Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iki12309

bardzo prosze o pomoc!

Polecane posty

Gość iki12309

obudzialm sie dzis rano z opuchnieta polowa twarzy. normalnie moja prawa czesc warg jest 3 razy grubsza niz normalni!:( nie wiem co mam zrobic:(:( szok! jak dotykam tej opuchlizny to jest strasznie twarda. nie wiem co to jest... moze wy wiecie? prosze pomozcie.....to jest tak raczej od wewnatrz...

Gość Instant Magic
Weź może wapno i do lekarza może Cie coś ugryzło.

Gość iki12309
ale nie pojde tak nigdzie, wygladam jak potwor z ta warga:(:(

poproś kumpla by przyjechał po ciebie na motorze W kasku bedziesz wyglądała normalnie :) a co do problemu ... to na 99% coś cie w nocy użarło i stąd ta opuchlizna Moja siostra niedawno miała to samo ;) W okolicach popołudniowych opuchlizna zeszła

Gość iki12309
to jest beznadziejne:( warge gorna mam 3 razy grubsza niz normalnie. tak mi napuchla....

Gość iki12309
ale tez tak jej sie to powiekszalo?? bo mi strasznie sie powieksza i przenosi...

Gość doswiadczczona
okład z lodu albo z wody z octem , wapno i coś przeciwalergicznego i za dwie godziny śladu nie będzie :)

Gość iki12309
ale czegos takiego w zyciu na oczy nie widzialam zeby tak mi usta spuchly:( gorna warga wystaje mi chyba z 3 cm!:( zalamka:(

Komar Cię ugryzł! Ja miałam identycznie, bo dziabnął mnie w wargę górną, napuchła 4-krotnie, część policzka od tego też napuchła, poza tym była twarda i miałam wrażenie, że pulsuje i pęcznieje ciągle. Po południu Ci sklęśnie, ale najlepsze co możesz zrobić, to zjedz sporo lodów takich sorbetowych, mocno zmrożonych i przykładaj podczas jedzenia do tej wargi, dodatkowo kostki lodu, i fenistil w roll-onie, opuchlizna zejdzie i zostanie Ci zwykły bąbel.

Gość iki12309
ale to mi tak przeszlo z dolnej wargi na gorna i sie powieksza:(:( i twarde jest jak nie wiem....

mnie też przeszło z górnej na dolną, po ten jad się zaczął rozprzestrzeniać. Wyglądałam wtedy jak jakiś upośledzony człowiek, masakra to była, a wargi mi odstawały obie chyba na 5 cm od twarzy, jak kaczorowi donaldowi! Mówię Ci, też byłam przerażona, zwłaszcza, że byłam wtedy na wakacjach nad morzem... W delikatnych i wrażliwych miejscach toksyny komarów właśnie takie tworzą opuchlizny itd. Poprzykładaj ten lód, jak sie wstydzisz wyjść, to poproś kogoś żeby kupił Ci w aptece fenistil na ukąszenia, tylko w roll-onie, albo emtil. Emtil szybciej wchłonie toksyny.

Gość iki12309
masakra jakas:) raz sie smieje z tego jak wygladam a raz placze. nie wiem czy to ukaszenie bo nie widzialam ani nie czulam...nie wiem co to jest ale tez czuje ze wygladam jak uposledzona

Gość Kasiulkaaaaaaaa
wez dziewczyno do lekarza zapierdzielaj

Gość a masz jakas kase
albo cie coz dziabnelo albo zjadals cos na co masz alergie........ jak juz ci radza wez wapno

Gość iki12309
wlasnie czekam na siostre bo mam zamiar z nia isc do lekarza z tym....

Gość doswiadczczona
nie łam się to nie takie straszne na pewno przejdzie :)

Gość iki12309
a alergii raczej nie mam... za to jestem przeziebiona i nie wiem czy to moglo miec jakis wplyw....

wapno, leki na alergie jeżeli masz cokolwiek takiego w domu i zmykaj do lekarza bo z takimi rzeczami lód nie pomaga :)

Gość Kasiulkaaaaaaaa
a brałaś jakies lekarstwa Bo mój chłopak miał tak samo po lekach

a alergia to nie jest coś co się ma od zawsze, w każdej chwili coś może wywołać reakcje alergiczną więc byłabym ostrożna :)

Gość iki12309
bralam cos ale to sa taie leki co raczej nie powinny czegos takiego wywolywac... fervex, tabcin, polopiryna...

Idz do lekarza!!!!! Mialam tak kiedys...zaczelo sie od warg,oczu,potem dlonie az wkoncu zaczela puchnac mi szyja...malo co sie w nocy nie udusilam...to moze byc jakas alergia...dostalam leki i zeszlo momentalnie!Co kilka miesiecy problem sie powtarza ale ja jestem cholernym alegikiem niestety....

Gość iki12309
wzielam alertec

normalnie jak u Hitchcocka :D napięcie wzrasta z minuty na minutę ... lecę po popcorn ... :D

Gość iki12309
KURCZE kiedy ta siostra przyjdzie:(:( jeszcze nie wiem jak mam isc do tego lekarza jak nie mam legitymacji przy sobie ubezpieczeniowej a jestem zarejestrowana w osrodku 50 km stad....

Gość iki12309
mam alerie na ktorys skladnik leku, dostalam 3 zastrzyki i opuchlizna powoli schodzi.... szczescie ze tak to sie skonczylo.... dziekuje wam za pomoc rano...