwa razy krwawienia, później plamienia) bo wszystko jest już ok, ciąża też rozwija się dobrze no i wczoraj miałam już nie brać ale po tym jak go nie wziełam miałam delikatne skurcze, niespecjalnie bolesne, po prostu je czułam i zauważyłam też zdecydowanie więcej wydzieliny, ogólnie czułam się tak jak po odstawieniu tabletek anty na okres, czy to normalne? I jak długo takie samopoczucie może się utrzymywać zanim organizm się przyzwyczai? Z góry dzięki za odpowiedź :)

Gość szybkie pytanko
nikt nie odstawiał duphastonu?

Gość chorowitttka
hej, ja jestem w 30 tyg i do tej pory, od 6 tyg biorę duphaston, początkowo 3 dziennie, obecnie 2 dziennie; gdy probowalam zredukowac dawkę do jednej pojawilo sie plamienie, wiec biore do tej pory i chyba nadal bede brac...

Gość szybkie pytanko
Ja mam już zredukowaną dawkę z 3 do 1 tabletek dziennie i na szczęscie nic się nie działo do tej pory, dopiero wczoraj kiedy zupełnie miałam odstawić coś się zaczynało dziać, w sumie nawet nie wiem do końca co, bo wolałam nie czekać na ciąg dalszy.

Gość szybkie pytanko
up

W 6 tygodniu dostałam krwotoku i miałam przepisany duphaston 3 razy dziennie po 1.I tak przez 7 tygodni bo tyle trwało krwawienie.Kiedy się zakończyło miałam brac przez 2 tygodnie po 1 raz dziennie.Po odstawieniu czułam się dobrze.Nie miałam już plamień,dziwnej wydzieliny czy skurczy.

Gość 521
ja miałam plamienie w 10 tyg i dostałam receptę na duphaston. Najpierw brałam 3x dziennie przez pierwszych parę dni, ale mdłości były nie do zniesienia i zmiejszyłam dawke do 2x dziennie Wziełam tylko jedno opakowanie, które odstawiłam po zakończeniu. Jeden lekarz stwierdził, że mogę odstawić z dnia na dzień po dawce 2x dziennie jeśli jestem już w 12 tyg. i będzie ok Jakos jednak sie bałam i bralam ostatnie dni 1x dziennie. Zadne plamienia mi sie nie powtorzyly, wszystko bylo w jak najlepszym porzadku.