Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Blondyneczka___8819

Co robic ???

Polecane posty

Gość Blondyneczka___8819

Hej . Pisze bo moze mi jakos pomozecie. Jakies 3 tygodnie temu odeszłam od faceta z ktorym bede miala dziecko ( on nie zabardzo go chce) i do tego jest zonaty . Miszkalismy razem przez jakis czas wszystko bylo ok dopoki zona nie zaczela walczyc o niego ( ona nie wie o tym,ze my razem bylismy badz,ze nas cokolwiek łaczy) probowala wszelkimi sposobami ale jej nie wychodzilo . On wraca do niej bo ona ma kase (wtedy kiedy pojawia sie jakis problem finansowy u niego) Ja juz nie wytrzymałam tgo i odeszlam . Nie wiem co robic bo bardzo go kocham .i strasznie za nim tesknie i bardzo cche zeby wrocil . Co mam robic . Jak postepowac by on wrocił do mnie .

daj sobie spokoj,albo przeczytaj raz jeszcze to co napisalas,skoro dorosly facet wraca do zonki jak mu kasy brakuje...zalosny jest,a ty nie niszcz swojego zycia zwiazkiem z takim palantem.

Gość Blondyneczka___8819
Wiem co napisałam. MNie chodzi o dobro mojego dziecka. Chciałabym,zeby miało obojga rodziców ale nie na siłe. Po za tym,takie skakanie z kwiatka na kwiatek jest bezsensu . Rozum mowi mi o innego a serce co innego ;/ to jest najgorsze ...

brak kasy to raczej takie mydlenie oczu i pranie Tobie mózgu, całkiem sprytne, bo ten sam argument można podnieść w przypadku ewentualnych alimentów:) nie rezygnuje z poukładanego życia, żonę może i niekoniecznie kocha, ale nie zacznie wszystkiego od nowa a jak mu naiwna żona wybaczy- niewiele straci żona nawet jeśli brzydsza, marudna itp., jednak pewniejsza niż Ty nie wiem, dlaczego się pakują w takie coś młode dziewczyny, mające życie przed sobą, bez pogmatwanej przeszłości - nie można zostawić tej roli zdesperowanym starym pannom ? jak chcesz mogę wypisać, co Ci przysługuje

Kobieto,mysle,ze dziecku bedzie lepiej,jak bedzie sie chowac tylko z matka,a nie z dwojgiem rodzicow,ktorzy nie beda sie dogadywac - bo z takim czlowiekiem ciezko byc,skoro teraz cie zostawil i poszedl w laske do zony,to czy myslisz,ze jak juz dziecko bedzie,to tak nie zrobi?? Zrobi tak jeszcze szybciej niz teraz,bo jak bedzie dziecko,to i wydatki sie pojawia,i to nie male,wiec zona z kasa bedzie jeszcze bardziej potrzebna!

Gość Blondyneczka___8819
Zołza napisz co mi przysługuje!!

Gość Blondyneczka___8819
Pauuulla !! Masz rację lepiej dać sobie spokoj i zyc z dzieckiem a jego pociagnac do odpowiedzialnosci... I nic po za tym ... Ktos by pomyslał,ze małolaci maja szczeniackie zachowanie ... A tutaj dorosły facet ...

1. mężczyzna sam może uznać ojcostwo przed kierownikiem USC lub może być ustalone na skutek wytoczenia przez Ciebie powództwa o ustalenie ojcostwa p-ko domniemanemu ojcu on też może żądać ustalenia ojcostwa na drodze sądowej 2.rodzice ustalają, czyje nazwisko nosić będzie dziecko, gdy brak zgodnej decyzji- nosi nazwisko dwuczłonowe jeśli ojcostwo ustala sąd- decyduje on o nazwisku w wyroku, na takich samych zasadach jeśli ojcostwa nie ustalono- dziecko nosi nazwisko matki 3. ojciec zobowiązany jest przyczynić się do pokrycia wydatków związanych z ciążą i porodem oraz kosztów trzymiesięcznego utrzymania matki w okresie porodu z ważnych powodów możesz żądać udziału ojca w kosztach swego utrzymania przez czas dłuższy niż trzy miesiące jeśli wskutek ciąży lub porodu poniesiesz inne konieczne wydatki albo szczególne straty majątkowe, możesz żądać, żeby pokrył odpowiednią ich część 4. jeżeli ojcostwo zostało uwiarygodnione, możesz żądać, żeby przed urodzeniem się dziecka wyłożył odpowiednią sumę pieniężną na koszty Twojego utrzymania przez trzy miesiące w okresie porodu oraz na koszty utrzymania dziecka przez pierwsze trzy miesiące po urodzeniu,termin i sposób zapłaty określa sąd możesz dochodzić powyższych roszczeń łącznie z ustaleniem ojcostwa, ale nie bez niego wejdź na stronę sądu rejonowego - wydział rodzinny - tam powinnaś znaleźć wzory pozwów