Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hrthyhyhy

tak sie zastanawiam co kupic? notbooka czy netbooka?

Polecane posty

Gość hrthyhyhy

duzy laptop czy malutki netbook? co polecacie??ps. nie gram w gry zadne głownie siedze na necie i cos tam pisze w wordzie

Gość fsdsfasfsd
No to malutki netbook powinien ci jak najbardziej wystarczyć i będzie wygodniejszy i tańszy.

Gość agitator 1010101010
wiesz musisz sobie odpowiedzieć na jedno bardzo zajebiście ważne pytanie "do czego mi komputer" pamiętaj że mały netbook to nie tylko długi czas pracy na baterii, małe rozmiary i niska waga... to także mały ekran, mała niezbyt wygodna klawiatura, brak napędu optycznego, często niższa jakość wykonania. na takim małym gówienku nie popiszesz sobie wygodnie, nie obejrzysz w miarę komfortowo filmu. ja bym wybrał normalny laptop z ekranem 15,6 cala, te ze zintegrowanymi kartami graficznymi - a jak nie grasz w gry to taka będzie odpowiednia, mają naprawdę mają niezłe czasy pracy na baterii a waga i rozmiary nie są aż takie straszne popatrz np na Asusa K52F naprawdę fajny sprzęt i nie drogi, kupisz za trochę więcej jak 2k

Gość dfgdfgdf
jak chcesz koniecznie windowsa to się mocno zastanów bo netbooki się słabo nadają żeby był na nich windows

Gość hrthyhyhy
mam w domuy komputer stacjonarny a mysle jeszcze o czyms do szkoły

Gość agitator 1010101010
a no to jak masz stacjonarny to dobrym rozwiązaniem będzie netbook z ubuntu

Gość szukam laptopa
czy od obslugi 4 GB RAMu potrzebuje systemy Windows 7 64 bit czy wystarczy 32?

Gość szukam laptopa
boze, co za chlam

Gość agitator 1010101010
jak 4GB RAM to potrzebujesz Ubuntu 64-bitowego

Gość agitator 1010101010
weź nie szukaj takich gówien jak to w linku, poszukaj Asusa K52F, jest niewiele droższy, kupisz go spokojnie między 2 a 2,5 tysiąca a Asus to porządna marka a nie jakieś Fujitsu-Siemens

Gość agitator 1010101010
zresztą procesory AMD w laptopach są niezbyt dobre, można nawet stwierdzić że chujowe, a w Asusie K52F będziesz miała nowego Core i3 a nie jakieś badziewie od AMD a ten Radeon (karta graficzna) w tym Amilo z linka to ci będzie tylko baterię żreć i do niczego ci nie potrzebna jest skoro nie grasz w gry a chcesz do neta i worda głównie to tylko zintegrowana grafika

Gość szukam laptopa
ale ja nie chce ubuntu, tylko Windows 7 to jak?

Gość hrthyhyhy
nieznam sie na tym wiec nie wiem nie chce nic strasznie drogiego;/ bo mało zarabiam na stazu i po prostu nie stac mnie szukałam cos z optymalnymi ratami stad ten link

Gość agitator 1010101010
no to ci mówię, zamiast brać jakieś stare badziewie (jak to z linka) za 2 tysiące to dołóż te 1/2/3/4 no maks 5 stów (zależy w jakim sklepie bo się ceny różnią) i kup Asusa K52F, do twoich zastosowań będzie w sam raz, nowy procesor Core i3 a nie jakieś stare AMD matryca już z tych nowych 16:9 a nie 16:10 zintegrowana grafika = niezły czas pracy na baterii no i Asus to Asus, marka znana i popularna a przy tym całkiem porządna masz tu linka na skąpcu do K52F http://www.skapiec.pl/szukaj/w_calym_serwisie/asus+k52f

Gość agitator 1010101010
" ale ja nie chce ubuntu, tylko Windows 7 to jak?" to tak samo 64-bity

Gość agitator 1010101010
A no i K52F możesz kupić bez systemu (oszczędzając przy tym parę stów) i zainstalować darmowe Ubuntu które do netu i pisania (OpenOfiice.org) będzie idealne

ja mam tego asusa, ale droższy był i ma inne parametry, mam AMD, 4GB RAM i 520 pojemności, a bateria trzyma ledwo ponad godzinę, szybki wcale nie ejst, koeleżnka ma ten z Intel i 2 GB i 320 pojemnosci to śmiga że hej

Gość agitator 1010101010
do furgonetka no właśnie, jesteś dowodem na to że procesory AMD w laptopach są do dupy kolokwialnie mówiąc, nie są najwydajniejsze i zużywają dużo energii a te procki nowe intel Core i3/i5 są naprawdę świetne, są wydajne, i posiadają zintegrowany rdzeń graficzny (czyli kartę graficzna)