Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bambusek zielony@

Postawię wc stojący a nie wiszący?? Bardzo to nie modne teraz??

Polecane posty

Gość bambusek zielony@

Zastanawiam się bo chcę dać do nowo budowanego domu wc stojący, a nie ten wiszący, wszyscy mi to wybijają z głowy...

Wiesz co, myślę, że to jakieś tam szczegóły. Nie każdy jak robi teraz remont, to od razu kupuje rzeczy nowsze, czasem te tradycyjne są lepsze, a na pewno o wiele tańsze. Faktycznie takie wc wygląda nieźle, ale trzeba się nieźle namęczyć przy jego montażu, a takie zwykłe zakłada się raz, dwa.

Gość bambusek zielony@
a nie wiesz czy takie wc wiszące może się zepsuć, i czy trzeba ściągać płytki by naprawić?

Gość bambusek zielony@
ja swoje waże i mąz tez nie ułomek, boję się że moze nie wytrzymać i odpasc ze ściany, co wtedy?

ja bym się nie przejmowała taką pierdołą czy to modne czy nie modne tylko tym, czy po kilku latach nie trzeba będzie kuć kafelek bo kibel lata. wynajmuję teraz mieszkanie i po poprzednich wynajemcach został mi właśnie taki wiszący, trzeszczący wc z popękanymi fugami dookoła. pan od remontu mówił, że trzeba płytki ściągać żeby naprawić.

postaw taki jak chcesz i jaki się tobie podoba a nie komuś...

Gość ja mam wiszacy od niedawna
i gdybym teraz miala kupowac to kupila bym stojajcy, z wiszacym bylo 1000 problemow z montazem, jak sie spluczka zepsuje to trzeba sie dostac pod sciane itp. nie idz za moda tylko wez ladny stojacy :)

Gość figafigowa
Kup taki, jaki się Tobie podoba. Ja tym handluję na co dzień i widzę, że oba modele mają swoich zwolenników. Jeśli decydowałabyś się na podwieszany, to pamiętaj, że najważniejszym elementem jest stelaż zamontowany w ścianie i na nim nie należy oszczędzać (aby uniknąć problemów z naprawami). Jak się coś popsuje, to nie trzeba skuwać płytek (to już wersja super pesymistyczna!), do mechanizmu instalator dostaje się poprzez dziurę pod klapką. Podwieszany jest droższy licząc cały koszt jego montażu, ale łatwiejszy w utrzymaniu czystości. Życzę dobrego zakupu :)

mam wiszacy, od lat.. nie mamy zadnych problemow, od sciany nie odpada, sploczka jak narazie sie nie zepsola, jak by nawet to nietrzeba "przezsciane" tylko ta pokrywke dzie sie nadusza sciagasz i juz. a pozatym duzo lepiej do sprzatania

Gość bambusek zielony@
n ale powiedzcie mi bo ja dużo waże około 90 kg maz więcej, szwagier i szwagierka podobnie, a beda nas czesto odwiedzać. ja zwyczajnie się najbardziej boje tego że to urządzenie nie wytrzyma i jak ktos bedzie siedział to "kibel" peknie i dopiero kłopot

Nie martw się, nikt nie spadnie razem z muszlą. Mamy w pracy, taki ogólnodostępny, korzystają ludzie z różną wagą i nadal wisi, nie poluzował się o czym tu niektórzy piszą. Myślę, że Twoje obawy szybko się rozwieją jak zaczniesz korzystać. Ponad to na wielu stacjach benzynowych zauważyłam podwieszane wc, a to też o czymś świadczy.

Gość ARA196
Czy zawsze kupujesz to co modne czasem warto kupić to co wygodne. Taki podwieszany jest lepszy łatwiej umyć podłogę i nie trzeba stojącego wokół szmatką czyścić. Kup podwieszany to i motywację do schudnięcia będziecie mieli

Gość hahah chudnąć z powodu
kibla, no umarłam :D

Gość bymeeeeeeeeee
Mieszkam w USA i tu wszystkie kible publiczne maja wiszace toalety(i tak zreszta rzadko kto siada)W domach widze rozne ze zdecydowana przewaga stojacych.

Gość uyyyyy
Przeciez takie wc podwieszane wytrzymuje spokojnie z 200kg ,a sądze , ze nawet i wiecej.

Gość kobieta po 60
Ja mam podwieszany na drogim pożądnym stelażu już 12 lat i jest o.k. ale boję się o dalsze lata jak się zepsuje (gwarancja była na 10 lat)Przycisk trochę się wyrobił.Sprzątać wygodnie.Mopem wjechać mogę bez problemu.

Gość kobieta po 60
teraz buduję dom i myślę co zrobić?czy stojący ,czy podwieszany?estetyka,łatwość sprzątania -podwieszany,jeżeli chodzi o naprawę stojący lepszy.Nie jestem już młoda i remonty mi już nie pasują chyba zainstaluję stojący-to wrazie wymiany koszt i kłopot nieduży ok.250zł.

Gość zuzannaanna
Mi bardziej podoba się podwieszana miska taka jak tu http://nexterio.pl/15826,15820,15820,WC_Miski-podwieszane.html Nie jest powiedziane że się szybko popsuje o ile w ogóle. Nie ma co się zamartwiać na zapas. Dla mnie najważniejsze jest to by wygodnie się sprzątało i ładnie wyglądało.

Gość Renata721
Dla mnie nie ma znaczenia czy dany rodzaj toalety jest obecnie popularna czy też nie, trzeba szukać takiej, która wpasuje się do wnętrza własnej łazienki. Ja zdecydowałam się na sedes wiszący, ponieważ ułatwia utrzymanie czystości na podłodze, idealny do mojej łazienki znalazłam na stronie Wodtech.