Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malutka 2299

potrzebuje porady

Polecane posty

Gość malutka 2299

Więc: jestem z moim chłopakiem pół roku , oboje pracujemy w Holandii w jednej firmie.Do tej pory mieszkaliśmy w innych domkach spotykaliśmy się całe pół roku gdzieś w plenerze lub siedzieliśmy w jego samochodzie by mieć trochę prywatności(bo dzieliłam pokój z 3 innymi kobietami).Za kilka dni wracam tam po urlopie w Polsce i on upiera się by wziąść wspólny pokój.Wspólny pokój oznacza wspólne pranie , gotowanie itp Zastanawiam sie czy to oby nie za wcześnie na taki krok, czy on nie poczuje sie zbyt pewnie jak się zgodzę ale z 2 strony strasznie wkurzają mnie wieczory w samochodzie bo w domku nie ma w ogóle prywatności...wiem że to moja decyzja ale doradźcie zgodzić się?

Jeśli nie pomoże ci spisanie na kartce za i przeciw, to zdaj się na intuicję. Jakie mogą być za a jakie przeciw? Myślisz, że on będzie Ciebie zbyt pewny? - nie sądzę, nie pre=ędko przynajmniej. Na razie będzie się cieszył tym.

Gość malutka 2299
to dobry pomysł spisze za i przeciw ,tylko jak przewidzieć co będzie za kolejne pół roku jak "zamieszkamy razem" a jak będzie gdy zostanie tak jak jest ?

Wiesz rzeczą oczywistą jest, że związek i wspólne mieszkanie to są i obowiązki. Nie sposób się od nich odciąć. Może jemu zależy na tej znajomości i chce spróbować kolejnego etapu w waszym związku?

życie to ryzyko. Kto nie ryzykuje ten nie ma. Ryzyko można zmniejszać rozważając. I słuchając swojego "głosu serca" = intuicji. Odpowiedź na twoje pytanie jest w tobie. Nikt inny nie zna ani faktów tak jak ty ani twoich myśli, ani odczuć.

Gość malutka 2299
Chodzi o to czy po pół roku bycia razem to nie za wcześnie?wiem że chce tego ale nie chce nic zepsuć pośpiechem

rozumiem. Najlepsza rada: porozmawiaj o tym z nim oraz przeczuj to sobie ( i przemyśl ale raczej przeczuj)