Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kubulka malutka

waga roczenego dziecka

Polecane posty

Gość jak zacznie chodzic to zgubi
I bardzo się cieszę, ze chce jeść, bo wiem, że niejadek to jest dopiero gigantyczny PROBLEM.

Gość saleminka8
mój ma 8 miesiecy prawie (7 lipca skończy) i ma ponad 10kg,nie wiem ile dokładnie,bo nie byłam jeszcze sprawdzić u lekarza,3 tygodnie temu miał 1060g i 97 centyl,teraz ma gdzieś 72cm

aha - mój chrześniak jak miał roczek wazył 14 kilo:P masakra! jeszcze nie chiał raczkować, a chodzic zaczął jak miał 16 miesięcy. Teraz ma 16 lat - 210 cm wzrostu i jest pałąkowato chudy. Więc po raz kolejny- każde dziecko jest inne:)

paula - ja wiem, ze to duzo, ale tez jest wysoki i wcale nie widac az tak bardzo jego tuszy (no wiadomo, ze na chudzielca nie wyglada:P) Nie uwazam, ze wyglada jak monstrum. Potroil swoja wage urodzeniowa, a noworodek ponad 4kg tez jest duzy:P Poza tym nie dostaje slodyczy, tylko w zamian owoc - nie ma przekasek ciasteczkowych, tylko normalne posilki. Je 150ml mleka, wiec tez wcale nie duzo. Widocznie taka jego uroda. Ja mam nadzieje, ze troche zgubi :):):):) Albo w zwyz pojdzie, a waga nie drgnie:P

I kazdy mowil, ze pojdzie pozno bo ciezki, a efekt taki, ze poszedl sam majac 11,5mca. Bratanica mojego m (szczuplutka bardzo) poszla majac 14mcy wiec waga nie ma tu chyba nic wspolnego :P

Gość matka latka latkaaa
moje dziecko je warzywa dwa razy dziennie- na obiad i na kolacje kaszke daje czasami raz dwa razy w tygodniu, czekolade w proszku dla dzieci po 10 mcu( jest taka tu gdzie mieszkam), tez max 2 razy w tygodniu o 20-21 jemy kolacje my wiec dziecko tez przy okazji moje dizercko rano nie chce niczego procz mleka wiec nie bede zmuszac do jedzenia, poprawi drugim sniadaniem owoce tez maja cukry , ale maja tez blonnik kotry reguluje wchlanianie tych cukrow , w kaszkach blonnik jest w sladowej ilosci poza tym weglowowdany i cukry proste plus garsc sztucznych witamin

Gość klfj;skfj;KLFJ'lkdf
blabla, bla..ty wyzej wynocha!!!!

Gość a moje sie owocem nie naje
tak samo biszkoptem, kiepski pomysl na drugie sniadanie-biszkopt. Ty wypij rano szklanke mleka, potem na kilka godzin zjedz ciastko, super dieta!

Shila>>> sliczny bobas! Nie wyglada napewno jak monstrum, ale musisz przyznac, ze jest "nabity". ;) Moja kuzynka ostatnio poszla na bilans ze swoim dwulatkiem. Lekarz kazal go odchudzi co najmniej 3kg :P

Gość jak zacznie chodzic to zgubi
owsianka z owocami to nie jest słodzona kasza ryżowa,więc nie porównuj tych dań tak samo nie daję czekolady czy cukrów a biszkopty są słodzone lepiej zjeść owsiankę na mleku ze świeżymi owocami niż wypić szklanke mleka i zjeść biszkopt za parę godzin, mleko to pije dziecko 3-miesięczne, a roczne dziecko powinno zjeść porządne śniadanie i lekką kolację, a nie o 21 jeść zupę, czy ciężkostrawne "dorosłe" posiłki

Gość zupa z wrzyw to chyba lzejsza
kolacja niz kaszka na mleku??

Gość zupa z warzyw to jakis idiotyz
na kolacje??? zupa z warzyw???? o 21????? no litosci......

Gość matka latka latkaaa
kurna mieszkam w kraju srodziemnomorskim i tutaj tak sie je i tak sie karmi dzieci kaszke sie daje ew rano, w ogole rano sie je na slodko potem w poludnie obiad i deser, podwieczorek i kolacje kolacja lzejsza niz obiad ale z warzywami i owocami, deserem melcznym itp dzieko zasypia ok 22-22.30 wiec ostatni posilek o 21 jest ok aty co jesz na kolacje?? kaszke?

sraty_pierdaty - dziekuje :) A nabity fakt - jest:):):):) Co do kolacji o 21 sie nie wypowiadam :P I wogole dziecko chodzace spac o 22 to chyba przesada - nalezy raczej dziecko przestawic na wczesniejsza pore :P Ja kapie malego i po kapieli w ramach kolacji daje mu mleko, a nie zupe czy kanapke :P Ale... kazdy po swojemu robi.