Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

shodanka

Moja 13 letnia córka chce zacząć współzycie. Co robić?

Polecane posty

matacz a to że mój 13 latek nie zdał do następnej klasy to też moja wina ? miałam sie uczyc za niego ? A może tłuc go kilka razy na dzien za to ze się nie uczy Nie na wszystko mamy wpływ Czasem trzeba aby dziecko samo dojrzało do pewnych spraw i poniosło ich konsekwencje . W przypadku seksu jestem jednak przeciwko w tak młodym wieku .Niech sie nie mądrza ci którzy mają grzeczne i ułozone dzieci Bo moj syn tez taki był i nawet przez 4 lata miał swiadectwa z wyróznieniem a teraz nie zdał i wcale nie czuje sie zto winna ani odpowiedzialna !

Gość pedłą się odezwał
miałam raczej na mysli to, ze ojciec tej dziewczyny tez coś ma do powiedzenia...chociaż nic o nim nie wiemy, bo pewnie spierdolił jak milion innych, a potem całą winę zrzucą sie na matke :-O zawsze winne są matki :-O

Gość matacz...
oczywiscie - to ja jestem temu winny !!! buahhaaaaaaaaaa widze tu tych wszystkich rodziców co to twierdza , ze dziecku czasem trzeba przylac by usłuchało , a prawda jest tylko jedna - bicie jest oznaką slabosci rodzica !!

samo mowienie dziecku ze na cos ma jeszcze czas nic nie da. trzeba jasno wytlumaczy dlaczego. -dlatego ze jest w okresie dojrzewania i hormony jeszcze nie sa ustabilizowane - moze doprowadzic do rozregulowania organizmu -dlatego ze zawiaze sobie i chlopakowi zycie -dlatego ze pozbawi sie dziecinstwa a wladuje w obowiazki -dlatego ze jej kolezanki beda jezdzily na obozy, beda konczyly szkoly beda wolnymi pannami i latwiej znalezc chlopaka na meza -dlatego ze obecny chlopak nie jest odpowiedzialny za zycie dziecka i ja zostawi z problemami -dlatego ze zmusi ciebie do ponoszenia kosztow na utrzymanie dziecka -dlatego ze ze jak raz sprobuje sexu to bedzie chciala jeszcze i jeszcze a to w koncu doprowadzi do ciazy bo srodki anty nie sa znowoz takie obojetne dla zdrowia i zdazaja sie wpadki -bo po tabsach anty moze miec problemy z wypadaniem wlosow /patrz:topik o lysieniu/ z zajsciem w ciaze -bo w koncu jej kolezanki odwroca sie od niej bo beda mialy inne zainteresowania /studia praca/chyba ze bedzie expertem w tej dziedzinie i im zaimponuje -bo to prowadzi do prostytucji a moze juz jest galerianka. -bo kiedys moze tobie wykrzyczec ze w pore jej nie przestrzeglas. oczywiscie to wszystko w takim stopniu nie musi nastapic ale mozna zrobic jej pranie mozgu.

Gość matacz...
widac , ze tobie ktos je kiedys zrobł !! Dajcie spokój - przeciez ona i tak nie bedzie słuchac tego co jej powie teraz matka , skoro chce to co chce , czyli sexu , to znaczy , ze matka cos pzrespała i jest to nie do odrobienia na dzien czy dwa , a czasu nie ma .

Gość matacz...
Straszenie nic tu nie da , nie takie jaki tu proponujecie .

Gość kika bez bucika
jako matka osoby 9dziecka) ktore nie ejst pelnoletnie MA prawo przeg;adac jej korespondencje!!!!

Gość samir strach cie obleciał?
dziewczyny, a nie uważacie, ze skoro ona sama nakłania tego chłopaka i jest osobą raczej dominującą w tym związku (z tego możanwyczytać , ze zrobi co chce) to nie warto cackać się w jakieś duperele o koleżankach i zmarnowanych imprezach? Z taką to trzeba krótko i mocno! nie mówimy o małej, skromnej dziewczynce, ale o rozbuchanej 13-latce! Tu trzeba ostro! Puść jej film...

Gość matacz...
to nie podlega pod dyskusję , nie ma prywatnosci w takiej kwesti dla dziecka

Ojciec nie s...olił, jest tak samo jak ja w szoku, bo przecież to jego ukochana córeczka.

Gość matacz...
film ? jaki - ty chyba zartujesz , jej nawet do głowy nie przychodzi ze moze zajsc w ciazę , przeciez ona wszystko wie lepiej , lepiej niz matka , i cała zgraja dorosłych .

Gość matacz...
dajcie dzieciom wiecej czasu na kozystanie z internetu ...haha ha

a ty matacz co? wszystkie rozumy pozjadałeś? myslimy po prostu, rozważamy rózne opcje... a mozesz odpopwiedieć na moje wcześniejsze pytanie?

Autorko, czy możesz odpowiedzieć> :-)

Gość taka sobie gagatka
Powiedz jej o odpowiedzialności karnej, każdy kto odbędzie stosunek płciowy z osobą poniżej 15 roku życia jest traktowany jak gwałciciel, a stosunek ten jest gwałtem. Wprawdzie chłopak jest nieletni, ale grozi mu sąd rodzinny. Powiedz jej także, że nie ma 100% antykoncepcji i pokaż jej te setki wątków na kafeterii o niechcianej ciąży. Zagróź, że nie będzie mogła liczyć na Twoją opiekę w razie wpadki. Powiedz jej, że są ośrodki dla samotnych matek i tam ją zwieziesz. Niestety wiem jaka jest dzisiejsza młodzież i uwierz mi, że edukacyjne rozmowy czy prośby nie pomogą. Przytaknie Ci tylko, a potem dalej będzie okłamywać. Niestety musisz użyć twardych argumentów i ją postraszyć jeśli chcesz, żeby nie zniszczyła sobie życia.

samir strach cię obleciał wiem, że tylko spokojna rozmowa, awanturą nic z nią nie wygram, jest bardzo podobna do mnie, a jeszcze lepiej rozmowa z ojcem do niej dotrze, bo jak wiemy większość dziewczynek w tym wieku mamę traktuje z lekkim zlewem.

Powiem Wam, że jakoś nie mogę w to uwierzyć, tyle rozmów, tyle miłości, ciepła, jej machanie ręką.

Nie rozmawialiśmy z psychologiem ja to dzisiaj dopiero zobaczyłam, mąż jest w takim szoku jak ja, ustaliliśmy, że musimy ochłonąć i jutro z nią porozmawiać, bo dzisiaj za dużo emocji nami miota, a emocje to źli doradcy

Ja wiedziałam, ze kiedyś ten dzień nadejdzie, bo przecież to normalne, ale nie sądziłam, że tak szybko dlatego nie jestem na to przygotowana.

Gość ukuku
postrasz jej chłopaka...

shodanka - ja popieram w 100% rade --> taka sobie gagatka twoja córka powinna dostać szoku po usłyszeniu tego , możesz puścić jej jakiś film. A tak na marginesie chyba patrząc dzisiaj na córkę jakoś inaczej ją już postrzegasz prawda?

Gość taka sobie gagatka
Kobieto i Ty tak o tym piszesz spokojnie i na dodatek myślisz, że rozmowa zaowocuje mniejszym popędem seksualnym i nabraniem rozumu u 13-letniego dziecka? Tak dziecka. Twoja córka wobec prawa jest dzieckiem. Seks z nią to gwałt. Jej wybujały popęd seksualny jest chory, zalecam kontakt z psychologiem. Jeżeli w wieku 13 lat on nagabuje chłopaka, to zanim skończy 18 lat, to ona za sobą już pewnie będzie miała seks analny, seks z kilkoma factami, grupowy. Być może zanim skończy 15 lat już będziesz niańczyć bękarta, zapewne nawet nie wiedząc kim jest jego ojciec. Twoja córka nie skończy szkoły, będzie żyć z zasiłków z MOPS-u, a wszyscy w okolicy będą nazywać ją "pierwszą lepszą". Jeżeli chcesz takiej przyszłości dla córki to okej, odbywajcie sobie pedagogiczne rozmówki. W każdym razie gratuluje już wnuka i córki z reputacją dzi***i.

Prawda i powiem Ci, że przykro mi, bo dostrzegam w niej teraz tą nieszczerość, a jednocześnie zastanawiam się co mogłam zrobić lepiej i inaczej.

Taka sobie gagatka, pisząc o spokojnej rozmowie miałam na myśli właśnie takie postawienie sprawy o jakim piszesz, ale bez krzyków i awantur bo krzyki nie działają, tylko dobitne argumenty.

Gość tak to juz jest
hahahahahhaahahahahahaha!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

shodanka - ale nic nie jest bez winy. Ona musiała skąd się dowiedzieć o seksie skoro wydało jej się to takie fajne ,że chce to zrobić już teraz. Szkoda ,że nie zainstalowałaś na komputerze kontroli rodzicielskiej.