Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kobietka23latka

Czy 74letni mężczyzna może zajmowac sie malym dzieckiem!

Polecane posty

Gość mna opierokawa sie moja
mojej prababci jakos sie chcialo... I co maja hantle do tego?? Nie przesadzajcie juz tak. Nie mowie o wciskaniu wszystkim naokolo swoich dzieci. Ale jesli babcia czy dziadek sami chca to ja nie widze powodu by im tej przyjemnosci odmawiac ;)

Gość a moim zdaniem źle zrobilas
Kotku w żadnym wypadku Ci nie wierzę,ale rób co chcesz. Mam babice i to dwie, dziadków również i co dziwne żaden z nich nie jest takim herosem jak wasi, to dziwne. Moja matka czy ojciec mają po 55 lat i już ciągle narzekają na swój stan zdrowia, ale nie wasi, bo wasi to wiecznie młodzi, siłą i duchem. Chuj prawda :)

zanim opiekowala sie mna prababcia to sie opiekowal mna jeszcze dziadek. Dziadek, dlatego, ze on to lubil i chcial i mial dryg do tego, a moja babcia nie chciala (nie mylic z moja prababcia). Wiec co za roznica czy facet czy kobieta??!! :D

Gość lppl
a jesli bacia czy dziadek bedzie chciala skoczyc ze spadochronem to tez im nie odmawiajcie.

ja mam 30 lat i narzekam na stan zdrowia... I co z tego? ;) To juz ponarzekac sobie nie mozna? :P

Przyjemności? Z całym szacunkiem, ale po opiece nad moją dwójką mam wszystkiego dosyć i myślę tylko o tym, żeby położyć się i odpocząć chwilę. A co dopiero taki dziadek w wieku 74 lat. Rozumiem, że raz na jakiś czas, ale non stop? To czysty wyzysk.

jesli moja babcia bedzie chciala skasac to tez nic nie powiem. A niby co mialabym powiedziec? Znaczy powiedziec moge. Ale zrobi co zechce. Przeciez jest wolna osoba :)

Kotku, ale Ty masz lat 30, a nie 74. Przestań. Bo usprawiedliwiasz swój egoizm i lenistwo.

Gość niech cie zbudzi kopiko
zalezy jakie dziecko . przy niektorych i i ja bym wysiadla.

Ale w tym wypadku możesz zatrudnić opiekunkę, nianię.

"po opiece nad moją dwójką mam wszystkiego dosyć i myślę tylko o tym, żeby położyć się i odpocząć chwilę" To Twoje odczucia i masz do nich pelne prawo. Ja mowie o swojej prababci. I o swoim dziadku. Byla do dla nich przyjemnosc i bardzo tego sami chcieli.

"egoizm i lenistwo"? Bo co? Bo narzekam na stan zdrowia? ;) Bo nie bardzo rozumiem do czego pijesz... Ja narzekam majac 30 lat to tym bardziej moze cos dolegac komus kto ma 74 lata. I czy to jest przeciwwskazaniem do wykonywania niektorych czynnosci? :D

:) Tobie się tylko tak wydaję, że to była dla nich czysta przyjemność.

Z jednym sie zgodzie. Zalezy jakie dziecko. Jesli dziecko to maly szatan to wszyscyb przy takim wysiada, nie wazne jak rzeski bedzie opiekun :P

Gość niech cie zbudzi kopiko
nie wierze w przyjemnosc . owszem jesli dziecko przyjdzie do nich raz na jakis czas ale nie non-stop?! nie wierze. znam takie panie babcie co potem zala sie sasiadkom ze sa wykorzystywane ,ze sily nie maja ale musza bo to przeciez ich wnusia -wnusio i jakzesz by inaczej..

Mi sie nie wydaje nawet. Bo ja to wiem. W koncu to to byla moja prababcia i moj dziadek. Chociaz to dosc powszecghhne na kafe, ze inni forumowicze wiedza lepiej, lepiej znaja sytuacje i ludzi ;)

Nigdy przenigdy sie nikomu nie zalili ;) W ogole nigdy zlego slowa nie powiedzieli obcym ani na swoja rodzine, ani tym bardziej na mnie. Takie rzeczy sie wie i czuje. Jesli Wy tego nie czujecie, nie czuliscie to coz. Moge wspolczuc. Chociaz pewnie nawet nie wiecie o czym mowie... ;)

Gość jfriev
najlepiej jakby to twoja babcia powiedziala nie Ty.

Gość jfriev
nigdy nie wiesz co tak naprawde mysli i czuje drugi czlowiek.NIGDY.

Tak, tak oczywiście :) Żyj w przeświadczeniu, że starsza kobieta w wieku 80 lat nie miała nic lepszego do roboty tylko 24h na dobę opiekować się nieznośnym dzieckiem, jasne.

Nigdy w życiu nie prześwietlisz myśli i odczuć Twojej babci czy prababci ani żadnego człowieka, a głupotą jest wiara na słowo.

Mowwila, wiele razy. I nie tylko mi ;) Ale nie mialam nawet najmniejszego zamiaru Was przekonywac ;) czytajac Wasze odpowiedzi tym bardziej dziekuje Bogu, ze mialam to szczescie byc w takiej rodzinie w jakiej jestem, juz bez szczegolow. Po co Wam to ;) 🖐️

Gość pozatym narazasz starsza osobe
na utrate zdrowia.. Te osoby powinny miec swoje zycie. robic rzeczy stosownie do wieku To niemoralne obarczac ich takim obowiazkiem i odpowiedzialnoscia. zatrudnij nianie ktora jest od tego.

Gość precz z taka rodzinaaaa
oj, przestań pieprzyć, ze babcia i dziadek tak z wielką chęcią opiekowali się tobą calymi dniami, np. mojej siostry dzieci też babcia przy pomocy dziadka się opiekowali, no i też chcieli, a co mieli innego zrobić jak siostra bez ich pomoc by z głodu padła razem z tymi dziećmi, bo nie stac jej było na przedszkole, a siedzenie w domu odpadało bo z czego by żyła, musiala pracowac tak jak wiele kobiet to robi. Także też moja siostra napisałaby że z chęcią siedzieli, owszem z chęcią ale byli niejednokrotne tak zmęczenie, że hej.

Gość przeciez to zalezy od
dziecka tylko i wylacznie!! Jak macie rozpuszczone bachory to nawet w pelni sprawna, energiczna mloda opiekunka bedzie wykonczona :D

ja w dalszym ciagu uwazam ze nie wiecie o czym piszecie, 74 lata to nie jest starczy wiek jak ktos jest zdrowy i dobzre sie czuje, ma dobra kondycje :) rozbawily mnei teksty ze taki facet jest zniedoleznialy, musi odpoczywac, niedoslyszy czy niedowidzi :D:D:D poczytajcie ogloszenia nian :D jest mnostwo ogloszen zarobkowych an niania.pl gdzie oglaszaja sie panie kolo 70tki :D i zwykle to sa bardzo energiczne panie wiele lepsze nainie niz te kolo 50tki :D moim zdaniem jesli dziadek chce sie opiekowac dzieckiem i dobrze sie czuje to czemu nie :D a argument o tym ze ktos jest stary to ja mam 28 lat a czuje sie starzej od mojego 72letniego taty :) ktos pisal o tenisie, moj tata jezdzi czynnie na rowerze cale lato :) codziennie jezdzi kilka km do pracy i z pracy :)

Gość owszem oglaszaj sie BO
SZKAJA PRACY BO EMERTURY IM NA ZYCIE NIE STARCZA!! a tu autorka chce by dziadek sie zajal wnukiem. rozumiesz roznice?

Gość do myszsza
gdzie ty kurwa czytałaś ogłoszenia o tym, ze 70 latki chcą być nianiami, zeby nawet cały pluto 70 latek i ponad chciał mi sie opiekować dzieckiem tobym nie dala im pod opiekę, chyba, ze to byłoby co najmniej 8-10 letnie dziecko a nie tak małe

Jesteś po prostu niedojrzałą, takiemu staruszkowi wciskać dziecko. Skoro urodziłaś dziecko to albo poświęc się osobiście jemu wychowaniu albo opłać dla niego odpowiednią opiekę. Jeszcze trochę a na cmentarz zaprowadzisz dziecko aby zmarła babcia go pilnowala.

Gość morze pomorze pojezierze
ty bys nie chciala a ja bym wolala zeby zaopiekowal sie moim dzieckiem dziadek 74 letni niz siksa 20tka czy inna popieprzona baba w okresie menopauzy :P mam szczescie ze moja mama bedzie z moim berbeciem :) bo chce i ma na to sile i mimo ze ma 68 lat :P