Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość K^A^T^A^R^I^N^A

pytanie do dziewczyn

Polecane posty

Gość K^A^T^A^R^I^N^A

dziewczyny czy wychodzicie same bez swoich facetów na piwko z koleżankami albo na imprezy? Ja bym chciała wyjść sama z koleżanką ale mój facet który ma już 28 lat twierdzi że to nienormalne i mi nie pozwala wychodzić. Zawsze mieliśmy z tym problem i były kłótnie o to ale teraz już mnie to naprawde irytuje no ile można? JAk to jest w waszych związkach powiedzcie bo może to jafaktycznie zbyt wiele bym chciała?

Gość hgfhgjmhkhkhjkjlj
pozwoliłby mi nawet nic by nie miał przeciwko ale mamy wspólnych znajomych facetów więc wychodzimy razem, ja się z innymi dziewczynami nie zadaję:)

Wszystko jest kwestia argumentacji. Dlaczego Twój facet sądzi, że to nienormalne? Chodzi o zazdrość, o troskę, czy o to, że nie lubi Twoich koleżanek i sądzi, że Ci przy nich odbija?;) Mój mąż pozwala mi wychodzić samej, tylko prosi, bym co jakiś czas dawała znać, że wszystko jest ok. Ja też nie mam nic przeciwko gdy raz na jakiś czas wyskoczy gdzieś z kolegami.

Gość K^A^T^A^R^I^N^A
głównie to zazdrość boi się że mogę kogoś poznać i go zdradzić. A mi nie o to chodzi tylko chcę wyjść na dwie-trzy godzinki z koleżanką pogadać, wypić pwko i wrócić do domu. A on mi karze iść z koleżanką na kawę. Jak stare babusie

No przeciez przy kawie też można rozmawiać. Nie dajesz mu powodów do takiej nieuzasadnionej zazdrości? Nigdy np nie opowiadałaś mu, że jakiś facet na takim spotkaniu się do Ciebie uśmiechał lub ktoś się do Was przysiadł? Powinnaś szczerze z nim porozmawiać bo wkrótce dojdzie do tego, że będziesz kłamać aby wymknąć się na pogaduchy z koleżanką.

Gość K^A^T^A^R^I^N^A
Tak ja wiem o tym, że przy kawie można rozmawiać. Ale na kawke to sie spotykamy w domu a chciałam poprostu wyjść z koleżanką i pogadać przy piwku. Nie chodzi mi o to żeby się upić. Jemu już się nie podoba to że piwo byśmy miały pić. On twierdzi, że nie wychodzi nigdzie sam z kolegami na piwo więc ja też nie będę się nigdzie szlajać Ale problem w tym, że on nie chce wychodzić, a ja chce.

Ciężki typ faceta musi być skoro nawet z kolegami nie wychodzi. Dlatego właśnie tak uparcie chce zatrzymać Cię w domu, nie chce czuć się gorszy od Ciebie, z uwagi na to, że masz jakieś życie towarzyskie a on nie. Powinnas się mu postawić jeśli nie chcesz żeby uwiązał Cię w domu. Trzeba wybrać mniejsze zło-jeśli się mu postawisz byc może sie pokłócicie, w najgorszym wypadku się rozstaniecie. Jeśli się nie postawisz będziesz wiecznie kiblowała z nim w domu, a jedyną rozrywką będą zakupy i oglądanie TV w jego towarzystwie.

Gość K^A^T^A^R^I^N^A
To prawda bo już czuję się jak w więzieniu, jak w klateczce. Mieszkamy razem i mamy dziecko dlatego ciężko mi podejmować decyzje bo wiem że jak postawie na swoim to się ten związek skończy bo on ze mną nie będzie. Już mamy straszne kłótnie z tego powodu bo nie chce mi uledz. Ale ja nie wiem czy dłużej żyć tak dam,że sama wyjść nie mogę.Już nawet nie chodzi o to ale o ten brak powietrza, a nie chce dojść ze mną do żadnej ugody nawet

Gość ohmyyyyGoood
Co to znaczy: nie pozwala? I Ty się tak dajesz? To Twój ojciec, a Ty masz 12 lat, żeby Ci czegoś zakazywał? Psychol jakiś :O A najgorsze jest to, że ci, którzy myślą, że na spotkaniach przy piwku się zdradza, sami tak robią i dlatego kobietom zabraniają :O

Fakt, że macie dziecko nieco komplikuje sprawę. Może niech dwa czy trzy razy pójdzie z Tobą na takie spotkanie (mąż) i zobaczy, że nic złego się na nich nie dzieje? Rozumiem, że mąż zna Twoje koleżanki...a jeśli nie będzie chciał z Tobą iść to będziesz miała argument w ręku, że zaoferowałaś mu pójście z Tobą...ale to on odmówił. Pretensje o to, że wychodzisz gdzies sama może mieć wtedy jedynie do siebie.

Gość K^A^T^A^R^I^N^A
Wychodzimy razem i to tylko i wyłącznie z moimi znajomymi bo on ze swoimi pozrywał kontakty a z pracy z żadnym znajomym kontaktów poza nią nie utrzymuje. Tak więc wychodzimy razem ale samej mie nie pozwoli wyjść. A jeszcze dochodzi sprawa, że on pracuje w delegacji i pięć dni w tygodniu go nie ma więc nie mogę wyjść bo on tam też nie wychodzi. I takie kurcze koło nie wiem czy się kłócić i walczyć o swoje najwyżej przegram związek czy się z nim zamknąć w domu.

To już musisz sama zdecydować. Ja jedynie powiem Ci, że to co robi Twój facet jest nie w porządku i cos z tym trzeba zrobić. U mnie wygląda to zdecydowanie inaczej. Jeżeli bardzo go kochasz (bo nigdzie nie napisałaś, że jest złym facetem, mężem) to nie stawiaj na szali Waszego związku i spotkań z koleżankami. Możesz się przeliczyć, przyjaźń między kobietami też nie trwa wiecznie. Z drugiej strony-kiedyś zazdrość mu minie a Ty obudzisz się z ręką w nocniku i zdasz sobie sprawę, że potraciłaś wszystkie koleżanki. A nie jest chyba aż tak źle skoro wychodzicie gdzieś razem.

Gość K^A^T^A^R^I^N^A
w sumie też masz racje. Dałaś mi powód od przemyślenia tego w inny sposób. Tylko mi tu też chodzi o prawa człowieka, bo człowiek jest istotą społeczną i potrzebuje też kontaktu z innymi ludźmi, a nie siedzenia tylko razem we dwoje. A przecież nie będę go też zabierać na spotkanie na ploty z przyjaciółką- a z facetem nawet swoim o wszystkim nie pogadasz. Jednak mimo wszystko dziękuje Ci, że swtawiłaś mi tą sprawę w troche innym świetle

Gość Bożenka:*&
Beznadzieja co to za facet!? A Ty się tak nie daj bo w końcu zamkniesz się w sobie i nigdy nigdzie sie wyjdziesz!Ja wychodze bez problemu kiedy chce