Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ratunku00000000

Co zrobić? On chce sie zabic.

Polecane posty

Gość Ratunku00000000

Kolega siedzi po uszy w problemach.. dziś napisał mi sms ze chce się zabić ale nie ma jeszcze wystarczającej odwagi. Co mam zrobic jak pomoc?

Gość Ratunku00000000
:(

Gość nie daj się nabrać
przejdzie mu, chce cie zastraszyc. nic nie rob. mozesz zadzwonic do jego rodzicow i powiedziec jakie plany ma ich syn. nie mieszaj sie do tego. on chce wywolac u ciebie poczucie winy.

Gość Ratunku00000000
Nie, nie ja jestem jego przyjaciólka. Tu nie chodzi o to czy ja coś zrobiłam czy cos, bo nie zrobiłam. On sam pakuje się w problemy ;/ ma 24 lata i cięzko z nim jest ;/

Nigdy nie należy lekceważyć tego jak ktoś mówi, że chce się zabić....porozmawiaj z nim, a jak trzeba będzie to z jego rodzicami.

Gość Liyahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
tez mam takiego kumpla. tyle ze ma juz 34 lata, ciagle pakuje sie w kłopoty a potem sie uzala nad soba, juz wiele razy słyszałam ze skonczy ze soba ale wiem ze to tylko takie gadanie

Gość Ratunku00000000
wiesz co tak szczerze mówiąc.. problem nieszczęśliwej miłości, stłuczki samochodem i jeszcze parku małych problemów nie są aż takimi problamami zeby się zabic tylu ludzi są w znacznie gorszych sytuacjach i jednak ie podzwigają. Ale do niego nic nie dociera , nic. i nie wiem jaki jeszcze sposób znaleść zeby wkońcu sie odbił od dna

Gość agatas28
jak czlowiek daje sygnaly ze chce sie zabic to liczy na pomoc, wsparcie. czlowiek ktory chce sie zabic rzaczej robi to nie trabiac o tym naookolo. skoro az takie chlopak ma "problemy" to pokaz mu ludzi, ktorzy mimo iz sa w 100razy gorszej sytuacji nie poddaja sie i walcza o zycie.

Gość chinota
jeżeli ma często takie myśli to go kwalifikuje na rozmowę u psychologa a nawet psychiatry... Ty nie jesteś specjalistą żeby potrafić mu pomóc... czasem ludzie jak się czują w dołku to tak myślą bo nie wiedzą co dalej robić, to jest taka rozpacz.

Gość Ratunku00000000
tylko problem jest w tym ze nie dam rady zaciągnac go do psychologa.. :( myslałam juz o tym. nie mam pojecia jak to zrobic

Gość chinota
jest taka "niebieska linia" gdzie można zadzwonić i porozmawiać, może daj mu takie namiary? Albo po prostu w ogóle z nim porozmawiaj, poświęc mu trochę czasu żeby się nie czuł osamotniony w swoich problemach

Gość Ratunku00000000
więcej czasu mu poświecić... i tu pojawia się kolejny problem.. mieszkamy od siebie z 70 km. widujemy sie czasem w weekendy jak tu przyjeżdza. do niego tez sie wybrałam. ale to i tak za mało ;/