Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anetaa1487

Wspólne mieszkanie

Polecane posty

Gość anetaa1487

Witam wszytskich. Jestem z moim chlopakiem 4 lata i chcemy razem zamieszkać. Nie stac nas jednak na zakup wlasnego mieszkania. Chcemy wiec wynajac, ale rodzice nam to odradzaja i mowia ze lepiej jak wezmiemy kredyt i bedziemy go splacac niz placic za wynajem. Jednak w tym przypadku dochodzi rowniez czynsz i inne oplaty o ktorych oni zapominaja. Chcemy wiec wynajac mieszkanie na jakies 4 lata a w tym czasie dostaniemy mieszkanie z urzedu(wniosek zlozylismy rok temu, kazdy w swoim miecie). Co o tym myslicie? Pozdrawiam

Gość masz maaaarzenia
jak nie zrobicie sobie dziecka to mieszkania nie dostaniecie :D Ci z dziecmi maja pierwszenstwo a i tak musza sie naczekac, wiec powodzenia :D

Gość barabarabab
wiesz co troche idziecie po najnizszej linii oporu, nie chce mi sie rozpisywac, ale na takie mieszkanie z urzedu mozecie sobie czekac czekac czekac czekac... ale oczywiscie zycze ... wytrwalosci. 4 lata ale razy 2!

Gość masz maaaarzenia
no z dwójką dzieci to może w 4 lata coś wam znajdą inaczej to będziesz czekać w nieskończoność a jak sie doczekasz do zagrzybialej kawalerki "a bo państwo nie maja dzieci" :D

Gość anetaa1487
kurcze nie mamy jeszcze dziecka :(:D Jesli chodzi o mieszkanie z urzedu to moj chlopak co pare miesiecy ma sie do nich zglaszac i jestesmy na coraz blizszej pozycji wiec raczej jestem pewna:)

Gość masz maaaarzenia
Figurujecie jako 2 osoby, dostaniecie pokój z kuchnią i "powodzenia na nowej drodze zycia" :D

Gość anetaa1487
W naszych miastach naprawde nie czeka sie tak dlugo. Duzo czytalismy o tym i pytalismy innych ktorzy juz maja mieszkania zanim wpadlismy na ten pomysl.

Gość pawianka
Oczekiwanie na mieszkanie socjalne to około 10 lat wiec powodzenia

Gość masz maaaarzenia
A ci znajomi dostali te mieszkania jako para czy para z przychówkiem :P bo to zmienia postać rzeczy :D.

Gość anetaa1487
Jako para. Bazienka -> Jesli moglabys napisac ile wynosi miesieczna rata kredytu, na ile lat go macie i ile wynosza tak +/- pozostale oplaty. Dzieki z gory :)

Gość fhfhgds
Moja kuzynka tak zgłaszała się całe 7 lat do urzędu . Miała przesłanki do tego aby otrzymac mieszkanie ze względu na ojca alkoholika od którego chciała się odciąc.W międzyczasie skończyła studia ,wyszła za mąż,urodziła dziecko aż w końcu otrzymała mieszkanie w starej budzie z kiblem na korytarzu. Mieszkanie wyremontowali super, nawet łazienkę zrobili sobie i udało im się zamienic to swoje mieszkanie na 3 pokojowe mieszkanie w bloku które udało im się wykupic i tak za małe pieniądze stali się szczęśliwymi posiadaczami bardzo ładnego mieszkania .

Gość anetaa1487
W moim miescie wynajem wynosi 600 zl + media. Jesli chodzi o kredyt to nie jestem za bardzo rozeznana

Gość szczesciaraaaaa u mnie w miesc
ie za wynajem placi sie 1300 + media :(

Gość b huycewb
na całym świecie ludzie wynajmują mieszkania przez cale zycie i jest im z tym dobrze. Uważaj na kredyt, z niektórych czyni pracowników pańszczyźnianych na całe lata. Ta nieodparta chęć posiadania mieszkania na własność to spadek po rolniczej przeszłości tego kraju i chłopskim przywiązaniu do ziemi. Kupisz jak będzie Cię stać, albo jak kredyt będzie niewielkim obciążeniem.

Gość anetaa1487
Tez tak uwazam, a po co mamy sie ladowac od razu w kredyt...

Gość ruanda
czekaj tatka latka... ciekawe kiedy będzie ją stać na wyłożenie np. 200 tysięcy gotówką:) skoro wynajem jest tak tani, to i kupno mieszkania kosztuje porównywalne pieniądze. A wynajem to tylko koszt, kredyt - to inwestycja w swoje. porównaj sobie choćby na kalkulatorze w necie ile wyniosłaby cię rata kredytu. Teraz mieszkania potaniały, za parę lat będziesz miała spłaconą np. 1/4 a mieszkanie będzie warte więcej niż dziś, bo ceny jednak idą w górę, choć wolniej niż kiedyś. Jak będziesz wynajmować - to wydasz tyle samo, a będziesz dokładnie w punkcie wyjścia. Odkładanie kredytu miałoby jakiś sens, gdybyście nie wydawali na wynajem. Potem będzie gorzej - pamiętaj że jak pojawi się dziecko, to wasza zdolność kredytowa będzie niższa niż dziś.

Gość napierrrrrrrrrrdalski
A jak wy dostajecie te mieszkania socjalne? Ja zarabiam trochę ponad 2 tys na rękę, ale w Warszawie, tu za kawalerkę się płaci minimum 1200zł plus opłaty, a wtedy mi na życie z 700zł zostanie:O Mogłabym czekać na mieszkanie 5-10 lat, i tak na własne nigdy mnie nie będzie stać. Mogę się też zgłosić po mieszkanie socjalne? W ogóle zastanawia mnie, że niektórzy ludzie mają mieszkania, chleją całymi dniami i się o nic nie martwią, a inni tyrają po 10 godzin dziennie i gówno mają:O Mi nic nie przysługuje, ale komuś, komu się nie chce pracować i pije i jest patologiczny - owszem.

Gość wypalona zawodowo
popieram pana wyzej.............ja tyram 12l i huj mam nic wszystko na wynajem idzie, a zyje za 3oozl zdolnosci niemam kredytwe i nie bede miec nigdy, a socjalne mi sie nie nalezy bo matka ma dom na jakiejs wsi i ja tam zameldowana jestem, i tak tolam sie cale zycie po cudzych kontach, zaczynam pic moze w koncu mi cos dadza..