Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość adamasakra

9 miesiac co dawac jesc??

Polecane posty

Gość adamasakra

czesc mamusie:) mam pytanie co dajecie/ dawalyscie swoim brzdacom w 9 miesiacu??? moj synek ma juz 4 zabki bo to tez sie liczy chyba??

Gość adamasakra
?

Gość geggege
Dziecko w tym wieku już prawie wszystko powinno jeść, ważne żeby miało drobne kawałki lub było zmiksowane. Zęby sieczne służą do chwytania, tak naprawdę dziecko gryzie dziąsłami i tak będzie aż wyrosną trzonowce. Tu masz podpowiedzi co powinien jeść http://www.osesek.pl/podstawy-zywienia-dziecka/co-kiedy-w-diecie-dziecka/934-produkty-spozywcze-w-diecie-dziecka-ktore-ukonczylo-9-miesiac-zycia.html

Gość Liviiiiaa
Ja np wczoraj dalam malej ziemniaczki z pulpecikami w sosie pomidorowym:)

Gość Liviiiiaa
wszystko naprawde wszystko. Zupy wszystkie jakie sobie gotujesz dawaj dziecku. tylko unikaj smazonych potraw , chyba smietany i mocno doprawionych dan

Gość geggege
Przykładowe menu mojego 10mies synka: -rano kaszka, czasem jajeczko na miękko lub jajecznica na masełku, uczę go też jeść chlebek ale raczej przekąsza niż je kanapkę - w południe obiad- robię zupki pomidorową, krupniczek, jarzynową albo mięsko z warzywami- miksuję to - po południu owoce lub kisielek robię - wieczorem kaszka na mleku zbożowa w nocy pije jeszcze mleko nad ranem

Gość Liviiiiaa
gegge a ty jajecznice robisz tez z bialka?? dziecku nic nie jest?

Gość Liviiiiaa
widze ze tu mamusie na kafe wogole nie sluza pomocy tylko zakladaja beznadziejne tematy i pierdziela o glupotach zamiast doradzic innym jak prosza o porady. Wkurza mnie to bardzo.

Gość geggege
Tak, ostatnio robię z białkiem i jest wszystko ok. Dodaję też koperek i natkę i wcina jak szalony :) Jak był mniejszy robiłam z samego żółtka