Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

herbaciana_róża

Bułgaria - kto był?

Polecane posty

Gość byłam
nie radzę jechać samochodem. w rumunii sypiuągwozdzie na ulicy i jest bardzo neibezpiecznie. co do samej bulgarii na wybrzezu jst pieknie zlote piaski sa najdrozsze otem sloneczny brzeg. warto zobaczyc neseber - zabytkowe miasto. ale im bardziej w głąb kraju tym większa bieda - niestety.

Wcale nie jest dziki! Byłam tam kilkakrotnie. pogoda pewna, morze ciepłe ale nie za bardzo więc da się ochłodzić. Jedzenie pyszne. Polecam, ja byłam w miejscowości Primorsko a Ty gdzie się wybierasz?

Gość lody pistacjowe
byle nie przez Rumunie, bo co chwiel sa niby kontrole drogowe i trzeba placic lapowy - calkiem spore :/

Do Słonecznego Brzegu (nazwy hotelu nie pamiętam) . Mamy wykupione 2 pokoje z wyżywieniem. Często jednak ludzie piszą, że lepiej jechać kilkoma samochodami, bo jest bezpieczniej :-( Cholera, o co chodzi? asiak - troszkę mnie pocieszyłaś, dzięki 👄

W Rumuni jest kijowa droga, my zawsze jeździmy przez Serbię prawie cały czas autostrady i to dużo lepszej jakości niż u nas. W Primorsku nie jest drogo, na pewno taniej jak u nas.

Gość byłam
asiak - na wybrzezu jest raj, byłaś gdizes dalej od wybrzeża? Varna -3 co do wielkosci miasto wbulgarii, 20 minut od zlotych paskow a bieda taka ze kamienice sie sypią ludzie wygladaja ubrani jak za gierka i wszedzie na ulicach leżąalbo martwe albo konajace z glodu psy. MAKABRA

Gość Karlinka-III
Bułgaria jest bardzo fajna, nie wiem kto wymyślił to o gwoździach na ulicy, ale się uśmiałam - pewnie za dużo kreskówek oglądał. Można pojechać samochodem, ale pytanie czy to będzie przyjemne - jednak to kawał świata do przejechania. _ _ http://www.go4trip.pl/

Wiem, że to kawał świata :-) Dwa lata temu byliśmy w Chorwacji. Spaliśmy na parkingu. Ale autostrady - po prostu bajka :-) Teraz weźmiemy jakiś pokoik w motelu.

Gość byłam
gwoździe na ulicy sąale nei w bułgarii tylko w rumunii czytanei ze zrozumieniem się kłąnia. a konające psy w Varnie widziałąm rok temu. ktoś neiwierzy? Może chce fotkę ;/

Nie widziałam tam konających psów, dużo jest tam cyganów i ich zwieręta to fakt są wychudzone takie szkapy suche. Byłam też w Warnie, Burgas , Bańsko stolicy Sofii i powiem wam szczerze, że wszędzie są takie gorsze dzielnice. Jest dużo pięknych miast do zwiedzania. Ja polecam

Gość byłam
a jak ma nei być awarii skoro wjeżdżasz wszystkimi kołami w rozrzucone gwoździe? matko ejdyna, rób co chcesz. Kraj jest piękny na wybrzeżu. Ra, po prostu. Najdrozsze samochody, ludzie ubrani jak z pokazu versace. ale jak ruszysz tyłek odrobinedalej to przezyjesz szok. ot co. Aha bułgardzy jeżdzą jak wariaci nei bardzo liczą się z przepisami ruchu drogowego. Ael to szczegół :)

znajomość z Bułgarią, mam butelkową. Za czasów komuny dostałem, butelkę koniaku Słoneczny brzeg, a jako, że jestem abstynentem stoi za szybą i doprowadza do szału kolegów trukowych, co mnie odwiedzają....

Zainwestujcie w nawigację i bez problemu dojedziecie. Tam jest ok. 2000 km.

nie , wolę Mazury, koło Kętrzyna, cudowna okolica, a oglądać poskomunistyczną biedę, wolę w byłej NRD

Wybieramy się 2 lipca z Dolnego Śląska. Klamka już zapadła :-) Nawigację mamy. Do bylam - U nas też jest tak, że w centrum miasta super, np. Piotrkowska w Łodzi, a wejdziesz w podwórko i SZOK!

blondyn - To prawda Mazury są przepiękne, ale z pogodą różnie bywa :-( Ja mam urlop od 1 lipca, a narazie lata nie ma. W Polsce ceny są takie jak za granicą, a słoneczka często brak. Dlatego wyjeżdżamy..... Poza tym ciepła woda też kusi :-(

Pieniądze u nich to Lewa u nas zł. Przelicznik mniej więcej x2 czyli 10 lewa to 20zł.