Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaaaadddaaaa

Pomocy! Szkoła

Polecane posty

Gość aaaaaadddaaaa

Witam. Mam prośbę. Czy ktoś mógłby wejść na tę stronkę i otworzyć plik z szczegółami rekrutacji i przesłać mi jego zawartość? To dla mnie bardzo ważne, a nie otwiera mi się. ;( http://lo.piekary.pl/index.php?id=mrek

Gość aaaaaadddaaaa
Ja wiem który to plik, nie otwiera mi się..

a nie,jest Rekrutacja na rok szkolny 2010/2011: Na podstawie decyzji Śląskiego Kuratora Oświaty rekrutacja prowadzona jest za pomocą elektronicznego systemu naboru i jej wyniki są obowiązujące dla kandydata. Rekrutacja odbywa się poprzez portal - slaskie.edu.com.pl Szczegółowe zasady rekrutacji znajdują się w pliku - rek10.pdf Lokalizacja I Liceum Ogólnokształcącego w Piekarach Śląskich - Google Maps I Liceum Ogólnokształcące im. Króla Jana III Sobieskiego w Piekarach Śląskich jest szkołą o bogatej tradycji. Jest jedną z najstarszych szkół średnich na terenie naszego województwa i najstarszą tego typu placówką oświatową w naszym mieście. Do naszego liceum uczęszczały całe pokolenia piekarzan. W gronie naszych absolwentów są posłowie, prezydenci miast, radni, dyrektorzy i biznesmeni. Jesteśmy szkołą bezpieczną i przyjazną, zapewniającą wszechstronny rozwój osobowy ucznia, kształcącą ludzi myślących, kulturalnych i przygotowanych do życia we współczesnym świecie. Posiadamy kadrę o wysokich kwalifikacjach zawodowych. Ponad 60% nauczycieli to absolwenci tej szkoły. Liceum dysponuje bogatą bazą dydaktyczną. Mamy 38 stanowisk komputerowych z dostępem do Internetu w trzech pracowniach informatycznych. Ponadto pozostałe sale lekcyjne wyposażone są w sprzęt komputerowy a także inne nowoczesne środki audiowizualne. Szkoła tworzy bogatą ofertę zajęć pozalekcyjnych. Uczniowie mogą rozwijać swoje zainteresowania uczestnicząc w różnorodnych zajęciach, np. koła sportowego, ekologicznego, warsztatach dziennikarskich i teatralnych. W szkole działa między innymi: Szkolny Klub Europejski, Szkolne Koło PCK, Szkone Koło LOP. Szkoła współpracuje z Politechniką Śląską, Uniwersytetem Śląskim i Centrum Dziedzictwa Przyrody Górnego Śląska. Uczniowie będą mogli uczestniczyć w wykładach otwartych i zajęciach praktycznych (audytoryjnych, laboratoryjnych i terenowych) prowadzonych przez pracowników naukowych tych uczelni. Nasi uczniowie od pierwszej klasy uczyć się będą w zakresie rozszerzonym dwóch przedmiotów, które pozwolą im z sukcesem zdać maturę i dostać się na studia wyższe. Możemy pochwalić się 100% zdawalnością egzaminu maturalnego w latach 2005, 2008 i 2009 oraz powyżej 97% w latach 2006 i 2007. W trakcie trzyletniej nauki w liceum uczniowie pogłębią swoją wiedzę i umiejętności na dodatkowych, zaplanowanych w siatce godzin lekcjach matematyki i języka obcego - przedmiotów obowiązkowych dla wszystkich uczniów na egzaminie maturalnym. Wybór tzw. rozszerzeń uwarunkowany został zainteresowaniami uczniów i możliwością kontynuowania nauki na wybranych kierunkach w szkołach wyższych. Spośród ubiegłorocznych absolwentów aż 91,6% zostało studentami. W roku szkolnym 2010/2011 planujemy otwarcie następujących klas pierwszych: - dziennikarska (język polski, wiedza o społeczeństwie) - liczba miejsc: 32 - 1 klasa - humanistyczna (język polski, historia) - liczba miejsc: 32 - 1 klasa - biotechnologiczna (biologia, chemia) - liczba miejsc: 32 - 1 klasa - ekologiczna (biologia, geografia) - liczba miejsc: 32 - 1 klasa - politechniczna (matematyka, fizyka) - liczba miejsc: 64 - 2 klasy Potwierdzenie współpracy z Politechniką Śląską - politechnika.jpg Mapa dojazdu do szkoł