Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zmartwionaaa:(

Pomóżcie. Co mam robić?

Polecane posty

Mam problem: Mieszkam z moim narzeczonym i naszym 9-miesięcznym synkiem z moimi przyszłymi teściami albo i nie przyszłymi. Problem tkwi w moim chłopaku. Otóż nadużywa on alkoholu. Nie pracuję, utrzymują nas jego rodzice, są to naprawdę wspaniali ludzie. Ja też nie pracuję gdyż muszę zajmować się dzieckiem, nie chce zostawiać go z jego ojcem bo jest on nie odpowiedzialny. Co mam zrobić? Być z nim dalej? Już nie wiem co myśleć...Pomocy :(

Up

Łatwo powiedzieć. On twierdzi że nie odda mi dziecka bo nie będę w stanie go utrzymać.

cale zycie bedziesz na garnuszku tesciow czy moze bedziesz zasuwala na nieroba?:O To facet przede wszystkim powinien zapewnic byt rodzinie,ktora stworzyliscie

No ale boje się że nie odda mi dziecka, już raz miałam się wynieść to siłą zabrał mi dziecko i zamknął się z nim w pokoju, co miałam robić? Musiałam zostać bo bez dziecka się nie ruszę.

A jak znowu siłą mi go zabierze i zamknie się z nim? Łatwo powiedzieć trudniej zrobić :(

Gość no chyba kiedyś wychodzi
z domu, prawda?? Jesli masz dokąd pójśc, to wtedy spakuj najpotrzebniejsze rzeczy i znikaj. Jesli on jest alkoholikiem, to żaden sąd nie przyzna mu wyłącznej opieki nad dzieckiem. Nie masz się co oglądać.

a on potrafi zajac sie 9 miesiecnym dzieckiem w ogole? ja tam bym nie siedziala 5 min jezeli mialabym dokad isc zmarnujesz sobie zycie z nierobem i pijakiem a dziecko bedzie cierpialo moze jak sie wyprowadzisz to on przejrzy na oczy

Gość no chyba kiedyś wychodzi
a poza tym, jesli jego rodzice są ok. to może Ci pomogą w wyprowadzce ??

Mam gdzie iść. Są w porządku ale bardzo kochają mojego synka i woleliby abym została tutaj. Potrafi się nim zająć ale na chwilę, nawet jak do łazienki pójdę to po 5 min mnie woła :( Z domu wychodzi sporadycznie do sklepu na piwo albo do kumpla

widac,ze tak mu dobrze:O a ,ze tesciowie fajni to plus ale z nimi sobie zycia nie ulozysz czemu sie jeszcze wahasz?

Obawiam sie że nie poradzę sobie finansowo,moi rodzice nie są zbyt zamożni, za wiele mi nie pomogą.

to moze pomoga w opiece a Ty bedziesz mogla poszukac pracy? no i tatus bedzie nmusial lozyc na dziecko

Mój tata pracuję całe dnie na budowię a mama siedzi w domu ale chyba takim Małym dzieckiem by sie nie zajęła

ale to nie jest noworodek.Mama pewnie troche podpatrzy jak ty sobie radzisz i sama sie zajmie wnukiem;)

Ma dopiero 53 lata to powinna dać radę a jak nie? To co wtedy?

mloda mama na pewno da rade:) a jaki masz z nia teraz kontakt?moze zanim sie wyprowadisz to porozmawiaj z nia o swojej sytuacji i zapytaj czy ci pomoze

z mamą mam super kontakt. pomoże bo wie wszystko

to masz wsparcie:)jestes w dobrej sytuacji:)dasz sobie rade pomysl czy jestes na to gotowa i przed siebie zadbaj o swoje szczescie i szczescie wlasnego dziecka a tak na marginesie to ojciec mojego dziecka tez okazal sie nierobem wiec go pognalam;)jakos nie usmiechalo mi sie pracowac na faceta i jego nalogi