Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kleopatra32

kaszel,flegma u rocznego dziecka

Polecane posty

jak radzicie sobie drogie mamusie z częstym kaszlem u dzieci?moja córcia od rana bardzo dużo kaszle,przy czym zdarzy się jej wymiotować flegmą :( byliśmy u pediatry rano,przepisał antybiotyk i inhalacje

nie gorączkuje ale kaszel strasznie dusi juz nie moge wysłuchać:( czy to norma że tak wciąż kaszle?co to,oczyszcza oskrzela?

kaszel na pół mokry na pół suchy a co do antybiotyku,uważam że jak trzeba to trzeba i nie ma dyskusji,ufam mojemu lekarzowi

Skoro ufasz to ok. Nic mi do tego. Jesli kaszel sie odrywa to dobrze. Najgorzej gdyby byl on suchy i duszacy. A moze twoje dziecko jest alergikiem skoro ciagle kaszle?

lekarze nie wiadomo po co dają te antypiotyki, ostatno moim przepisał na zwykły katar!!

Na kaszel najlepsze sa inhalacje. Zazwyczaj mozna sie obejsc bez antybiotyku. Jak masz inhalator w domu to jest to najlepsze rozwiazanie. Inhalacje robi sie z berodualu + sol fizjologiczna Na duszacy atak kaszlu, gdy dziecko nie moze przestac kaszlec najlepiej podac sinecod. Szybko dziala. Jesli to nie zapalenie oskrzeli to szkoda dawac antybiotyk. Sa tez granulki homeopatyczne, mojemu synkowi pomagaja. Dobry jest tez drosetux na kaszel - jest to syrop homeopatyczny. Rocznemu dziecku daje sie 2,5ml. Sama mam problem z oskrzelami synka :( Napisalam tu rady naszego pulmunologa i to co my stosujemy.

Gość wysylam wypowieeedz
Kup dziecku syropek na kaszel taki jaki ma, jak z flegma to mokry wiec na kaszel mokry a jak na sucho to syrop do kaszlu suchego. Moga byc oskrzela, ale niekoniecznie. Tu gdzie mieszkam dali by Ci paracetamol i powiedzieli ze za 2-3 tyg przejdzie wiec nie ma co sie martwic ;) Tylko wiadomo jak nieleczone moze niesc konsekwencje, ale ja tak mialam z malym, wrecz nie chcialo mu sie nic odrywac, suchy kaszel;/ Ale przeszlo i jest si:)