Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brideTObe26

Moja wymarzona suknia slubna - szyje sie :)

Polecane posty

Gość brideTObe26
Mysle ze do takiego koka pasowal by welon podpinany od dolu? A tak w ogole to kiedy zdejmuje sie welon? Dopiero na oczepinach czy mozna wczesniej?

Tradycyjnie na oczepinach. Wg mnie lepiej by wyglądał wpięty od góry.

Autorko a gdzie dokładnie szyjesz ta suknię?:) jestem z pod lublina. Kupowałaś już buty albo dodatki? Może powiesz gdzie można fajne rzeczy znaleźć?:)

Ja tez jestem spod Lublina :) Suknie szyje w salonie Paris na Narutowicza. Kupilam buty do kosciola jak na razie, bo na samo wesele chce cos na mniejszym obcasie. http://img208.imageshack.us/img208/561/24052010625.jpg Na zdjeciu wygladaja na ciut za duze, ale nie sa bo musialam to zdjecie zrobic sama i tak wlasnie wyszlo :) Jestem w tej chwili za granica i staram sie tutaj szukac wszystkich dodatkow, ale jest ciezko, jednak w polsce sa o wiele fajniejsze rzeczy :) Jesli chodzi o buty na wesele to bede pobiegam jeszcze po salonach z sukniami slubnymi bo wiem ze tak maja duzy wybor. W Paris tez maja buty wiec moze tam cos wybiore. Jesli chodzi o kolczyki to chyba kupie je przez internet, dziewczyny wkleily zdjecia kolczykow na pierwszej stronie, jest wiele pieknych ale trzeba zamawiac przez internet, tak samo bransoletka. A czego konkretnie szukasz?

brideTObe26 - uważaj z wysokością obcasów. I pod które szyjesz suknię. Bo jak będziesz miała dużo niższe na weselu to możesz ciągnąć suknię po ziemi i ją przydeptać.

Miarka Moze faktycznie masz racje, spojrzalam na zdjecia mojej znajomej, ona miala fryzurke w stylu retro ale miala wlasnie taki welon jak ja chce i bym upiety od gory, wewnetrzna czesc byla dluga a zew. konczyla sie mniej wiecej na wysokosci pasa. A jak u Was bylo z butami? Czy w trakcie wesela zmienilyscie na nizszy obcas, czy moze calkiem plaskie baleriny? A moze na bosaka? :D

No wlasnie zeby sie nie okazalo pozniej ze suknia bedzie za dluga... Chyba jednak pospiesze sie z kupnem butow na wesele, zebym na przymiarkach dokladnie wiedziala jaka ma byc dlugosc.. Mam jeszcze pytanie odnosnie paznokci, mam swoje naturalne dlugie paznokcie, czy Wy mialyscie tipsy na weselu? Slyszalam ze ostatnio raczej sie od tego odchodzi, chyba ze mloda ma "niewyjsciowo" obgryzione pazurki wiec nie ma wyjscia ;) Wiem ze french lepiej sie trzyma na tipsach bo kiedys sama robilam.

Ja mialam wizazystkę i bylam bardzo zadowolona. Najpierw umówiłam się na próbny makijaż, chciałam zobacz jak bede sie w nim czułam. Efekt byl super. ja pare dni przed slubem zaczelam stosowac etiaksil, żeby sie pod paszkami nie spocic za bardzo. A jesli chodzi o buty to proponowałabym zakup butów w sklepie dla tancerzy. Posiadaja tam również modele ślubne, a buty? super wygoda, podeszwa miękka, nic nigdzie nie obciera i nie uwiera, co daje mozliwośc bawic sie cała noc :)

Nie wiem dlaczego, ale odrazu obstawiałam na salon Paris:) faktycznie super sympatyczne babki tam są:) co do butów to na Narutowicza jest SALON OBUWIA SLUBNEGO;) (trzeba wejść w bramę, bo jest on w podwórzu) Fantastyczny wybór i przemiła obsługa:-) sama tam buty kupiłam, więc mogę polecić:) a jeszcze propos salonu Paris to oni mają a przynajmniej mieli florystke, która z nimi współpracuje... Pasjonatka:) cuda robi a nie bukiety.

Nie wiem dlaczego, ale odrazu obstawiałam na salon Paris:) faktycznie super sympatyczne babki tam są:) co do butów to na Narutowicza jest SALON OBUWIA SLUBNEGO;) (trzeba wejść w bramę, bo jest on w podwórzu) Fantastyczny wybór i przemiła obsługa:-) sama tam buty kupiłam, więc mogę polecić:) a jeszcze propos salonu Paris to oni mają a przynajmniej mieli florystke, która z nimi współpracuje... Pasjonatka:) cuda robi a nie bukiety.

natalka1234 Widze ze stosujemy te same sztuczki z etiaxilem! ;) Tez myslalam o butach dla tancerzy, znalazlam nawet jeden taki sklep gdzie takie buty maja, niestety nie mieli nic w jasnych kolorach, buty same w sobie jakos rewelacyjnie nie wygladaly, ale za to wygoda pewnie rekompensuje wyglad, a to najwazniejsze. Ganesh No babki ktore tam sprzedaja sa naprawde przemile i bardzo pomocne :) A buty ktore kupilam przetestowalas juz? Chodzi mi o to czy pochodzilas w nich troche dluzej zeby sprawdzic czy niegdzie nie obcieraja i nadal sa wygodne po kilku godzinach? Jesli tak to z checia sie przejde do tego sklepu, nie ma chyba nic gorszego niz bolace i obtarte nogi na weselu, czyimkolwiek :/ Ja raz mialam takie buty ktore mi sie doslownie wpijaly w nogi, chociaz jak je kupowalam byly dobre, cale wesele mialam z glowy, zero tancow :(

Jesli chodzi o wizazystke, to chyba przejde sie tak z ciekawosci do jakiejs, pogadac, moze zrobic probny makijaz i wtedy podejme decyzje. Problem jest w tym ze jakos nie ufam komus obcemu, sama jestem po szkole kosmetycznej i pamietam ze na zajeciach niektore dziewczyny cuda robily na twarzach kolezanek, w nie najlepszym tego slowa znaczeniu :/ A co do kwiatow to rowniez myslalam o tej florystce o ktorej wspomnialas, niestety mam do Lublina ok.25-30km wiec jechac po same kwiaty w dniu slubu nie chcialabym nikogo prosic, bo to dodatkowy stres, zamowie u mnie w miescie. Zeby tylko ladne byly, bo wyjdzie ze mnie bridezilla :D

ja robiłam żele bo moje naturalne to jest rozpacz;-) Ale jeżeli masz ładne swoje to bym zrobiła french plus delikatne zdobienie.

BrideTobe26 kupiłam sobie skórkowe buty, bardzo wygodne, nie czuje ich na nogach. W tym sklepie mają i skórkowe i z innych materiałów. Dodatkowo można zamówić buty na wymiar jak ma się nie typowa stopę np. Bardzo szczupła. Pokazane przez Ciebie buciki bardzo ładne:)

Wydaje mi się, że mimo wszystko lepiej oddać się w ręce kosmetyczki... stres.. Pośpiech..zdenerwowanie. Może być tak, że zawsze ładnie się malujesz a wtedy jak na złość wyjdzie odwrotnie.

Ganesh Dziekuje :) No moje stopy do najszczuplejszych nie naleza niestety :D A poza tym mam wysoka noge w podbiciu i czasem trudno jest mi dobra idealne buty. Obcas mysle ze tak ok.5cm, na codzien do pracy chodze w obcasach wiec nie powinno byc tragedii :) Moja kolezanka tez miala skorkowe i lezaly idealnie, wiec przejade sie do tego sklepu, moze rowniez znajde cos dla siebie! A kiedy jest Twoje wesele? Duzo dodatkow zostalo Ci jeszcze do kupienia?

Mamy podobny problem z autami ;-) (ja rozmiar buta 35, szeroka stopa i wysokie podbicie.) Mój ślub 18.09 muszę kupic biżuterię, bieliznę i myślę czy bolerko czy coś innego w razie zimna. Jakoś tak mi schodzi z tym wszystkim.

Jesli chodzi o bolerko to ja tez mam w planach kupno, z tego wzgledu ze ksiadz inaczej do kosciola nie wpusci z odkrytymi ramionami ;) Mam zamiar uszyc jakies w Paris, babki powiedzialy ze nie bedzie problemu, chcialabym koronkowe ale nie wiem czy wtedy nie bedzie za duzo koronki... co mi maja doradzic. Bielizne rowniez musze kupic, ale na razie sie jeszcze wstrzymuje bo mam nadzieje jeszcze troche schudnac, na razie stracilam 8kg, chcialabym tak jeszcze chociaz ze 3-4kg, wiec pod biustem tez sie luzniej zrobi. I tu powstaje kolejne pytanie, znalazlam w sklepie Wonderbra ktory idealne podtrzymuje piersi bo jest z paskiem silikonowym. Ale troche malo seksowny jak na noc poslubna :D Czy moze lepiej kupic jakis ladny komplet bielizny o suknia i tak bedzie trzymac biust na miejscu? Nosze 75E-F wiec chcialabym zeby pozostal na miejscu przez cala noc ;) A Ty jaki masz plan na bielizne?

Biustonosza nie potrzebuje. Mam wszyte wkładki w sukni. Jedynie to figi, pas i pończochy (cielise, żadnych białych) może jeszcze się powstrzymaj z kupnem bielizny skoro się odchudzasz? Możesz zapytać czy mogliby później ewentualnie zamówić ten model i odpowiednim rozmiarze.

Szal bylby delikatniejszy, a poniewaz suknia i tak bedzie bogato zdobiona wiec im delikatniejsze dodatki tym lepiej... Mam nadzieje ze krawcowa pomoze mi dobrac cos odpowiedniego. A buciki sa piekne!! Jesli znajde takie lub cos podobnego to na pewno je kupie! Buty do tanca ktore ja widzialam byly takie nijaki, przede wszystkim nie bylo odpowiedniego kolory, ale fason tez byl nieciekawy, a te sa sliczne :) Widzialam tez kilka innych zdjec na Twojej stronie i musze przyznac ze wygladalas przecudnie :) Jestes sliczna no i do tego wszystkie dodatki, fryzura itd. Rewelacja!!

No ja stanik na pewno potrzebuje bo krawcowa kazala mi kupic :) Gorset bedzie mial wszyste fiszbiny zeby byl sztywny, ale stanik tak czy siak musze miec, na razie zwlekam z kupnem, planuje kupic jakos tak 3 tyg przed weselem. Ponczochy zdecydowanie w kolorze cielistym! Jesli chodzi o buty to zalezalo mi najbardziej na tych do kosciola bo tam moze je byc widac, ale pozniej na weselu to raczej bede stawiala na wygode a nie wyglad. Tak sobie wlasnie pomyslalam, ze jesli zdecyduje sie upiac wlosy do gory na wesele, to na zdjecia w plenerze bede miala rozpuszczone :) Plener i tak bedzie innego dnia, a przeciez nie musze na wszystkich zdjeciach wygladac tak samo, I wilk systy i owca cala ;)

Dzieki, mam nadzieje ze bede zadowolona ;) Moja kuzynka ma wesele tydzien po mnie wiec ciesze sie ze bede pierwsza, bo przynajmniej nikt mnie pozniej nie posadzi o plagiat :D Jeszcze tyle mam do zalatwienia... a najgorzej ze nie jestem na miejscu i bede dopiero 2 tygodnie przed weselem, bede musiala zapiac wszystko na ostatni guzik w tak krotkim czasie.. Na szczescie obraczki juz mamy, wiec jedna rzecz mniej do zalatwienia. Jeszcze wodka zostala no i jakies inne alkohole do kupienia, myslelismy zeby wziasc jeszcze beczke piwa. A co do wina i innych trunkow to nie wiem sama. U znajomej na wesele bylo otwartych 5 butelek winna i z zadnej nie ubylo wiecej niz pol kieliszka... czy na Waszych weselach mialsycie jakis barek gdzie mozna bylo robic drinki?

Bride.. A Ty kiedy bierzesz ślub?:) Natalka piękna kobieta z Ciebie:)

Bride, jesli masz możliwość to spróbuj załatwić sobie 2 białe gołabki, które wypuścicie pod kościołem po mszy-ślicznie to wygląda :) aaa i zalezy kiedy bierzesz slub, to do szampana ladnie wygladają w środku kieliszka po 1 malince :)

Gość misica
brideTObe26, gdzie znalazłaś tak piękną suknie, jest z Wrocławia i chciałabym wiedzieć gdzie ja można kupić i przymierzyć bo jestem niska i nie wiem czy będzie mi dobrze w takim fasonie

Dla mnie gołąbki to synonim kiczu i nie ma nic wspólnego z polską tradycją weselną.