Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ola444

dziewictwo ....

Polecane posty

Gość ola444

Czy tracenie dziewictwa boli ?

Gość Owszem...
Nie ma sie co oszukiwac - boli. Oczywiście każda dziewczyna ma inna błonę dziewicza - cieńsza lub grubszą, mniejszą lub wiekszą.. JEdnak boli. Rozumiem, że jeszcze się nie kochałaś? :) Nie wiem w jakim jestes wieku, ale naprawdę radzę Ci się wstrzymać do dojrzalszego wieku (18 lub więcej lat...) Paiętaj, że jak juz zaczniesz sie kochac, jak spróbujesz seksu - to już nie przestaniesz go chcieć... Niestety. niewinność jest bardzo cenna :) i dlatego powinno się ja chronić... Ja straciłam dziewicwo w wieku 20 lat i wiesz co - nie żałuję że wcześniej :) byłam dojrzalsza i mialam czułego, mądrego mężczyznę z ktorym to przezycie nie było tylko "przerwaniem błony". Żal mi tych nastolatek, głupih i piustych, które sądzą, że jak dadzą dupy, to są juz dorosle i mają poważanie wśród grupy rówieśników, czy wśród chłopaków... Bzdura. Chłopakom zawsze chodzi TYLKO i WYŁĄCZNIE o seks i macanko. Nie ma w nich milości. Nie w tym wieku.. A i później trudno o miłośc u faceta... i taka jest prawda :) No, ale rozpisałam się przemądrzale, ale jednak... chce dobrze dla Ciebie, ząłozycielko tematu i dla wszystkich dziewcząt.... Bo upokorzenie płynące z wykorzystania twojego ciała dla męskiej rozrywki, to nic miłego.. Przestajesz szanowac siebie... A co dalej, to można zaobserwować na ulicach... życze wszystkiego dobrego -a przede wszystkim - dobrych wyborów :)

Gość ola444
dziękuje za tak mądre wyjaśnienie mam lat 15.

Gość ola444
napiszcie mi jeszcze jakieś mądre rzeczy na ten temat :)

Gość ann//
Ja zrobiłam to pierwszy raz jak miałam 20 lat i człowiekiem ktore jest teraz moim mezem. I jestem szczesliwa ze tyle czasu czekałam. Mnie akurat przebijanie błony jakos specjalnie nie bolało. nie było tez zadnej krwi, ale roznie to bywa. nie sądze zeby twoj wiek był odpowiedni na sex. nie sądze zeby wiek 16 czy 17 lat był odpowiedni. Przedewszystkim potrzebny jest pewny partner, kochający czuły, szanujący ciebie i twoje potrzeby a nie gówniarz ktoremu zalezy zeby zaliczyc kolejna panienke i pochwali sie kumplom. Pozatym pierwszy raz wcale nie jest jakis super przyjemny własnie ze względu na ból i na strach i niepewnosc jaka towarzyszy człowiekowi. Niestety czesto tak sie dzieje ze młode dziewczyny idą za modą, traca dziewictwo z jakims chłopakiem ktorego wydaje im sie ze kochają a potem po jakims czasie sie rozstają i załują bardzo tego ci sie stało bo w tak młodym wieku mało kto znajduje partnera na dłuzej.

Gość ann//
Młode dziewczyny roznie reagują w takich sytuacjach. Miałam kolezanka ktora straciła dziewictwo w wieku 18 lat z chłopakiem z ktorym była rok. Niby wielka miłosc itd. Ona po wszystkim troche krwawiła i jakos tak emocjonalnie zareagowała bo sie rozpłakała, potrzebowała zeby ja przytulił, pogłaskał po głowie, potrzebowała jego wsparcia a on nie potrafił jej tego dac. Byc moze był za młody za głupi. Nie przytulił jej, nie pocieszył, wystraszył sie jej reakcji i kazał jej sie natychmiast ubierac i niehisteryzowac. Ona poczuła sie strasznie upokorzona, wykorzystana. Byli ze soba jeszcze jakis czas ale sie rozstali. Ona potem strasznie załowała tego ze zdecydowała sie na sex, straciła do siebie szacunek, czuła straszne upokorzenie. I pewnie bedzie to pamietac baaaardzo długo

Gość ann//
A pozatym sex niesie ze soba ryzyko chrób przenoszonych drogą płciową, a prezerwatywa nie chroni przed nimi w 100%. i jeszcze dochodzi ryzyko ciązy. Zadna metoda antykoncepcyjna nie daje ci 100% pewnosci ze nie zajdziesz w ciąze!!!! Zawsze cos moze pojsc nie tak i co wtedy?! Strach, lament, zyciowe dylematy Moim zdaniem sex jest dla osób dojrzałych, odpowiedzialnych i takich dla ktorych ewentualna ciąza nie bedzie wielką tragedią. Pamietaj warto z tym poczekac nawet bardzo długo. Ufff, ale sie rozpisałam :)

Gość 20 lat
o co wam chodzi z tym jak piszecie "czekałam długo, miałam 20 lat". Ja mam 20, w tym roku będę mieć 21, jestem dziewicą i nie zanosi się na zmiany, i nie czuję się absolutnie stara, ani jakaś wyobcowana. :o

Gość narzeczona do 7 sierpnia
polecam poczekac do slubu, wtedy przyszly maz bedzie cie bardzo szanowac

Gość poczekaj :)
Ola 444 poczekaj bo napewno warto :) Im jesteś dojrzalsza, im związek jest dojrzalszy a Ty pewna swoich uczuć i tego, że trafiłaś na NAPRAWDĘ wyjątkowego i wartego Twoich uczuć chłopaka tym pełniejsze i piękniejsze doznanie :) Chroń swoje dziewictwo bo to Twój wielki skarb, Twoja intymność, kobiecość. Bądź wyjątkowa i silna. Jesteś Kobietą. Nie musisz nic nikomu udowadniać - dbaj o swoją intymność. Pozdrawiam :)

Gość lenkaaa1111
Utrata dziewictwa boli, jedne z nas odczuwają do bardziej, inne mniej - tak jak już ktoś Ci odpowiedział. Często też boli kilka następnym 'razów'. A zdarza się, że prawdziwą przyjemność z seksu kobiety odczuwają dopiero po kilku miesiącach. Z moich osobistych doświadczeń - pierwszy raz nie był jakiś szczególny, trochę bolało, ale ja nie mam jakichś szczególnie niemiłych wspomnień. Fajnie też nie było, bo seksu trzeba się NAUCZYĆ. Raczej to on chciał, ja byłam gotowa się zgodzić właściwie nie wiem dlaczego, nie zastanawiałam się nad tym, ale można powiedzieć, że dla niego. Nie żałuję, bo go kochałam i nadal kocham (jesteśmy razem 5 lat), ale po prostu to nie było dla mnie najistotniejsze. Tylko że ja wtedy miałam 18 lat :) Prawdziwą przyjemność z seksu zaczęłam odczuwać właściwie po roku, bo miłość fizyczna jest sztuką, której trzeba się uczyć. Ja Ci radzę jeszcze poczekać. Masz dopiero piętnaście lat, daj sobie jeszcze ze dwa. Żebyś czasem kiedyś nie żałowała. Pozdrawiam ciepło :)

Gość lenkaaa1111
Ale żebyś się też nie wystraszyła tego, co tu ludzie piszą i nie czekała do trzydziestki, bo po co? Podejście do seksu zmienia się z wiekiem. Musisz po prostu do tego dojrzeć. I raczej nie polecam czekania do ślubu, bo seks to nie tylko puste słowo, to bardzo ważna część związku (czego nie wiedziałam wtedy, kiedy przeżywałam swój pierwszy raz, ale wiem teraz). Bo co będzie, jeśli po ślubie okaże się, że Ty masz ochotę na seks trzy razy w tygodniu, a on raz na dwa tygodnie, albo na odwrót? Poczekaj z tym aż będziesz gotowa. Sama musisz uznać, że jesteś na tyle dojrzała, że to już czas. Bądź rozsądna :)

Gość czekajcie z tym
jak najdłuzej.... ja zrobiłam błąd...i rozpamiętuje to przez lata...