ona86sc 0 Napisano Czerwiec 18, 2010 witam mam takie pytanie - oboje z mężem chcemy rozpocząć starania o dzidziusia - i tutaj pojawia się moje pytanie - czy mąż też może przyjmować kwas foliowy ... ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość bele de jour Napisano Czerwiec 18, 2010 a po co?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ascha33 0 Napisano Czerwiec 18, 2010 na polepszenie nasienia moze. Poczytaj w interecie o witaminach pozytywnie wplywajacych na plodnosc u mezczyzn. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ona86sc 0 Napisano Czerwiec 18, 2010 no właśnie na polepszenie plemniczków :-) poczytam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Margo Dżi 0 Napisano Czerwiec 18, 2010 Na polepszenie sprawności plemniczków są różne inhalatorki i wziewne leki przynajmniej tak mówi mój gin :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MINIA85 0 Napisano Czerwiec 18, 2010 my wg zaleceń braliśmy oboje kwas foliowy- podobno u mężczyzny też ma znaczenie. Nie wiem, jak jest, ale na pewno nie zaszkodzi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość daj mu cynk Napisano Czerwiec 18, 2010 cynk poprawia jakośc plemników. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Minia, proponuję z meżem Napisano Czerwiec 18, 2010 łykac tabletki antykoncepcyjne, moze będziecie podwójnie zabezpieczeni :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość miau. Napisano Czerwiec 19, 2010 Jak najbardziej może brać :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ona86sc 0 Napisano Czerwiec 19, 2010 mina - po co mi tabletki - jak starmy sie o dziecko :D mówicie cynk - dobrze wiedzieć Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kamilla23 0 Napisano Czerwiec 19, 2010 Podobno bardzo dobry na poprawe plemniczkow jest Salfazin kupisz go w aptece bez recepty zawiera on wlasnie m.in. cynk:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MINIA85 0 Napisano Czerwiec 19, 2010 hehe nie napisałam nigdzie, że tabletki anty :) ktoś próbuje tu być mądry- nie można porównywać dobroczynnego kw. foliowego do hormonów. Kwas foliowy ma bardzo ważne znaczenie nie tylko dla płodu, więc nawet lepiej, jeśli mąż będzie go brał m.in. zapobiega on nowotworom. Jeśli dieta uboga jest w zielone warzywka, warto się wspomagać nie tylko przy staraniach. Gdy lekarz nam powiedział, że mamy oboje brać, dostosowaliśmy się A to prawda, że w leczeniu niepłodności u mężczyzn zalecają kw.foliowy, oczywiście nie tylko "Według „Dziennika", mężczyźni powinni spożywać przynajmniej 0,3 miligrama kwasu foliowego dziennie. Zbyt mała jego ilość powoduje przede wszystkim powstawanie ciężkich zaburzeń rozwojowych u płodu, co w konsekwencji prowadzi do głębokiego niedorozwoju umysłowego i wad rozwojowych u dziecka." Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marta82 0 Napisano Czerwiec 19, 2010 Pewnie, ze może, bo folik zazywa sie tez na stres, a wiadomo, ze stres źle wpływa na plemniki. Ja podpowiem, ze mojemu mezowi podawałam takie witaminki: - salfazin z puritans pride ( preparat cynkowy - na jakos nasienia) - cynk z walmarku 100tab/op/ ( bo najbardziej opłacalny ) - na jakosc nasienia - wit. e tzw. witamina miłosci - wit. a na jakosc plemnikow - wit. c - przeciw sklejaniu plemnikow - witamina B12 - na jakosc plemnikow - selen + wit. E z naturella - na jakos i ilosc plemnikow - magnez - na stres - i czasem dodatkowo folik :-) Wszystkie witaminki podawałam przez in. 3 miesiace wczesniej jak zaczelismy sie starac o dziecko Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kamilla23 0 Napisano Czerwiec 19, 2010 i udalo sie po tym wszystkim? :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach