Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

violetka18

Miłość jest bardzo głęboką przyjaźnią - zgadzacie się z tym stwierdzeniem?

Polecane posty

bo np. moj facet powiedzmy, ze mnie wyslucha, wesprze i zrozumie ale jednak nie czuje zeby łączyla mnie z nim przyjazn. od tego jest moja przyjaciolka, ktora zna mnie od deski do deski. on jedynie moze starac sie zrozumiec jednak mimo wszystko jest facetem a przeciez oni sa z Marsa:classic_cool:

PRAWDA- tylko on mnie tak rozumie, nie mam przed nim żadnych tajemnic i NICZEGO się nie wstydzę, nie wstydzę się upadków gaf nagości, niedoskonałości i bardzo swobodnie se razem czujemy....mam przyjaciółkę ale On jest the best:D

czarne oczy nocy - i pewnie tak powinno byc... moze trafil Ci sie wyjatkowy egzemplarz:classic_cool: chociaz z drugiej strony ja tez przy swoim facecie czuje sie swobodnie niczego nie wstydze itd. jednak zachowuje spore poklady wlasnego "JA", ktorego on chyba do konca nie zna...

Gość kx-f
mi sie wydaje ze tak. Mozna miec duzo znajomych i kolegów ale nie do kazdego zwrócisz sie o pomoc,nie kazdy ci jej udzieli,nie kazdy zawsze znajdzie czas zeby ci pomóc lub wysłuchac. Nie na kazdego z nich bedziesz mogła liczyc o kazdej porze dnia i nocy. Mozna miec duzo znajomych i kolegów czy kolezanki ale mozesz widywac lub gadac z nimi raz na pół roku.

ale dobra, byc moze ja mam troszke inne poglady z racji doswiadczenia, ktore mnie spotkalo co nie znaczy ze sa sluszne

Gość alumFI
wiadomo ze nie mozna generalizowac a kazdy z nas bedzie mial inna definicje przyjazni i miłosci.

Gość klej wącham sobie hej hej
Nie. Miłość jest nie tylko przyjaźnią, wykracza daleko poza. Z przyjacielem nie uprawiam seksu, nie podnieca mnie. Nie chcę tworzyć z nim rodziny. Miłość to dalej idące zaufanie, powierzenie komuś siebie i swojego życia i pełne wzięcie odpowiedzialności za czyjeś życie. Miłość matki i dziecka w ogóle nie musi się wiązać z przyjaźnią.

Gość klej wącham sobie hej hej
Zapomniałam dodać, że przyjaźń jest zawsze warunkowa. Miłość nie.

Gość Moim zdaniem przede wszystkim
miłość to nie jest uczucie. Bo uczucia to coś , co przechodzi... jak złość, radość, euforia. Te uczucia też miłości towarzyszczą, ale sama miłość to moim zdaniem nie jest uczucie. Miłość to chęć bycia z drugą osobą na dobre i na złe, miłość to wspólny język, wspieranie siebie nawzajem, oddanie drugiej osobie, troska, szacunek, no i namiętność. Miłość to wspólne pokonywanie poważnych problemów i tych mniej poważnych dnia codziennego, to wspólne wychowywanie dzieci, to praca nad związkiem, mimo upływających lat.