Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ona86sc

czy mąż też może .. ??

Polecane posty

witam mam takie pytanie - oboje z mężem chcemy rozpocząć starania o dzidziusia - i tutaj pojawia się moje pytanie - czy mąż też może przyjmować kwas foliowy ... ??

Gość bele de jour
a po co??

na polepszenie nasienia moze. Poczytaj w interecie o witaminach pozytywnie wplywajacych na plodnosc u mezczyzn.

Na polepszenie sprawności plemniczków są różne inhalatorki i wziewne leki przynajmniej tak mówi mój gin :)

my wg zaleceń braliśmy oboje kwas foliowy- podobno u mężczyzny też ma znaczenie. Nie wiem, jak jest, ale na pewno nie zaszkodzi

Gość daj mu cynk
cynk poprawia jakośc plemników.

Gość Minia, proponuję z meżem
łykac tabletki antykoncepcyjne, moze będziecie podwójnie zabezpieczeni :P

Gość miau.
Jak najbardziej może brać :)

mina - po co mi tabletki - jak starmy sie o dziecko :D mówicie cynk - dobrze wiedzieć

Podobno bardzo dobry na poprawe plemniczkow jest Salfazin kupisz go w aptece bez recepty zawiera on wlasnie m.in. cynk:)

hehe nie napisałam nigdzie, że tabletki anty :) ktoś próbuje tu być mądry- nie można porównywać dobroczynnego kw. foliowego do hormonów. Kwas foliowy ma bardzo ważne znaczenie nie tylko dla płodu, więc nawet lepiej, jeśli mąż będzie go brał m.in. zapobiega on nowotworom. Jeśli dieta uboga jest w zielone warzywka, warto się wspomagać nie tylko przy staraniach. Gdy lekarz nam powiedział, że mamy oboje brać, dostosowaliśmy się A to prawda, że w leczeniu niepłodności u mężczyzn zalecają kw.foliowy, oczywiście nie tylko "Według „Dziennika", mężczyźni powinni spożywać przynajmniej 0,3 miligrama kwasu foliowego dziennie. Zbyt mała jego ilość powoduje przede wszystkim powstawanie ciężkich zaburzeń rozwojowych u płodu, co w konsekwencji prowadzi do głębokiego niedorozwoju umysłowego i wad rozwojowych u dziecka."

Pewnie, ze może, bo folik zazywa sie tez na stres, a wiadomo, ze stres źle wpływa na plemniki. Ja podpowiem, ze mojemu mezowi podawałam takie witaminki: - salfazin z puritans pride ( preparat cynkowy - na jakos nasienia) - cynk z walmarku 100tab/op/ ( bo najbardziej opłacalny ) - na jakosc nasienia - wit. e tzw. witamina miłosci - wit. a na jakosc plemnikow - wit. c - przeciw sklejaniu plemnikow - witamina B12 - na jakosc plemnikow - selen + wit. E z naturella - na jakos i ilosc plemnikow - magnez - na stres - i czasem dodatkowo folik :-) Wszystkie witaminki podawałam przez in. 3 miesiace wczesniej jak zaczelismy sie starac o dziecko