Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ankaaaa65

czy wy mamy macie slowniki ortograficzne? dobra rada

Polecane posty

Gość ankaaaa65

a jak nie to kupcie...i jak siedzicie juz na tym pieknym zasluzonym L4 (nalezy wam sie przeciez chociaz pracowalyscie 2 miesiace i zrobilyscie sobie jaja z pracodawcy) i macie full czasu to zamiast siedziec na kaffe wezcie slownik do reki i poczytajcie z pozytkiem dla was i dzieci :P

Gość nfjhfjnjfhkdfn
najgorzej jak ktoś nie wie,że istnieje klawisz Alt

Gość konserwanty sa we wszystkim
Jestem za!

Gość ta ra ta ta
Anka słownik to nie wszystko charakteru przeciez CI nie zmienimy:)

zamiast prowokowac idz lepiej dziecku obiad gouj albo na specr idz a nie pierdoly piszesz.

Gość ankaaaa65
akurat ty jagoda to jestes pierwsza w kolejce po slownik który powinni za darmo dawać........i ty ciągle jesteś na kaffe a dziecko to chyba mur gryzie a nie obiad.......

a czy to jest takie wazne zeby super pisac dobrze?ja bledy robie i sie nie wstydze tego, mam dobry charakter i ejstem wspanialym przyjacielem,to ez zrobie czasem blad nie zmienia mojego charakteru,cojak ktos dobrze pisze jak niektore tutaj, ale nie umia milo oidpowiedziec ani nic.co?

"nie umia" To już nie jest błąd, to jest po prostu brak znajości elementarnych zasad twojego ojczystego języka :O Tak tak hanusi, walenie ortografów, a pisanie "fajne imienia" i "nie umia" to dwie sprawy :O:O Tu już nie chodzi o dys- coś tak, tylko o niedouczenie, ot co.

no wlasnie o takim przykladzie mialam na mysli jsk tez wyzej!pewnie ne masz przyjaciol i taki zjadliwy jestews, ale olewka i spoko, nie bede nic pisac bo sie uparles na mnie.

Gość do hanusia
a czy to jest takie wazne zeby super pisac dobrze? tak to jest bardzo ważne, nikt Ci tego w szkole nie mówił?? jak możesz pisać, że się tego nie wstydzisz :((( własnego języka ojczystego nie umieć i dzieci mieć? być analfabetą w XXI wieku? w cywilizowanym kraju?

skoro o takim przykładzie miałaś na myśli to trudno :) Słuchaj, ja się nie uparłam na Ciebie. Tylko wstyd mi za rodaków, którzy nie potrafią ("nie umia") poprawnie posługiwać się swoim własnym językiem :O

anka czy jak ci tam robaku ;) Wróć się do przedszkola, naucz poprawnych form i dopiero się wymądrzaj jako autorka postów. Dzieci już zaczynają świecić angielskim mając 7 lat, a ty nadajesz się tylko do sprzątania obory ;)

nie bede sie klocic i napewno nie przejmowac waszymi zlosliwymi uwagami,nie kazdy pisze super, ja w szkole problemy mialam troche ale nikt mnie nie obrazal czy cos bo nie umialam pisac dobrze,ale tutaj nagonka ogolnie na wszystko jest, ze sie zle karmi dziecko, ze sie zle pisze,ze sie zle imiona wybiera to jak?mam wam wszytskim dogodzic?nie da sie, mam swoje zasady i nie bede sie zmieniac dla was

wiec pokaz mi idiotko gdzie ja te bledy ort robie? A co do dziecka to moje Mama gotuje wiec mam chwile czasu dla siebie zeby posiedziec na "kaffe" :D

Gość do hanusia
jesteś typowym przykładem młodego pokolenia wychowanego wg zasad wszystko mi wolno :( wstyd dla kraju przynosisz i tyle :/ nikt Ci tu złośliwie nie pisze, raczej życzliwie, żebyś poczytała słownik, ciekawe czy będzie Ci tak samo przyjemnie jak syn przyjdzie ze szkoły i powie Ci że wstydzi się za Ciebie bo napisałaś mu usprawiedliwienie z błędami ortograficznymi :/

cojak ktos dobrze pisze jak niektore tutaj, ale nie umia milo oidpowiedziec ani nic.co?" ale wlasnie dlaczego ja mam milo odp jesli ktos jest beznadziejny i glupi w tym co pisze. To nie wizaz gdzie tepi sie wszelkie ojawy myslenia tylko kafeteria gdzie mozna powiedziec to co sie NAPRAWDE mysli. Ja jestem zawsze szzcera i pisze to co mysle.

Gość alez wy macie problemy...
matkaizona taka dobra jestes, a "wroc sie" to co to niby znaczy?To chyba po "polskiemu" bedzie haha A co do klawisza Alt-ja nie mam polskiej czcionki,wiec i ten klawisz mi nie pomoze..

Gość blekotek
A ja skończyłam polonistykę i jakoś nie poprawiam ludzi piszących z błędami :) Po co? I tak się nie nauczą. Ale razi mnie takie głupie gadanie, że matki powinny się zaopatrzyć w słownik ortograficzny. Błędy popełniaja i matki i bezrobotni i ludzie na najwyzszych stanowiskach. Kropka :)

Gość alez wy macie problemy...
matkaizona tak,zgadza sie-pisze sie "wroc",a nie "wroc sie",wiec powinnas byla napisac "wroc do przedszkola" a nie "wroc sie do przedszkola"

Gość do hanusia
nie można tolerować braku elementarnej wiedzy, taki analfabetyzm trzeba tępić i to bardzo ostro! napiętnować takie osoby, bo niosą zgubę nam wszystkim :( co z tego że ktoś jest miły, jak głupi? bo inaczej nie można nazwać osoby która nie zna pisowni własnego języka :/ zwłaszcza w podstawowym zakresie, można nie być wyrafinowanym polonistą, ale pisać "imienia" "umia" "napewno" itd...

Ale tu nie chodzi o tępienie! Chodzi o to, że jedna z drugą, które nie mają nawet świadomości, że sadzą byki, mają czelność powiedzieć, że im za to nie wstyd :O Polkom, używającym języka polskiego, nie jest wstyd, że nie umieją używać go poprawnie. Przecież to jest wstyd ! Po coś w szkole są lekcje języka polskiego, dyktanda, pisanie wypracowań. Chyba nie po to, żeby później mieć podejście: "Wali mnie to, jak piszę, najważniejsze, że jestem miła" :O Co taka matka przekaże dziecku, jak będzie chodziło do szkoły? Nie będzie go goniła do nauki języka ojczystego i jego zasad, bo to nieważne ? :O No sorry, to ja już wolę ludzi niemiłych, ale mądrych :O

Gość do blekotek
dzięki Tobie wyrastają takie tępoty jak hanusia :/ jak się dureń nie nauczy to niech przynajmnije mu wstyd będzie zgadza się, że nie ma znaczenia czy ktoś jest matką czy kimkolwiek innym popełnia błędy ale to jest forum matek i wstyd za takie matki co mają dzieci a same nadają się do szkoły podsatwowej :( jak tacy ludzie mają wychować dziecko?

matkaizona, dziewczyno nie wypowiadaj sie wiecej bo tylko wstyd kobietom przynosisz. I nie wierzez w to ze masz dziecko. Fakt ze dajesz dupy ale z tego nie zzawsze sa dzieci a portwel pewnie ci rosnie... :D

Gość do fioletowy widelec
dokładnie!!! niestety ale potem te matki dzieciom właśnie tak mówią, po ci się uczyć, więcej luzu itp... nawet jak tak nie powiedzą dziecku to dziecko przecież widzi skoro matka pisać nie umie i żyje to po co będę się uczyć:/