Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tupik

co kupic kolezance z okazji narodzin dziecka?

Polecane posty

Gość tupik

ubranek pewnie dostanie mnostwo po znajomych a poniewaz to pierwsze dziecko w rodzinie to babcie, cioctki i pociatki zniosa mnostwo szmatek, ktorych maluch ani razu nie nalozy. ostatnio upatrzylam w promocji tanie bodziaki i fajny kaftanik - to sie zawsze przyda ale zastanawiam sie co innego mozna kupic? moze walkie talkie? takie co sie stawia przy lozeczku a drugie bierze sie ze soba do drugiego pokoju? albo siedzik? albo spiworek do spania? Dzidzius urodzi sie kolo pazdzienika ale poniewaz mieszkam za granica to pewnie przyjade troche wczesniej albo pozniej, dokladnie jeszcze nie wiem.

Gość tak........
kosmetyki i pampersy są bardzo przydatne i się nie zmarnują;)

Gość jadzka znowu zalała bambuko?
a ile chcesz wydac?!

Gość czasami trzeba.............
ja mimo to nie wierze w zabobony, ale wolalabym zeby mi nikt przed urodzeniem dziecka prezentu nie dawal... ciuszkow dostaalm mnostwo, ale cieszylam sie kazdego prezentu....

o nianie możesz kupic elektroniczną! to się przyda i nie każdej mamie przychodzi do głowy żeby kupic! mi np nie przyszło a byłabym b. zadowolona z takiego prezentu!

niby pampersy i kosmetyki sie nie zmarnuja, ale ja wolalam zeby tego nie kupowlai...pampersy pojda do kosza...a ciuszek chociaz na troszke sie przyda;)

'' ja mimo to nie wierze w zabobony, ale wolalabym zeby mi nikt przed urodzeniem dziecka prezentu nie dawal...'' to chyba jedna k wierzysz... :o a ja bym wzieła co mi dają, a ubranek sama tez nie kupowałąs przed narodzinami? wózka, łóżeczka?

jadzka znowu zalała bambuko?...... dokaldnie tez byc sie cieszyla z takiego prezentu;)

kup jej tą nianię, te wlaki talki o którym pisałaś

jadzka znowu zalała bambuko? wiesz u mnie sparwa wygladala inaczej...bo grozil mi porod przedwczesny juz w 24 tyg. lezalam do konca w spzitalu, wiec wolalabym zadnych prezentow nie dostawac....

a to chyba że...

ja też będę miała dziecko w październiku. i najbardziej odpowiadało mi gdy koleżanka po prostu się zapytała "co chciałabym dla dziecka". dzieki temu bardzo mi pomogła a ja sama mogłam mieć komfort wyboru czegos co napewno mi sie przyda a nie jest za drogie. rzeczy ktore moglbys kupic jest mnóstwo - podgrzewacz do butelek, mata edukacyjna (to akurat drogie),przewijak, mała wanienka zapytaj koleżanki.

tylko sie dowiedz czy już sama tego nie zakupiła! ogólnie to pewnei że fajny prezent, sama bratowej leżaczek spezentowałam wiec możesz śmiało...

czasami trzeba............. hyhy dokładnie taki miała moja córka i taki też kupiłam bratiowej :) b.sie cieszyła!

Gość tupik
juz pytalam ale mowi zawsze, ze nic nie potrzeba. wiem jednak, ze masrednia sytuacje finansowa wiec chcialabym kupic cos co sie przyda a na co samemu szkoda pieniedzy. wlasnie jak taki bujak czy niania elektroniczna.

Gość njuy
ja mkysle ,ze pomysł np z wanienka lub przewijakiem nie jest dobry Ona juz pewnie bedzie to wszystko miała Walkie Talkie ok ,ale czy ona ma duze mieszkanie ? Bo jesli nie to po co ?? A moze jakąś mate edukacyjną np z Fisher Price lub Chico itp Wiesz taka co się kładzie na niej dziecko ,a na górze jest pełno przyczepionych zabawek Ile chcesz na to wydać ?

Gość tupik
no powiedzmy, ze moge wydac do 300 zlotych wiec mozna za to kupic sporo. chodzilam po sklepach i ubranka sa przesliczne ale wlasnie obawiam sien ze dostanie mnostwo. mata edukacyjna wydaje mi sie dobrym pomyslem ale z kolei ona nie ma duzego mieszkania wiec nie wiem gdzie polozy pozniej ta mate? w korytarzu? No i nie wiem czy te maty sa takie niezbedne, dziecko mozna polozyc na kocu i dac zabawki, wydaje mi sie, ze wyjdzie na to samo? pampersow kupowac nie bede bo skad widomo czy dziecko nie bedzie uczulone? ale zestaw butelek mi sie podoba ;D moze starczy tez na podgrzewacz.

Gość asdasda
w temacie powinnas napisac co kupic malenstwu ;] bo jezeli kolezance to moze jakie kwiaty :)

Gość tupik
No myslalam zeby raczej zestaw kupic: niania, butelki i mata edukacyjna. Widzialam jakies specjalne butelki antykolkowe. To prawda, ze zapobiegaja kolkom czy tez taki maketingowy chwyt zeby wiecej sciagnac z przyszlych rodzicow?

Gość tupik
kolezance to wiem co kupic :P a ze wlasnych dzieci nie posiadam i wlasciwie to pierwsza kolezanka rodzi wiec nie wiem co kupic ;d

Gość njuy
butelki antykolkowe moze i dobre , ale nie wiadomo czy ona będzie uzywać Musiałabys sie dopytać Ja np karmiłam piersią i nie dopajałam , butelki nie były potrzebne

Ja bym ciuszków typu bodziak,kaftanik,śpioch wcale nie kupowała -ani mniejszych,ani większych bo pewnie sama zrobi sobie bogatą wyprawkę lub dostanie od rodziny kiedy będą przychodzić w odwiedziny ( to wiem sama po sobie,że niektóre ciuchy nie zdąrzyłam ubrać bo tyle ich było). Jeśli byś chciała kupić coż z ciuchów to ja bym stawiała na kombinezon zimowy lub szpiworek do wózka bo piszesz że rodzi w październiku a na zimę jak znalazł. Niania to świetna sprawa jak mieszkasz w domu 2 poziomowym,a nie w bloku gdzie masz 2 pokoje na krzyż ;) U mnie mata edukacyjna się nie sprawdziła,uważam że to strata kasy. I ja bym stawiała również na leżaczek bujaczek bo takowy miałam i to była rewelacja! Również dobrym rozwiązaniem można kupić dobre krzesło do karmienia.