Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość curvere

Prolaktyna- pomóżcie mi

Polecane posty

Gość curvere

Odebrałam właśnie normy prolaktyny przed podaniem tabletki 22,9 (norma do 25 więc ok) a po tabletce 228. Czy ten wynik mieści się w normie?

Gość curvere
Proszę może ktoś coś wie?

Ja niestey mialam i mam dalej wysoki poziom PRL. pRZED ZAJSCIEM W COIAZE , ZEBY WOGOLE ZAJASC BRALAM norprolac, niestety jest bardzo drogi 3mies kuracja ktora musisz wziasc koszyuje prawie 1000zl :O Ty masz wyniki w gornej granicy normy i na moje oko to mozesz miec problemy z zjasciem w ciaze. idz do lekarza i zobaczysz co powie. Starsz sie dziecko ???

Gość gkrkfrjgkirjgi
Ja też miałam podwyższoną prolaktynę, cały czas mi leci mleczko z piersi. Najpierw brałam bromergom a potem mastodyne i na tym mastodyne zaszłam w ciążę, a dokładnie jak skończyłam kurację. Ale podejrzewam ze prolaktyna mi nie spadła bo nadal miałam wyciek z brodawek więc nie wiem dokładnie jak to się ma ta podwyższona prolaktyna do ciąży.

Gość niuniaaaa
prolaktyna po tabletce powinna być od 3-5 razy wieksza od wyniku pierwszego. Twój wynik wskazuje na prawie 10 razy większy więc cos jest nie tak. Bedziesz musiała brać bromergon lub norprolac w zależności jak bedziesz na nie reagować. Oprócz wizyty u endokrynologa bądz ginekologa proponuje zrobić usg piersi.

Gość djas
ja mialam ogromnie wysoka prolaktyne 30 krotnie , przed tabletka ok a po tabletce taki skok, lekarz zapisal mi bromergon ( 5 zł tabletki) i zaszlam w pierwszym cyklu wiec moze i tobie pomoze.