Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kociaraaaaa

KOCIĘ KRWAWI Z ODBYTU.

Polecane posty

Gość Kociaraaaaa

Proszę o pomoc! Karmię małego kociaka mlekiem krowim z butelki, tydzień temu otworzył oczka. Dwa tygodnie karmiła go matka ale potem odrzuciła z niewiadomego powodu. Kociak ślicznie trzymał się na krowim mleczku ale dziś zaczął krwawić z odbytu, kilka kropelek dosłownie. Krew się nie sączy, ale jej obecność mnie niepokoi. Czy ktos wie jakie mogą być tego przyczyny? Co mam robić?

Gość Kociaraaaaa
upupup

Gość Kociaraaaaa
Proszę o pomoc

Gość QQQaczka dziwaczka
Udać się z kotkiem do lekarza, dla takiego maleństwa wszystko jest niebezpieczne

Gość Kociaraaaaa
Byłam z kotkiem zaraz po tym jak go mama odrzucila i stwierdzil tylko ze taki maly nie ma szns przezycia i zaplacilam 50 zl; nie stac mnie na kolejną wizytę, jestem studentka bez zadnych dochodów ;(

Ja tam się na kotach nie znam, ale krowie mleko, to chyba nie jest dobry pomysł. Raczej sztuczne powinien dostawać.

Gość Dupa zza krzaka 2
bo durna babo kota powinnas karmic mlekiem kocim a nie krowim. Kto słyszał o tym, ze kocieta ssa krowe!!!

Gość Kociaraaaaa
Skąd miałam wziaść kocie mleko?

http://www.swietabirma.fora.pl/zywienie,3/mleko-zastepcze-dla-kociat-i-kotek-karmiacych,144.html GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM. (Konstanty Ildefons Gałczyński 1953) Reptilianie wszystkich krajów łączcie się!

Gość Dupa zza krzaka 2
ze sklepu zoologicznego? Tam się kupuje zarcie dla zwierzat, tak jak w spozywczym kupujesz dla ludzi. Logiczne, skoro krowie w sklepie to i kocie w sklepie. Karmy tez nie wiesz gdzie sprzedaja?

Gość Kociaraaaaa
i znów kwestia pieniedzy.... w takim razie kotek zdechnie bo ich nie mam

Gość nowysmak
Dziewczyna chce pomóc temu kotkowi, stara się, a Wy ją jeszcze tu zbesztacie... Kafe jest jednak popier... :P

Gość Kociaraaaaa
Czytałam ze ogólnie krwawienie z odbytu u kotów występuje gdy mają robaki czy tak małe kocie moze juz być zarobaczone?

Gość Dupa zza krzaka 2
Rety, kobieto. A na krowie mleko masz? To zamiast krowiego kup mu kocie mleko, nawet w rossmanie mozesz kupić jakies niemarkowe typu kitekat czy whiskas. Odmow sobie czegoś skoro chcesz odkarmić tego kociaka.

Skoro to problem który powrócił po jakiejś interwencji weterynaryjnej to byłoby dobrze dokładnie wypytać weta co się wtedy działo tudzież jakie weterynarz ma w związku z tym podejrzenia bo przyczyn krwawienia może być sporo, różnorodnych ale tu ewidentnie jest nawrót czegoś - i bez badania, przez net, nie da się powiedzieć co się dzieje. To pewnie zatkane gruczoły o kołoodbytowe. Jeśli pojawia się krew to może oznaczać stan zapalny gruczołów. Bez weterynarza się nie obejdzie. Nie ma jakiejś konkretnej przyczyny ale nieodpowiednie jedzenie może temu sprzyjać. Jeśli kot załatwia się prawidłowo (kupale powinny być naprawdę twarde i dobrze uformowane) to jednocześnie opróżnia gruczoły. Jeśli kupal jest zbyt luźny i nie trzeba przy nim stękać to wydzielina gruczołów może w nich zalegać (to nie reguła). Im dłużej tym ulega zagęszczeniu (normalnie jest bardzo płynna) i problem się pogłębia. Potem może dojść jeszcze do infekcji, itd. To bardzo bolesne. Jedyna metoda to kontrola. Jeśli kot ma do tego tendencję to trzeba po prostu trzymać rękę na pulsie. W skrajnych przypadkach konieczny jest zabieg. Dodam ze zaleganie tej wydzieliny ma związek z dietą w 100 % poczytaj wiecej o kotach moja droga :\ :(

Gość Dupa zza krzaka 2
bo kot moze miec sraczke po krowim mleku. Kocie kupisz juz za ok 4zł, jak Cie nie stac to daj adres zamówie Ci 4 opakowania przez internet.

Jaki nawrót czegoś, jaka interwencja... dzieciak dopiero oczy otworzył i jest źle karmiony.

Gość napierrrrrrrrrrdalski
Wybacz, ale kota trzeba odrobaczyć w pierwszym miesiącu życia, najczęściej 2-4 tydzień. Sorry, ale małego kota nie karmi się krowim mlekiem, tak samo jak nie karmi sie nim małych dzieci:O Chciałaś dobrze, ale chęci to nie wszystko. To jest właśnie tak samo jak ze świadomym macierzyństwem po polsku - narobia dzieci, nie ma za co ich karmic, leczyc i potem płacz i "dajcie"! Niestety - żeby być zdrowym, pięknym, zadowolonym potrzebne sa pieniądze. Taka jest brutalna prawda.

Gość Dupa zza krzaka 2
Kociara, ja mówie powaznie, daj adres, to zamówie Ci zaraz to kocie mleko i w poniedzialek/wtorek będziesz miec.

Nie mów, że nie stać Cię na mleko za 5zł, bo zwykłe też wyjdzie w podobnej cenie. Trzeba nie mieć serca, żeby brać kota i patrzeć potem, jak się męczy, bo na weta nie ma. Pożycz od rodziców, koleżanki, cokolwiek!

Gość kikkor
boże a skąd ona to miała wiedzieć a wy już ją obrażacie. myślicie, że wszyscy mają wiedzę na każdy temat. a co ma zrobić? wyrzucić go do rowu?!

Wybacz, ale gdyby ktos jej podrzucił dziecko, przygarnęłaby je i karmiła np. mielonymi i to dziecko by zaczęło krwawić z odbytu, tez byś uznała, że wszystko ok?:O Jeśli chcesz się kimś/czymś zajmować, jesteś za to odpowiedzialny, za życie innego stworzenia. Nawet mając dobre intencje, nie mamy prawa nikogo narażać na utratę zdrowia czy cierpienie. Skoro nie miała pojęcia o kotach, mogła się zapytać weta, u którego była, czym go karmić i jak, jak dbać o kota. Gdyby powiedziała, że nie ma pojęcia, ale chce się nim zająć, to przecież by jej powiedział. Jest też internet. Żyjemy w XXI wieku, to nie jest wiedza tajemna:O

Gość Kociaraaaaa
Widać nie pomogę mu choć chciałam dobrze. Mogłam go zostawić zeby zdechł z godu, teraz sie męczy niepotrzebnie.

Gość Dupa zza krzaka 2
no skoro ktos sie decyduje na jakiegos zwierzaka, tyb bardziej oseska, które trzeba zastapić matke to trzeba miec chociaz podstawowe infromacje! Kot nie trafi mleka krowieko! Ma później biegunke, która okrutnie śmierdzi i meczy kota, tak samo jak człowieka. Moja tesciowa była swiecie przekonana, ze KAZDY kot robi na rzadko i smierdzaco i to jest zdrowe, bo tak wszystkie jej koty miały. Nie pomagało tłumaczenie, to moje koty były 'nienormalne' bo miały zwarte bobale. Dopiero po 4 latach powiedziala, ze faktycznie tamte mogły miec zła diete - mleczko.

Gość Dupa zza krzaka 2
Kociara, pisze jeszcze raz, podaj mi swoj adres a ja Ci zamówie to kocie mleko. Niestety bedzie w przyszłym tygodniu, bo przelew nie dojdzie w weekend. Moj adres to monika.empire@wp.pl mozesz tutaj napsiac mi ten adres.

Gość Kociaraaaaa
Przepraszam ludzi których tak to zbulwersowało. Już nic nie poradzę, ale więcej tego błędu nie popełnię. Kociak zdechł.

Gość chciałam ale
alee wy wszyscy głupi jestescie Dziewczyna ratuje oseskowi zycie Nawet wet powiedział ze jest za mały i nie przezyje a wy ja tu atakujecie ze próbuje mu pomóc Szok Autorko nie słuchaj ich Skoro nie mozesz kupic specjalnej odzywki dla kociat to oddaj go do schroniska Tam beda wiedzieli jak mu pomóc Robiłas co mogłas :)

Gość mam kota 11lat
matke przejechał samochód. Kocie miało może tydzień, karmiłem bebiko rozcieńczonym,później karmą dla maluchów. jak miał 2 mies.krwawił srając, kilka dni, weterynarz stwierdził,że coś zjadł. okazało się po kilku dniach, że żżar kolczyki córki( wysrał je) kot już dziadek,ale mleka mu nie daje, koty nie trawią mleka

Gość liuwhy;ijhl;kighn.dkrjr
PO PIERWSZE: TAKI MAŁY KOTEK NIE MOZE PIC KROWIEGO MLEKA TYLKO SZTUCZNE SPECJALNE DLA MALYCH KOCIAKOW. DO TAKIEGO MLEKA W PROSZKU DODAWANE SA MALE BUTELECZKI ZE SMOCZKIEM. TO SIE KUPUJE ZWYKLE U DOBREGO WETERYNARZA. PO DRUGIE: - CHYBA WIESZ O TYM ZE TAKIEGO MALEGO KOTKA TRZEBA KAMIC CO 3 GODZINY PRZEZ CALA DOBE - TRZEBA MU MASOWAC BRZUSZEK , - TRZEBA GO ODSIKIWAC I ODSRYWAC, tzn masowac nad kuwetką zwieracz zeby pobudzic do wysrania i tak samo z psitką inaczej kot sie sam nie wysika bez takiej dokladnej opieki kot umrze moze krwawic z odbytu poniewaz mu sie nagromadzilo kupy i ma zapchane napeczniale jelita po trzecie: w małych osiedlowych punktach weterynaryjnych czasami lekarze zgadzaja sie na przyjecie pod opieke malego kotka odchowalem malego kotka.wiec wiem.mial tydzien jak go znalazlem