Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość foxcxz

za ile w koncu powinno sie kupic pierscionek zareczynowy?

Polecane posty

Gość foxcxz

Jest tego troche na necie ale ja juz sie pogubilem. Jedni argumentuja, ze im drozszy tym wiekszy szacunek ma sie do kobiety a inni ze koszt tak naprawde nie ma nic do rzeczy. Dla mnie osobiscie to tylko symbol - cena max ile ja bym dal za to cos to moze 500zł - w porownaniu do tych co daja po 2000 to za reszte tych 1500 wolal bym zabrac dziewczyne na super wczasy i np. tam sie oswiadczyc albo po prostu za te 1500 pokupowac jej ciuchy jakie by tam chciala.

Gość foxcxz
oczywiscie mowie tu o normalnych ludziach co zarabiaja miesiecznie 1500 zl a nie kokosy w firmie tatusia.

Gość chcesz siie oswiadczac?
ile razem jestescie ?

Gość lols
liczy sie gest moja niunia powiedziala mi, ze jakbym chcial jej sie oswiadczyc z pierscionkiem od gumy do rzucia za 2 zl to by przyjela - ale oczywiscie tak nie zrobie

Gość foxcxz
5 lat i nie mam 20 lat.

Gość dlatego ja
tyle, za ile Cię stać i uważasz za słuszne. chociaż jakby mi chłopak wolał pokupować ciuchy to jednak skłaniałabym się ku droższemu pierścionkowi. a wakacje to co innego ;)

Gość uwazaj bo ci tak zostanie
i masz 100000% racji. wazniejsze od ceny sa uczucia i szczerosc, i to zeby byl ladny

Gość lols
ale fail :) nigdy nie robie bykow - nie wiem czemu tak napisalem he

Gość lols
szmaragdowa - jesli chodzi o orty to sam jestem mega wyczulony, bez kitu nie wiem czemu tak napisalem :D

Gość huil
Z jednej strony to tylko symbol, ale z drugiej strony wydanie na pierscionek mniej niz np. na czesci komputerowe czy tez inne rzeczy zwiazane z hobby faceta jest troche...przykre..

Co do pierścionka zaś - drogi Autorze, nie rozumiem Twojego sposobu myślenia - lepszy tańszy pierścionek, a w ramach "nieskąpienia" wycieczka lub ciuchy. Najwyraźniej nie wiesz, ile dla dziewczyny znaczy taki pierścionek jak i same zaręczyny. Powinien być oczywiście w granicach rozsądku bo zadłużanie się na niego też jest niepoważne, ale na pewno nie powinien być jarmarczną błyskotką z odpustu. Uwzględnij upodobania wybranki, czy lubi złoto białe czy żółte, brylanty czy może cyrkonie, a może kolorowe kamienie? Wszystko zależy od jej gustu.

Gość lols
nie no, nazwalas mnie glupkiem, to musze jakos sie wykupic "inteligencja" co by Ci pokazac, ze jednak to byl fail:P

Gość foxcxz
No wlasnie niektorzy biora bardzo powaznie te obyczaje ze 2pensje - ja np. musial bym dlugo odkladac te 2 pensje, praktycznie na razie wszystko co zarobie idzie na życie. Pewnie zaraz ktos sie wylamie i stwierdzi ze tacy ludzie nie powinni w ogole brac slubu...

Gość foxcxz
No ale skoro wiem, ze ona lubi wycieczki i ciuchy mysle ze bardziej niz bizuterie... Poza tym powinno sie mowic w ogole ile sie dalo za pierscionek? Czy moze to golym okiem widac ile wrt jest?......

Panowie, wy się nie martwcie, myślę, że niewiele jest na prawdę aż tak nawiedzonych kobiet, by ślubu odmówiły z powodu pierścionka w cenie poniżej kosmicznych sum :) Już od 600zł można kupić złoto 585 żółte lub białe z PRAWDZIWYM brylancikiem, a jednak dla wielu kobiet prawdziwość tego brylantu jest ważna, zwłaszcza, iż cyrkonie jednak szybko się niszczą a brylanty są "wieczne", jak i również naszymi - kobiet - najlepszymi ponoć przyjaciółmi ;) Jeśli wybranka woli srebro - tym lepiej (i taniej) dla was, ale jeśli jest tradycjonalistką, cena 600-800zł za pierścioneczek ze złota z brylantem, klasyczny i delikatny jakie większość pań woli nie jest wygórowaną ceną.

No ale skoro wiem, ze ona lubi wycieczki i ciuchy mysle ze bardziej niz bizuterie... -> ale pierścionek zaręczynowy jest jeden na całe życie! (tzn w założeniu oczywiście, bo różnie to bywa ;) ) Ciuchy kiedyś się zniszczą, spiorą albo ona się roztyje i rozejdą w szwach, a pierścionek zostaje na zawsze, od wieków jest jedną z najcenniejszych dla kobiet pamiątek! Oby wasze małżeństwo nie rozlazło się jak te ciuchy na żonie, jeśli przestanie dbać o siebie :) Absolutnie nie powinno się mówić, ile pierścionek kosztował, ale zazwyczaj z grubsza da się to ocenić po przyjrzeniu się - cecha probiercza mówi wiele o cenie...

Gość foxcxz
Dzieki szmaragdowa_wiewiórko mysle ze dosc obiektywnie to wyjasnilas... Ale co np. do wycieczek - to niektore tez ma sie cale zycie - w pamieci;)

Taaak, ale musisz brać jednak poprawkę na to, że my jesteśmy ( w większości oczywiście, nie uogólniam ) sentymentalne, nawet, jeśli oficjalnie twierdzimy, że zaręczyny nie są nam potrzebne i że tylko miłość ukochanego trzyma nas przy życiu a czułe słowo jest wystarczającym dowodem, że życie razem będzie cudne, udane i lepkie od słodyczy miłosnych uniesień ;) Musisz zdecydowanie zdać się na upodobania swojej kobiety - co lubi, czy złoto, czy srebro, a najlepiej jest po prostu spytać ją mimochodem jak wyobraża sobie idealne zaręczyny i pierścionek "w razie gdybyś kiedyś zechciał się jej oświadczyć". Mężczyźni lubią planować i dostawać gotowe odpowiedzi, wasza kreatywność ( czasem niestety wątpliwej jakości ) wsparta drobną podpowiedzią wybranki może zaowocować wymarzonymi zaręczynami :)