Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nana85

zapowiedzi!!!

Polecane posty

mam pytanie odnosnie zapowiedzi... planuję ślub w kościele w parafii do której nie należe ani ja ani mój narzeczony. Jako dziecko przyjęłam tam chrzest, komunię, póżniej bierzmowanie. Z obecną parafią łączy mnie tylko miejsce zamieszkania (zameldowania) Czy w związku z tym, że nie przyjmowałam w niej żadnych sakramentów muszę informaować księdza o ślubie? Zapowiedzi w miejscu zamieszkania są konieczne? Nie da się ich jakoś "ominąć" ??? Bardzo prosze o odpowiedz. Pozdrawiam

Gość nie da się ominąć
jak mieszkasz to muszą być zapowiedzi tam gdzie mieszkasz Nie ma wybacz Wiem, bo przerabiałam to w kwietniu (ślub mam w lipcu :))) Ksiadz mi tłumaczył, że w sumie to zapowiedzi powinny być wszędzie tam gdzie się mieszkało dłużej niz 3 miesiace (ale z racji duzej migracji ludzi to sie tego nie praktykuje), Ale na 100% zapowiedzi musza byc tam gdzie mieszkasz

tak dokładnie zapowiedzi muszę być w parafii zameldowania przyszłej młodej i młodego :)

My mamy zapowiedzi tam gdzie obecnie mieszkamy a wcale nie mamy meldunku. Mysle, że zależy to od samego księdza.

Zapowiedzi są tylko w tej parafi w której mieszkasz Ty i narzeczony przynajmniej od 3 miesięcy. Sama to ostatnio przerabiam ;)