Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

miamiamiamia

8 tyd - brak zarodka, pęcherzyk żółtkowy za duży?????

Polecane posty

Dziś byłam na pierwszym USG, wg OM 8 t 1 d, byłam stymulowana Clostilbegytem i miałam monitoring cyklu więc wiem na pewno, że owulacja była w 17 dc więc co najwyżej ciąża może być młodsza o kilka dni ale nie o 2 czy 3 tygodnie. Jest pęcherzyk ciążowy 27 mm co odpowiada 7 t 4 d, nie spłaszczony i jest wyraźny okrągły pęcherzyk żółtkowy, p. doktor mówi, że ciut za duży - 7,8 mm. Nie ma natomiast echa zarodka. Pani doktor kazała jeszcze przyjść za tydzień, była z tych nie straszących ale ja już jestem po jednym poronieniu więc chyba się nie ma co oszukiwać, że jest jakaś szansa prawda? Pani doktor na moje pytanie czy jest jeszcze choćby znikoma szansa powiedziała, że trzeba zrobić USG za tydzień, żeby mieć pewność ale nie wygląda to dobrze. Sprzęt był dobry, jeden z najnowszych. Lekarz włączyła też Doplera na moją prośbę i nic. Czy ktoś w podobnej sytuacji miał jeszcze potem zarodek i zdrowo rozwijającą się ciążę?

Gość thaisse80
Ja mialam ciaze o 3 tyg mlodsza niz myslalam. jednak w 8 tc bilo juz serce.

ja bylam na usg w srode byl to 7w5d i było serduszko, moja ciąża jest 12 dni młodksza niz wynikaloby z terminu miesiaczki.

Gość gdsagfhsd
niunia - następnym razem się uda :)