Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytającaHELLO

Ciąża a umowa o pracę

Polecane posty

Gość pytającaHELLO

Powiedzcie mi proszę taką rzecz. Jak to jest, jeśli jestem w ciazy a mam umowę o pracę na czas określony na 18 miesięcy, to czy po porodzie i urlopie macierzyńskim pracodawca może mnie przyjąć normalnie z powrotem do pracy i później po tych 18 m-cach przedłużyć umowę? W ciągu trwania umowy o pracę zdążę urodzić dziecko i w trakcie umowy wygaśnie mi też urlop macierzyński. Pracuję w tej firmie od 1,5 roku - zmieniła się tylko nazwa firmy. Lubię swoją pracę i bardzo chciałabym do niej wrócić dlatego też musiałabym po macierzynskim szybko wrócić do pracy. Jest szansa że po tych 18 m-cach trwania umowy pracodawca mi ją przedłuzy?

Gość pytającaHELLO
odpowie mi ktos jak to jest?

Jasne ale to zależy głównie od pracodawcy. Jeśli masz dobre układy z szefostwem i jesteś cenionym pracownikiem, to nie powinno być z tym problemu. Tylko, że z robotą to nigdy nic nie wiadomo, w ciągu całej Twojej ciąży, macierzyńskiego, wszystko może się pozmieniać...

Gość pytającaHELLO
Dziękuję za odpowiedź. Tzn głównie chodziło mi o to czy umowa 18 m-czna nie skróci się do dnia porodu, tylko po urlopie macierzyńskim normalnie wracam do pracy i mam umowę na tyle na ile mi przysługiwała. Czyli, że mam szansę wrócić do tej pracy...? Wiadomo że po tych 18 m-cach albo mi przedłużą albo i nie, ale po macierzyńskim wrócić mogę tak?

Gość mam podobna sytuacje
i tez wlasnie nie wiem jak to jest mowcie proszeeee!!!!!!!!