Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jakieryzyko

6-miesieczne dziecko spi na brzuszku jakie jest ryzyko

Polecane posty

Gość jakieryzyko

smierci lozeczkowej w tym wieku? dziecko umie sie swietnie przekrecac z brzucha na plecy i odwrotnie, umie samo siadac i raczkuje, jest bardzo ruchliwe, no i to widac niestety tez w nocy. co ja poloze na pleckach to po chwili jest juz na brzuszku wtulona buzia w poduszke. czy jesli zaczelaby sie dusic to jest juz swiadoma i zmieni pozycje aby uzyskac doplyw tlenu?

Gość jakieryzyko
dodam, ze ma plaska poduszeczke a nie taka wielka puchowa.

Gość jadzka znowu zalała bambuko?
zerowe? :)

Gość jakieryzyko
dzieki ulzylo mi:) a dodam,ze poduszki nie wyjme,bo bez niej nie bedzie spala w ogole. poduszka jest bardzo plaska .

Gość dodam trzy grosze
moj syn w tym wieku spal tylko na brzuchu mimo,ze wczesniej nie lubił tej pozycji.Zabralam poduszke i spi bez niej do dzis tzn do 13 miesiecy.Teraz spi jak mu sie zachce.

Moja od urodzenia na brzuchu, to jedyna pozycja w jakiej uśnie. I pięknie od urodzenia podnosiła głowę, nigdy nie miała żadnej poduszki, więc się nie obawiałam. Nie dało rady niestety na śpiocha odkręcić, bo zawsze się budziła i uderzała w ryk. Monitor oddechu kupiłam i trochę lepiej mi się dzięki temu spało. A jak już się sama nauczyła obracać, to nie ma strachu.Ryzyko śmierci łóżeczkowej w przypadku spania na brzuchu jest spowodowany głównie niemożnością podniesienia głowie przez młodsze dziecko - wtedy może się udusić. Sześciomiesięczniak dobrze już sobie radzi ale podczas spania w tej pozycji w ogóle nie powinno być nic pod głową, prócz materaca.

Moja spala od zawsze bez poduszki,do teraz,ja tez zreszta tak spie,ale cholera,balam sie ja klasc na brzuchu i jak widzialam w kamerce,ze sie tak polozyla,to mialam stracha.Bardzo sie balam smierci lozeczkowej,ale mysle,ze jak sie obraca,to nic jej nie bedzie.