Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pro life!

Kara dla kobiet po aborcji!

Polecane posty

Gość ja bym chciała aby moje
podatki szły na doskonale wyposażone kliniki aborcyjne.

Gość ona234
o skrobance powinny decydować matki, a nie politycy czy inni ludzie. W końcu temat ich nie dotyczy, bo już oni wyskrobani nie mogą zostać. Ale sorry żyjemy w "KAT-olickim" kraju, gdzie to ludziom trzeba jak owcom mówić co mają, gdzie i z kim robić.

Gość ona234
*trzeba mówić

Gość klara 24 657
Mam swoje zdanie i tak jest ten świat podzielony, jeden bedzie za drugi przeciw. Ja szanuje życie, równiez to nie narodzone. Kobieta moze decydowac o swoim ciele a dziecko to juz nie ma nic do powiedzenia? Może tez chciało by zyć? Każdy patrzy tylko na swoją wygodę ale konsekwencji swoich czynów nie umie poniesc. Na ten temat mozna by było się wspierać

Gość no...tak
taaaa katolickim:) ksieza sa przeciwko aborcji no bo wiadomo - wiecej parafian, wiecej chrztow, slubow i innych tzw sakramentow...najlepiej niech sie rodzi jak najwiecej dzieci ale o utrzymanie to sie juz martwcie sami:)

Gość lunderka
Ja jestem za WYBOREM a nie za aborcja. Sama bym sie nigdy nie zdecydowala, ale ze ktos inny by chcial a nie moze to niech sobie zrobi, a nie rodzi niechciane dzieci. Dziecko to odpowiedzialnosc i trzeba sie nim odpowiednio zajac. Oddanie do domu dziecka nie jest zadnym wyjsciem, bo przepraszam bardzo co sie dalej z tymi dziecmi dzieje, widzial ktos statystyki?

Gość no...tak
oczywiscie - chodzi nam wszystkim o prawo do wyboru!!! nikt przeciez nikogo do aborcji nie zmusza!!!

Gość honda cv
O ile dobrze pamiętam z wykładów-czy śmierć człowieka nie następuje w momencie śmierci pnia mózgu? Skoro nie można wyodrębnić komórek pnia mózgu to znaczy, że w sensie prawnym nie można stwierdzić czy dany organizm ludzki żyje. Zatem aborcja na pewnym etapie nie może być zabójstwem. Chyba że jest jakaś nowa definicja śmierci... Swoje urojenia pt.dziecko=płód zostawmy sobie... z inteligentnymi ludźmi nie wygracie mówiąc zabijasz zapłodnioną komórkę jajową, to morderstwo... A Ty droga Klaro-żyj jak tobie się podoba, ale nie decyduj za inne kobiety, bo zarodek, dopóki 100%korzysta z wnętrza ciała innego żywego organizmu nie ma żadnych praw...Będzie miało wybór jak będzie umiało samo przeżyć...

Gość ona234
żadna rozsądna matka nie usunie ciąży, a wiecie czemu? Bo jest kobietą. Usunie ta, która nie może mieć, bo nie zapewni bytu temu dziecko. Rząd i kler są przeciwko , bo to dla nich kasa. A tak naprawdę mają w dupie życie człowieka, byle dawał pieniążki do ich kieszeni.

Gość tak tak autorka jest głupia
i wszyscy popieracie prawo wyboru. Ale jak już macie coś do powiedzenia do hurtem oddajecie głosy na prawicę,chyba po to, żeby czasem księża się nie poobrażali, bo po co?

taa zakaz wyjazdu za granicę jak się jest w ciąży....aleś wymyśliła, gratuluję

ja nie mam nic przeciwko temu żeby z moich podatków budowano kliniki czy oddziały aborcyjne bo wiem że to sie zwróci. Kobiety zamiast płacic pieniadze za granicą albo w prywatnych gabinetach zostawiały by pieniądze w państwowych gabinetach dając zarobic kulejącej słuzbie zdrowia. A i państwo by kontrolowalo ilośc zabiegów. No bo nie oszukujmy się - zakaz aborcji i tak nie zapobiegnie wykonywaniu tych aborcji. Poprostu baby będa robic to nielegalnie albo za granica napedzając szara strefe.

Gość klara 24 657
jeżeli serce nie bije, ale skoro stwierdza sie że bije podczas usg to nie ma sensu doszukiwac się uszkodzenia mózgu

Gość matacz..
wyimaginowany kafeterianin albo za granica napedzając szara strefe. -------------- Coś Ci sie pomieszało , za granicą jest to całkiem legalne - wiec sie zadnej szarej strefy nie napedza . Koszt zabiegu w niemczech to 400 euro i pełna profeska ! wiec tylko ktos głupi zrobi to w kraju gdzies w niewiadomo jakich warunkach i u osoby o watpliwych kwalifikacjach .

Gość honda cv
" jeżeli serce nie bije, ale skoro stwierdza się że bije podczas usg to nie ma sensu doszukiwać się uszkodzenia mózgu" ----> jeśli serce wystarczy żeby utrzymać "dziecko" przy życiu to proponuje wyciągać płody po rozwinięciu serca i zamykać w inkubatorach czy czymś tam innym- w końcu to człowiek, dziecko! nie widzę potrzeby dalszego korzystania z macicy.... PS. życzę Ci kochana żeby lekarze, stwierdzili w przyszłości Twoja śmierć na podstawie tylko tego ze serce już nie bije-od razu do trumny i głębokiego dołka...

Gość honda cv
mysza86 dziękuje:) jestem nawet skłonna zaciążyć i usunąć żeby to się spełniło:)

Gość matacz..
NIE ŻYCZ NIKOU CO TOBIE NIE MIŁE jestescie po 100 kroc gorsze od tych kobiet co dokonały aborcji

Gość matacz..
na szczescie to tylko zwykły zabieg nie niosacy juz tak jak kiedys powikłan - całkowicie bezpieczny jezeli robi to kompetentna osoba !

Gość a ja życze myszy86
i rzucam na nią klątwę, żeby urodziła dwójkę dzieci: jedno niepełnosprawne bez rąk, drugie z wodogłowiem. Przeklinam Cię HAAAHAHAHAHA

Gość proste wystraczy
autorkę zutylizować jak płód w spalarni i mamy po kłopocie że też ziemia nosi takie debilki

Gość Z takim myśleniem jak
mysza i autorka kobiety powinny być poddawane przymusowemu obrzezaniu jak tradycja w Somalii nakazuje .

Gość matacz..
a co to da ? wszak to o czym piszesz nie powoduje bezpłodnosci ! obrzezanej kobiety - zatam ??

echh szkoda pisania to wasze sumienie i wasze zycie ja swojego zdania nie zmienie i zawsze bede przeciwko aborcji

Gość bo jesteś nawiedzona mysza
:O

Gość no...tak
nie wiem w czym problem: powinno sie zalegalizowac aborcje - kto zechce ten skorzysta, ale niech to sie odbywa w godnych warunkach. a te wszystkie swiete teresy niech sie zajma swoim zyciem zamiast moralizowac innych i wchodzic z butami do cudzego zycia. nikt wam nie kaze korzystac z aborcji!!!!!

Gość Grrrga
Do pro life!!! O czym Ty wogole mówisz!? unikać takich sytuacji jak gwałt?? ZAstanów się za nim chcesz coś powiedzieć a nie pleć takich głupstw! Może jeszcze powiesz, że dziewczyny mają wypisane na czole chce być zgwałcona!Jak można unikać gwałtu?! To jest niedorzeczne co mówisz!!żal