Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nainka

kiedy 2 dziecko

Polecane posty

Gość ulka kowalska
pierwsze dziecko planowane-dwa lata po ślubie,z drugim wpadka,między chłopcami jest półtora roku różnicy,nie wiem,czy potrafiłabym się zdecydować świadomie na drugie :-),pewnie ciągle byłoby coś nie tak,a tak na jednym wychowawczym odchowałam dwójkę,młodszym przez parę miesięcy zajmowała się teściowa,gdy wróciłam do pracy,bo starszy zaczął chodzić do przedszkola,do żłobka nie chciałam posyłać teraz chłopcy już duzi,a ja się cieszę,że mam ich dwóch prawie za "jednym zamachem",mają ze sobą świetny kontakt i wspólnych kolegów

boję się że przez następne 3 lata ma się przerypane, bo ani nigdzie wyjść, no i to już jest większa odpowiedzialność mieć dwoje dzieci niż jedno

nainka - ja wszędzie gdzie mogę chodzę z dziećmi, wcześniej z jednym dzieckiem, po prostu nei mam innego wyjścia. Owszem, raz na 2-3 miesiące starszy jedzie do babci na weekend więc wtedy sobie odbijamy zaległości;) Finansowo to w zasadzie nie różni się od 1go dziecka. Jedynie część wyprawki zostaje, ale pampki, chusteczki, mleko itp trzeba kupić. Ale przy drugim mniej się robi niepotrzebnych zakupów:)

czyli 6 lat to chyba najwyższy czas... bo taka będzie różnica jak się zdecyduję.

Piszcie jeszcze Wasze zdania, ja jutro będę, bo dziś już muszę spadać. Dzięki za odpowiedzi. Super się gadało. Myslę, że jutro się spotkamy. Papa