Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mmmaaammmaaa

Zagęszczanie pokarmu po 3 miesiącu????

Polecane posty

Gość mmmaaammmaaa

Babcie twierdza,ze to juz czas,zeby dziecku zagescic pokarm grysikiem. Na opakowaniu mleka (bebilon) napisano,ze nie wolno go zageszczac. Wszystkie deserki czy zupki sklepowe sa po 4 miesiacu zycia. Dziewczyny podzielcie sie doswiadczeniem, jak wy robilyscie??

Gość jesli jestes w ciazy
ja w 4tym miesiacu zaczelam dodawac do bebilonu lyzeczke kleiku,bo moj maly budzil sie co 1.5-2 godz na jedzenie tesciowa 1 syna dokarmiala kleikiem jak mial 2 tyg,bo non stop byl glodny,do tego duzy(62cm i 5400 po urodzeniu) do dzis mu ten glod zostal

Gość lizaczekk
moj mial 3,5 miesiaca jak musialam zminimallizowac mleko i podawac juz zupki bo mial nietolerancje laktozy i lekarz tak kazal.... wszystkie znajome dawaly po 4miesiacu ale nam mamy dawaly juz po 3....takze do ciebie decyzja??

jeśli ładnie przybiera na wadze to nie zagęszczaj, po co? żeby dziecko utuczyć? ja dawałam samo mleko (z piersi) do skończonego 6 miesiąca. też się nasłuchałam, ze mały się nie najada, że go głodzę, katuję, że on by chciał, że jestem taka i owaka, a dziecko co? tyło 1 kg na mieisąc, a nawet więcej, w wieku 6 mies ważył 8600!!! rósł jak na drożdżach, wyniki miał świetne, a teraz zjada wszystko ze smakiem, choć teściowa twierdziła ze jak tylko do mleka go przyzwyczaję to nic innego mi nie ruszy, a jednak rusza, oj i to jak rusza :)

Gość ciekawe..
Dziewczyny podpowiedzcie mi w takim razie jak zagescic taki pokarm. Jakiego kleiku uzyc i jak to przygotowac. Nie wiem co prawda czy juz podam ale i tak musze wiedziec jak to robic:)

Gość ja już nie wiem
,,Babcie twierdza,ze to juz czas,zeby dziecku zagescic pokarm grysikiem.'' A niby dlaczego to już czas by zagęścić dziecku mleko? Skoro się najada to po co to robić? Mój ma rok i pije normalne mleko bez żadnego zagęszczania

nie zageszcaj zadnym grysikiem tylko kleikiem ryzowym albo kukurydzianym . Ja mojemu synkowi zageszzcalam od urodzenia bo byl strasznym glodomorem . Kasze manne daje sie chyba od 5m jesli jest karmione sztucznie.

Jak zagescic? Normalnie, do butelki z mlekim modyf sypiesz na dzien po jednej lyzeczce do mleka a na noc 3. Ja tak dawalm .