Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

-mallinka-

Wyjazdy au pair

Polecane posty

Jestem ciekawa, czy ktos z was tutaj pracowal jako au pair za granica? Zastanawiam sie, czy zamiast na studia, jechac do Anglii jako opiekunka do dziecka.

Gość dzaljuta
zartujesz? siedz i ucz sie a potem sobie idz na takie au pair ale juz lepiej bym do pracy normalnej wyjechala bo czasami tacy rodzice duzo zadaja studia sa bez prownania do czegos takiego jak au pair a skad wiem? sama nauke zostawilami wyjechalam ale za normalna parca a ci jesli po roku nauki ci sie odechce

Ja mam 21 lat, na studia nie poszlam, w Polsce nie mieszkam, mieszkam za granica i tu pracuje. W sierpniu tego roku wyjezdzam do Szwajcarii jako au pair. Na studia zawsze bedzie czas (planuje rozpaczac za rok gora dwa lata). A jako au pair masz szanse na poznanie innego kraju, innej kultury, nauczenie sie obcego jezyka (czasami nawet perfekt jesli szybko lapiesz). Osobiscie radzilabym Ci jechac ;)

Nie mozna porownywac normalnej pracy do pracu au pair, bo ta normalna ma sie nijak do opiekowania sie dzieckiem...

ja studiowałam, a jako au pair wyjeżdżałam na wakacje plusy: + nauka języka - poprawnego! + kontekst kulturowy + możliwośc zwiedzania + brak problemów z mieszkaniem minusy - niskie zarobki - czasami można trafic na "kiepską" rodzinkę, ja za pierwszym razem tak miałam, czułam się zależna od nich i nie potrafiłam walczyc o swoje, opiekowałam się dziecmi 6 dni w tygodniu, całymi dniami, dodatkowo prasowalam tony ubrań, gotowałam i sprzątałam - a jako au pair powinno pracowac się 20 godzin tygodniowo a nie po 15 godzin dziennie - często jesteś zależna od rodziny: od ich trybu życiu i humorów generalnie jak masz okazję studiowac, to idź na studia! możesz studiowac za granicą, a dorabiac jako babysitter - większa kasa, większe profity.