Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a rzeczywista po urodzeniu

orientacyjna masa plodu na usg

Polecane posty

termin porodu za tydzien a dzis na usg pokazało, ze dzidzius ma 4300 ;/ wiem ze jest te 500 błedu, wiec jeśli ma 4800 to jak ja urodze;/? Powiedzcie czy ta orientacyjna waga sprawdziła sie w waszym przypadku?

Gość jsjdjsj
już przy 4300 powinnaś mieć CC

Mi lekarz powiedział że dziecko bedzie miało 3500 kg. urodziło sie 3600. Więc potiwerdziło się. Tez uważam że powinnaś byc przygotowywana do CC. Jęsli nie to współczuje:)

Pani doktor powiedziałą,że próbujemy rodzić naturalnie ;/

no jak jestes szeroka masz szerokie biodra i miednice to możesz spróbować bo jak chuchro to walcz o cc b0 cie rozerwie

:( kurde ciagle myslałam ze naturalnie urodze

Nie chcę cie straszyc ale ostatnio był reportaż w telewizji. Kobieta miała duże dziecko w sobie ale lekarze mysleli ze mniejsze. Więc postanowili ze urodzi naturalnie i podczas porodu dziecko było duże i gdy wychodziło zachaczyło sie i nie mogło całe wyjść bo było za duże. Wtedy lekarze wepchneli go spowrotem i matke zabrali na CC. Ale było juz za późno dla dziecka. Po tym reportażu wiem ze nie można bagatelizować jesli dziecko jest duże powinna byc CC, dla twojego i jego dobra

z tą wagą na usg to naprawdę różnie bywa... mnie godzinę przed porodem powiedzieli, że dziecko ma ponad 4 kg, a urodziło się z wagą 3400g.

Mój dzidzius ma też ok 4300, jutro zgłaszam się do szpitala, nikt nic nie wspominał nawet o cc. Lekarz powiedział,że się zobaczy

mojej znajomej dziecko było bardzo duże bo 59cm i 4500 ważyło!! ona jest niska i bardzo nawet nie szczupla tylko chuda lekarz stwierdzil ze jednak wlasnymi silami urodzi plakala podczas porodu o cc bo nie dawala rady no ale i tak urodzila sama po tylu godzianch meki tylko współczuc

Lekarz mi powiedział,że duzo zależy od ułożenia dziecka, opowiadał o pacjentce, która urodziął naturalnie 5kilowego bobasa a sama niska i szczupła. Spojrzqałam tylko na tego lekarza z pobłażaniem-w końcumjemu dupska nie rozerwie to se może gadać...

Gość benn z kapturem
belnea-przestn straszyc!takie przypadki sie zdarzaja-ale rzadko. tu jedna dziewczyna z forum ur.naturalnie chlopczyka 4900. u mnie waga z usg-na poczatku mowili,ze dziecko bardzo duze,potem-tydzien przed porodem,ze malutkie 2300-potem dwa dni przed porodem,ze 2800 w dzien porodu 3400-a urodzilo sie 3300

Gość a jaaaaaaa
:) mnie na USG na kilka godzin przed porodem powiedziano ze będzie bez problemu bo dziecko ma wagę 2500 a po urodzeniu było 4000 :O Masakra myslałam że go nie urodze. Co za doktorka - pracuje 30 lat i tak sie pomylić :(

Gość usg nie jest wiarygodne
Mi w dniu porodu usg pokazalo 3600, lekarz z miarka tez okreslil 3600, a urodzil sie 4240. Jestem szczupla i ciezko bylo. Jesli to pierwsze dziecko to jesli usg wykazuje ponad 4000g zazwyczaj robia cesarke. Walcz o cc!!! Mi powiedzieli, ze gdyby wiedzieli, ze dziecko takie duze to by mnie tak nie meczyli No, ale wszystko mozliwe :) Urodzic sie da, ale walcz o cc, zeby nie meczyc sie!!!

Ja nikogo nie chce straszyc oglądnełam ten reportaz i sama byłam przerazona. Poprostu lekarze czasami nas zawodzą. Nie wiem czy lekarze czy ich sprzęt. Ja zycze autorcę aby urodziła zdrowe piekne dziecko.

Dodam ze to duze dziecko i potem może byc róznie z pochwą. Dlatego lepsza jest CC. Jestem włsnie po plastyce pochwy po źle przeprowadzonym porodzie musiałam zrobic sobie plastyke pochwy. Po porodzie naturalnym tak dużego dziecka podejrzewam że u kobiety tez z pochwa nie będzie tak jak wcześniej.

Gość mama 10 miesiecznego synka
Ja powiem, ze usg nie jest wiarygodne. Mi mowila do konca, , ze synek maksymalnie 3250-3500 gr, a naprawde wazyl 4275 gr. Urodzilam go szybko, bo w 6 h, ale bylo ciezko...

Gość Hagneta
U mnie usg wskazywało jakieś 2700,a wyszło 3300. Siostre straszyli 2200,ale na szczeście Mała miała 2700 - wcześniaczek.

Gość u mnie natomiast
usg było dość wiarygodne w dniu porodu na usg wyszło 3100g a urodziłam córke ważącą 2950 także prawie idealnie.

Gość u mnie sie zgadzało
dzidziuś maiła mieć 3500 i miał dokładnie tyle

moze ktos sie jeszcze wypowie?

Dzień przed pójściem do szpitala (3 dni po terminie) waga 4000 g, w dniu przyjcia do szpitala ( na innym aparacie, inny lekarz) - również 4000 g, Miałam cc - Synek ważył 4000g, 59 cm. Gdy ja byłam przygotowywana do cc, to przyszła rodzić drobna, szczupła dziewczyna swoje 4 dziecko - wszystkie ważyły ponad 4 kg i rodziła naturalnie...

Gość hej ja tez sie zastanawiam
moja dzidzia na ostatnim usg mała 3800, a to było 2 tyg temu, jestem ciekawa na ile takie usg jest wiarygodne

mój synek dokładnie na tydzień przed porodem miał ważyć 4450, były dyskusje na temat cesarki, ale po zmierzeniu cyrklem położniczym, konsultacji z kilkoma lekarzami stwierdzono (po konsultacji ze mną) że spróbujemy naturalnie. rodziłam w innym szpitalu, po wielu godzinach porodu urodziłam maluszka 3340. prawie kilogram mniej mia niż z usg to wynikało! a rodziłam długo nie przez jego wielkość a przez szyjkę która nie reagowała na skurcze!