Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ankaaaa65

czy wy mamy macie slowniki ortograficzne? dobra rada

Polecane posty

Gość sdfgh
do blekotek dzięki Tobie wyrastają takie tępoty jak hanusia :/ jak się dureń nie nauczy to niech przynajmnije mu wstyd będzie zgadza się, że nie ma znaczenia czy ktoś jest matką czy kimkolwiek innym popełnia błędy ale to jest forum matek i wstyd za takie matki co mają dzieci a same nadają się do szkoły podsatwowej jak tacy ludzie mają wychować dziecko?] moze nalezy miec nadzieje, ze to szkola i odpowiedni ludzie do tego w niej naucza dziecko poprawnej pisowni?

Ludzie wychowujący dzieci, mają różne braki, nie tylko dotyczące posługiwania się językiem ojczystym, gdyby mięli tylko takie, to moim zdaniem dałoby się to znieść. A jeśli chodzi o literówki, to na forum, moim zdaniem są dopuszczalne. p.s. polonistka :)

fioletowy widelec bardziej męczy nadmiar zwrotów zaczerpniętych z języka potocznego, wulgaryzmów, posługiwania się socjolektami lub idiolektami itp.

czyli tylko matki maja braki w wyksztalceniu? czyli tylko matki i kazde matki robia bledy ortograficzne? czyli jak ktos jest wyksztalcony i nie robi bledow to nie bedzie nigdy matka, albo jak zostanie matka to nagle zacznie robic bledy? aha.

Czyli wszysscy ci, ktorzy dzieci nie maja poprawnie posluguja sie jezykiem polskim i sa wszechstronnie uzdolnieni, tak? Oni juz zadnych brakow nie maja? Zatem to wszystko wina dzieci... Beznadziejna ta wasza dyskusja :O

Gość blekotek
ludzie, gdyby najwiekszym problemem w wychowywaniu dzieci był brak poprawnej polszczyzny Polska naprawdę byłaby fajnym krajem. A takim głupim gadaniem na pewno nie sprawicie, że komuś będzie wstyd! Ja sama się buntuję jak Was czytam a co dopiero dziewczyny, które sadzą błąd na błędzie...

ale wy jestes beszczelni!smiejecie sie jedne z drugich a z was wszystkich smieje sie ja!jaki dajecie przyklad dziecia ze wysmiewacie innych?nauczcie ich szacunku dla glupiego i madrzejszego.zreszta dziecko samo sie tego nauczy bo ma glupich nietolerancyjnych rodzicow.okropne tot to jest co wy tutaj wyprawiacie.

Gość thnm
ale cyrk :D

Gość niezwracanie komus uwagi
to sie nazywa ignoracja i moim zdaniem tak powinno byc na forum, jak ktos sadzi byk na byku nie rozmawiam z nim i tyle, moze z czasem zorientuje sie dlaczego nikt z nim rozmawiac nie chce

Gość w imię tolerancji nie można
pozwalać na głupotę, analfabetyzm, debilizm itd.. dlaczego zabroniony został faszyzm? przecież to takie nietolerancyjne :/

Gość pijany jaro kacz.....
ja mam w dó pie wrzystkie te słowńki i muwie to w prost

Gość blekotek
Czyli jesli ktos pisze z błędami to jest głupi, debil, analfabeta? Z porównaniem błędów ortograficznych do faszyzmu jeszcze się nie spotkałam....Eh, ludzie, ludzie- wy naprawde nie macie większych problemów??

Gość Mamusienieczka
Niestety nie mają :) Szkół nie pokończyły, dupska dały jako małolaty, a teraz udają, że są Ą, i Ę - przechwalają się, i co to nie każda z nim ;)

""Czyli jesli ktos pisze z błędami to jest głupi, debil, analfabeta?"" Nie. Jeśli ktoś pisze nie z błędami, ale posługuje się językiem kolczastym a nie językiem polskim ("umią", "piękne imienia") i twierdzi, że nie jest mu wstyd to tak, owszem, uważam, że mądry nie jest.

Gość w imię tolerancji nie można
blekotek nie rozumiesz tego, że znajomość języka ojczystego to podsatwa wiedzy ? jak chcesz się dogadać z taką osobą? ja sobie wyobrażasz pracować z kimś takim? pomyśl jakby wyglądała Twoja praca gdybyś nie umiała pisać? sądzisz, że osoba która pisze z błędami jest mądra? w jakiej dziedzinie? jak można poważnie traktować kogoś kto mówi i pisze niepoprawnie? chciałabyś mieć taką nauczycielkę w szkole? chciałabyś być obsługiwana w urzędzie czy banku, czy pzrez takiego lekarza? itd... bo ja nie, nie ufam takim osobom, w ich wiedzę nie wierzę, skoro nie umieją nauczyć się najprostszych zasad pisowni to jak mogą nauczyć się np medycyny :/

Gość Mamusienieczka
matkaizona................., bo myśli, że jest ładna, i bardzo dobrze ! Najważniejsze, to podobać się samemu sobie, a nie wszystkim dookoła :)

w imię tolerancji nie można - nie sadzisz chyba,ze taka Hanusia"dajcie przyklad dziecią"21 jest lekarzem;) wiec izi. w ogole to zgadzam sie z fioletowym widelcem.jeszcze blędy ortograficzne mozna przebolec ale zwroty jakich uzywa Hanusia21 wolaja o pomste to nieba:D jeszcze zrozumialabym jakby w jezyku obcym bledy popelniala ale w swoim wlasnym,ojczystym.no tego to nie moge ogarnac;)

Gość blekotek
w imie tolerancji nie mozna- zaskoczę się! Mój szef sadzi błąd na błędzie, każde jego pismo przechodzi więc przeze mnie. A w swoim fachu nie ma sobie równych- jest programistą. Więc błagam Cię, nie pisz głupot! Jak juz pisałam jestem po polonistyce, więc uważam, że każdy Polak powinien posługiwac się poprawną polszczyzną. I tyle. Nie mam zamiaru nikogo od głupków, analfabetów czy debili wyzywać, tak jak robisz to Ty i reszta nawiedzonych purystek językowych.

Gość Mamusienieczka
.... a co do wątku... Ja uważam, że każda osoba robiąca byki ortograficzne jest głupia !! To wstyd pisać na publicznym forum, polskim, i nie umieć pisać w ojczystym języku ! Rozumiem powoli czemu tak mało płacą nauczycielce czy nauczycielowi :) , bo i tak niczego nie uczą.