Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama alergika

kanapki dla dziecka

Polecane posty

Gość mama alergika

mam pytanie do mam. jak dlugo kanapka nie pozostajaca w lodowce utrzymuje swiezosc? moja corka jedzie na oboz a poniewaz jest na diecie bezglutenowej musze jej przygotowac kanapki. problem w tym, ze ona bedzie w podrozy 12 godzin i nie wiem jak dlugo te kanapki beda sie nadawaly do jedzenia. dziekuje za pomoc:)

Gość mama alergika
jestes pewna? nie chcialabym, zeby mi sie dziecko strulo:)

Gość mama alergika
no wlasnie zamierzam zrobic z bezglutenowym pieczywem, bezglutenowa szynka i salata:) nie wiele rzeczy moge jej tak naprwwde wlozyc do tej kanapki a musza byc pozywne

Gość gryczka
A może uda się kupić taką małą torbę termiczną (może w sklepach turystycznych są)? Do tej torby oprócz kanapek soczek w kartonie albo malutka woda z lodówki. Będzie wtedy przez kilka godzin chłód utrzymany.

Taka torba to świetna sprawa jeśli będą upały.Ja ją kupiłam w Tesco ale widziałam ją również w Netto i Biedronce(u nas w mieście są przy lodówkach/chłodniach) oraz w innych większych marketach. Gdybym nie maiła takiej torby to bym nie ryzykowąła z wędliną.Dałabym ser...pod warunkiem że dziecko lubi :)

Gość mama alergika
mam torby teramiczne ale mowiac szczerze dla mnie to pic na wode, nie utrzymuje tmperatury. kilka razy bralam ja na zakupy i bardzo szczelnie zamykalam, a mimo wszystko jedzenie bylo dokladnie tak samo chlodne jak w normalnej torbie

To moze maly cooler? Ciezsze to bo plastickowe, ale jak wlozysz wklad lodowy albo zamrozona butelke z woda to bedzie trzymac niska temperature na wiele godzin

Gość no bez przesady
jak wezmie swiezawedline to nic sie jej nie stanie przez 12 godzin :O juz nie przesadzajcie. To juz ser sie robi bardziej obrzydliwy po tych 12 h :O

Gość Salata to nienajlepszy pomysl
Lepiej wloz salate lub ogorek papryke czy pomidora w specjalny pojemniczek niech beda osobno nie w kanapce.zawsze corka moze otworzyc i dodac to do chleba. daj jej plastkikowy widelczyk.

Gość ponoc wlasnie salata
utrzymuje dluzej swiezosc wedlin ;) Do tego maslo - tez ponoc ma takie wlasciwoisci... Lepiej z maslem i salata niz bez ;) 12 godzin wytrzymaja bez specjalnych zabiegow ;) Tylko co ona bedzie jadla na tym obozie jak jest bezglutenowcem. To nie wiem... No chyba, ze oboz dla bezglutenowcow to jest ;)