Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sheissad

tabletki anty, pomóżcie

Polecane posty

Gość Sheissad

Dziewczyny idę w przyszły czwartek do ginekologa. Chcę rozpocząć przyjmowanie tabletek antykoncepcyjnych. Powiedzcie mi czy przepisanie tabletek skończy się na jednej wizycie? Czy będą robione lub czy powinny być robione jakieś badania?? Dodam że idę prywatnie. Aha i jeszcze jedno- Po jakim czasie od rozpoczęcie przyjmowania tabletek zaczną one "działać"?? BARDZO PROSZĘ O ODPOWIEDŹ!!!

Gość odpowiem.....
wszytko zależy od lekarza jedni zlecają robienie badań przed zapisaniem recepty inni nie co do działania to teoretycznie powinnaś być zabezpieczona od początku brania takie opinie tutaj czytałam nie raz....ale z własnego doświadczenia Ci powiem że mi lekarz w momencie zapisania tabletek powiedział że przez pierwszy miesiąc brania powinnam się dodatkowo zabezpieczać ponieważ każdy organizm inaczej reaguje i powinno mu się dać czas na przystosowanie do hormonów ...ja się zastosowałam acha i żadnych badań przed lekarz mi nie zlecał

Jeden na 100 chyba wykonuje jakieś badanie inne niż normalne ginekologiczne. Zabezpieczona będziesz od razu pierwszego dnia po zażyciu tabletki:)

ale normalny prawdziwy lekarz powinien wykonac ci cytologie inaczej nie powinien przepisac ci tabletek bo nie wie tak naprawde czy moze czy jestes zdrowa itd... Powinien zrobic cytologie a tabletki przepisac tylko na miesiac zeby jak przyjdziesz nastepnym razem juz tylko po recepte to beda juz wyniki cytologii i bedzie wiedzial co i jak i czy mozesz je przyjmowac Na Twoim miejscu jezeli lekarz nic nie wspomni o tym badaniu sama bym sie o nie upomniala To nic nie boli a jest naprawde wazne w profilaktyce raka i innych chorob I nie mysl ze jestes mloda wiec rak cie nie dotyczy bo to najwiekszy blad mlodych kobiet.....

Gość odpowiem.....
no ja o cytologii nie wspomniałam bo dla mnie to norma że lekarz robi takie badanie .....raczej miałam na myśli inne badania typu hormonalne

Gość Sheissad
czy długo się czeka na wyniki badan cytologii?? Aha i ile mniej więcej bierze prywatnie lekarz ginekolog?? Zmieści się do 300zł?? Byłam dwa razy na NFZ i powiem szczerze ze zawsze robili mi badania których wyników nie dostałam i tak w ogóle mnie olewali. Dlatego postanowiłam iść prywatnie. Myślę że zupełnie inaczej będzie przebiegało takie badanie.

Gość Sheissad
też miałam ochotę na plastry ale często chodzę na basen (trening) i zastanawiam się czy przypadkiem się nie odkleją??

Gość Sheissad
Mnie znajoma nagadała ze płaciła 250zł jakiemuś lekarzowi prywatnie więc zaczęłam się obawiać. :)

Gość Sheissad
Wszystko możliwe. Ale sądzę że lepiej iść i zapłacic prywatnie niż iść na NFZ i mają pacjenta daleko w d..... Byłam przekonałam się i więcej na NFZ nie pójde. już wolę zapłacić.

Gość odpowiem.....
ja też zawsze chodziłam i chodzę na kasę i jestem zadowolona mam zaufanie do swojego lekarza a i pielęgniarki są świetne ....nawet osobiście nie muszę odbierać badań cytologicznych a dzwonie i pytam czy wszytko ok tak samo z receptami zawsze załatwiam to na tel i na drugi dzień odbieram w gabinecie po za kolejką