Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

maamaa Matuśka

co z mleka modyfikowanego??? mozliwa alergia na jogurt ??

Polecane posty

Co oprócz kaszek można zrobic na mleku modyfikowanym ? Mój 9 miesięczny Synek je tylko mleko 2 x dziennie i to w kaszce na gęsto ,pije również jogurty ze słoiczków lub misiowy nestle ,wczoraj pierwszy raz dałam mu morele z jogurtem Hippa tam jogurtu jest 45% a do tej pory jadł owocowy krem z jogurtem gerbera i tam jest 18% jogurtu i Mały dostał jakiejś wysypki na buzce w sumie niewiem czy od tego ale nic inego nowego nie jadł ,ta wysypka to drobniutkie krosteczki w kolorze skóry na policzkach i w wokół noska czy może to byc alergia pomimo tego ,że jogurty je od jakiego miesiąca i było ok co prawda od 3 dni je 2 x dziennie te jogurty bo malo mleczka pił ? chciałabym mu jeszcze z cos mleczka modyfikowanego dobrego przyrządzic,bardzo proszę o przepisy i pozdrawiam

Jast tu taki temat, w którym podałam 2 przepisy "Mój niemowlak..."

Gość mozesz zrobic budyn
na mleku modyfikowanym, gotuj tak jak normalny budyn tylko urzyj maki ziemniaczanej

Gość mozesz zrobic budyn
jezeli juz jadljogurty i nie mial alergii to moze ta wysypka z czegos innego. ja synkowi mieszam zwykl jogurt naturalny z musem owocowym,tak pol na pol i jest ok, zaczelam jak mial 9 m-cy

Gość moze moze
moze cos mu nie pasowalo w nowym jogurcie, czytalas sklad? czym rozni sie od tych co zwykle jadl

jakiej firmy jogurty kupujesz??ja póki co kupję słoiczkowe jogurty z gerbera i hippa ,ale troszkę drogo to ytchodzi jeszcze owocki ze słioka ehhh ....te pieniądze

Gość mozesz zrobic budyn
ja robie tak: 100 ml wody zagotowuje, osobno mieszam lyzeczke maki ziemniaczanej w 50 ml zimnej wody, i lacze, jak zgestnieje dodaje mleko modyf i juz podaje szynkowi z owocami albo sam

w sumie różnił sie zawartością jogurtu jak juz pisałam bo dodatkowo miał owoce które juz jadł ,gerber ma 18% i ten jadł juz od jakiegos czasu ,a pierwszy raz jadł morele z jogurtem Hippa i tam jest 40 % jogurtu

Gość mozesz zrobic budyn
zwykly naturalny, tylko nie z tych najtanszych, najlepszy jest organiczny do tego tre swierze owoce albo ze sloiczka i bardzo mu smakuje

Gość mozesz zrobic budyn
ja ostatnio dodalam troche papryki czerwonej do obiadu synka i dostal lekkiej wysypki, poczekalam az zniknela i znowu sprobowalam z papryka i bylo juz ok,nic mu ni ebylo dzieciom czasem jakis krostki wyjda, mysle ze jak szybko znikna i nie bedzie ich wiecej to nie ma sie czym przejmowac dziecko musi sie przyzwyczaic do nowosci

Gość mozesz zrobic budyn
do gestej papki dodaje proszek, na doaje jak na opakowaniu, miarka mleka na 30 ml wody

dziękuje :-)) właśnie nie wiem co z tą wysypką w sumie gdyby to była alergia na mleko krowie to nie mógłby pic mleczka m odyfikowanego ,ani jesc mięsa typu cielęcina i wołowina bo tam jest najwiecej białka ,uwazasz wiec zeby poczekac az znikna i dac ponownie jogurt ,zwłaszcza tak jak pisałam deserki mleczne jemy już ponad miesiąc ,te jogurty traktuję jako uzupełnienie dzienne wapnia bo mało mleczka pije i nie cchcaiłabymz nich zrezygnowac,a poza tym nigdy nie testowałam nowości typ przez parę dni po łyżeczce, jeśli mu smakuje to pozwalam mu jesć tyle ile ma ochotę i nigdy nie miał problemów alergicznych

Gość mozesz zrobic budyn
taki czerwony maczek na brzuszku i na brodzie nie wygladalo na nic strasznego, i raczej nie swedzialo bo nie drapal

Gość mozesz zrobic budyn
a moze uzylas jakiegos kremu albo chusteczek do twarzy innych niz zwykle, albo cos innego moglo spowodowac wysypke jezeli nie wyglada 'groznie' i nie powiekszy sie przez noc to nie masz sie czym martwic a jak chcesz miec pewnosc czy to ten jogurt hippa to daj jeszcze raz jak wysypka zniknie a najlepiej przejdz na 'dorosly' jogurt:)

Mój ma raczej taką kaszkę w kolorze skóry wokół noska i na policzkach i ze 3 malutkie czerwone plamki iz takim jakby czubkiem do wyciśnięcia

Gość mozesz zrobic budyn
a tym jakby czubkiem do wycisniecia to takie dzieciece zaskorniaki,zejda same

i tez napewni go nie swędzi ,od jakiś paru dni wycieram mu bużke po jedzonku chusteczkami nawilżającymi pampers tymi co pupe a wcześniej wycierałam wodą przegotowana to może od tego tylkoz e wokół noska raczej nie wycierałąm tylko wokół ust ;-(

Gość mozesz zrobic budyn
powodzenia w 'walce' jogurtowej ja ide sie troszke przespac