Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość amalla

Dzisiaj mój pies ma mieć operację, błagam rozweselcie

Polecane posty

Gość nie martw sie na zapas
Bedzie dobrze. To nie musi dac przerzutow wcale, moze to nie jest zlosliwe. Jakbys nic nie zrobila to bys sobie plula w brode, ze jednak moglas. bedzie dobrze! Na pewno. Pewnie sie poplaczesz jak ja tam zostawisz. Jak bedziesz patrzec jak zaczyna dzialac "narkoza". Ale potem taka radosc jak ona otworzy oczka... Trzymam kciuki 🌻

Gość assaaa
dodam jeszcze ze te guzy rosły w ekspresowym tempie po usuniecie tylko jednego guza na sutku wiec radze usnąć cale listwę prawa i lewa

potwierdzam - u mojej tez w ekspresowym tempie roslo. Ale tez wszystko jest dobrze. Wiec u Twojej suni tez bedzie dobrze ;)

Gość amalla
Rozmawiałam o tym z panią wet ale stwierdziła, że u niej takiej potrzeby nie ma usuwania całej listwy mlecznej :) Do : ''nie martw sie na zapas '' Napewno polecą łzy, boje, że się nie wybudzi ale wszystko u niej jest ok i powiedziano, że jest bardzo silna, a więc wierzę, że da radę. Z góry przepraszam, że może uraziłam tym założeniem kogoś ale lepiej jest się tak wygadać, bo rodzina uważa żeby tego nie ruszać.

Gość amalla
Zaciekawiła mnie jeszcze taka sprawa, bo sobie przypominam, że kiedyś jak chcieliśmy żeby sunia miała szczeniaki po dopuszczaniu oczewiście niz z tego nie wyszło, bo dopadło ją ropomacicze to leciało jej właśnie z tego sutka mleko tak kilka kropli raz na tydzień czy jakiś czas nie zwróciłam na to uwagi, a powinnam :( Czy to ma coś wspólnego ? Napewno tak, ale co to mogło być ? Czy to urojona ciąża, ale raczej nie bo mleko leciało z 1 sutka teraz tego chorego ;/

Wybudzi sie na pewno! Nawet nie mysl o tym, ze nie ;) Jeszcze jak lekarka Ci powiedziala, ze jest silna... Spokojnie ;) O to to juz sie na pewno nie martw!!

Gość amalla
Chciałam podziękować wszystkim nas wspierającym :)

Gość amalla
Czy ktoś coś na ten temat wie (mój przedostatni post) ??

Nic nie wiem na ten temat :( A wet nic nie mowila? Moze on juz byl chory? Moze juz jakis stan zapalny byl tej listwy mlecznej? Stad taki objaw... Z tym to do weta.

Gość amalla
Wybaczcie drodzy ale muszę iść z suńką na 15 min,bo zadrapała chce iść :) ale wypowiedzi nadal mile widziane

Gość assaaa
Mojej suce tez leciało mleko jak w ciąży urojonej a jak zrobiła się gula duża to potem leciała ropa zostaje tylko zbadać wyciętego guza jeśli całej listwy nie chcesz usuwać i mieć nadzieje ze to nie rak ale gdyby to naprawdę nie zastanawiaj sie i usuwaj wszystko moja suka miała wtedy ponad 9 lat i 50 kg wagi zagoiło sie jak na "psie"i wszystko jest ok

Gość assaaa
robiłaś psu jakieś badania np.morfologie to jest konieczne przed operacją

Gość amalla
tak wszystkie badania się odbyły :)

Gość amalla
do:''assaaa'' Na początku chciano wycinać 3 sutki razem z 2 obok ale do dzisiaj sutki obok nie urosły i stwierdzono, że wycinamy 1, a co najważniejsze żeby sprawdzić co to jest jak np.tłuszczak to jak sie pojawi kolejny to już przynajmniej nie będę się stresować.

Gość amalla
Czy ktoś odpowie ?? :) Chciałabym pociągnąć ten temat żeby się odstresować :) I jeszcze raz dziękuje :) :) :)

Gość amalla
Czy jesteście mi w stanie odpowiedzieć ile się czeka żeby się dowiedzieć o wyniku badania histopatologicznego ? I jakie są rokowania ??

Gość amalla
?? :)

Gość amalla
Ile może trwać operacja ? ? :)

Gość assaaa
na wynik badania czekałam chyba tydzień było robione we Wrocławiu ja mieszkam w Krakowie moja sucz miała tylko jednego guza po usunięciu tego jednego sutka zaczęły narastać nowe na sąsiednim sutku ale tylko to badanie powie ci jakie są rokowania i co to jest

Gość amalla
???????????????????????????????

Gość amalla
aha. :)

Gość amalla
Otyle co jest mi wiadome, że te guzki mają tendencje do odnawiania się.... nie koniecznie przerzutów

Operacja trwala ze 3 godziny ale dlatego, ze sie okazalo, ze jeszcze miala przepukline i macica tam weszla i musieli usunac. Wiec jakby 2 w 1. Za jednym uspieniem. dzieki Bogu! A miala USG wczesniej i wet nie wyjkryla tej przepukliny, heh... Mysle, ze samo wyciecie to krocej :)

Gość assaaa
operacja pewnie około 1h a morfologie suczka miała w porządku? ponoć istotny jest hematokryt podniesiony wskazuje na nowotwór przynajmniej tak było w przypadku mojego psa

Gość amalla
''nie martw się na zapas'' Twoja suczka miała wycinanego guzka jednego ? I Żyje do dzisiaj ? Wykonałaś badanie histopatologiczne jeśli tak jaki wyszedł wynik ? A tak na ogół : Jakiego guzka chciałabym się spodziewać chodzi mi o nazwy ?? :)

Gość amalla
''assaaa'' Tak w porządku :)

Jednego ale duzego, bo tez sie balism i mielismy nadzieje, ze sie wchlonie. Wet nas nastraszyla :( Ale dobrze rosl, nie bylo naciekow na jame brzuszna. Krew wyszla ok, badanie ok. Jest super! A operacja tak dlugo trwala, bo wyszly inne sprawy przy okazji. Do lipnego weta wczesniej chodzilam jak widac :/

Gość amalla
Czyli dobrze to świadczy o mojej wet jeśli chce to operować i sama nas do tego skłoniła ??

Mysle ze tak... Bo to w zastraszajacym tempie rosnie... Za pol roku nie mialabys wyjscia. A wiecej stresu...

Gość amalla
Hmm.. Ale jestem w szkou, bo sutek jest już od roku i urósł do wielkości orzecha włoskiego . To chyba nie tak dużo ?