Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kubulka malutka

waga roczenego dziecka

Polecane posty

Gość kubulka malutka

dziewczyny ile waza wasze roczniaki?\ moja mala 11 kilo...to 90 centyl wiec wydaje sie ze duzo ale przy tym jest wysoka bo ma ok 82 cm a to juz wzrost poza siatka:) mam sie martwic i myslec o zmianie menu czy dac sobie spokój i czekac az zacznie sama chodzic i biegac i waga sie unormuje? na razie chodzi tylko prowadzona za raczki:) dzieki z gory za odpowiedzi:)

Gość jak zacznie chodzic to zgubi
Moje dziecko wazy podobnie, ciuchy ma na rozmiar 74 (spodnie), bluzki na 80. Chodzi na razie za rączki. Bardzo się cieszę, ze je co jej dam i nie jest niejadkiem, to dopiero jest problem.

Gość kubulka malutka
własnie, fajnie ze dziecko je i nie robi scen:D chociaz moja miala pare takich akcji przy zebach ze nie jadla i koniec....wtedy to naprawde jest dramat:O

Gość mój gdy miał 13 miesięcy
ważył 9800g i też miał jakieś 80cm jadł wszystko co mu dawałam

Gość 82 i 9 kg
Urodzila sie z wagą 3kg

a moj wazy 13400 :P zaczal chodzic, wiec mam nadzieje, ze zgubi :P Ubrania nosi 80-86. al;ezxy tez jakie duze dziecko sie urodzilo

Gość mój gdy miał 13 miesięcy
mój urodził się książkowy - 55cm i 3450g dziś ma prawie 23 miesiące i waży 11,3kg i mierzy prawie 90cm

Gość moj 10 i pol mies
i wazy 13kg i 83 cm

Później dziecko już tak nie przybiera na wadze. A co twoje je? Mi się wydaje,ze moje je dużo, ale jak jest głodne, to przecież mu nie odmówię :D

Gość kubulka malutka
nasze menu wyglada tak: 7.00 mleko z 1 miarka kaszki dla smaku ok 180ml 10.00 sniadanko - kaszka manna/owsianka z owocami lub jogurtem 14.30 obiad-ok230 ml gestej zupki + rozdrobnione mięsko 17.00 deserek owoce lub jogurt z biszkoptem ok 180 ml 19.30 mleko z kaszką zdrowy brzuszek (2 miarki) ok.180 ml oprócztego duzo picia i jakies tam chrupaczki do raczki od czasu do czasu .

u nas podobnie: 8.30-9.00 - owsianka lub płatki jęczmienne z owocami ok 200ml (z mlekiem) 11 pól kromki chleba z masłem 13 zupa ok 200 ml z mięsem lub żółtkiem lub rybą 17-18 kisiel na bobo-frucie, koktajl z truskawkami bez cukru, jogurt naturalny z owocami ze słoiczka, banan itp (opcjonalnie) 20 -mleko 90 ml+ 3 łyżeczki kaszki zdrowy brzuszek lub kaszka manna z owocami ok 130 ml, lub mleko 90 mlz kleikiem lub kaszką ryżową - 3 łyżeczki (zamiennie) na spacerze chrupaczki ryżowe lub wafelek do lodów, w ciągu dnia woda ok 200ml

ja czytalam ze dziecko majac rok powinno wazyc dwa razy wiecej od masy urodzeniowej.moja miala 3,1kg a w wieku 12m-cy 10,5kg

Gość to chyba coś nie doczytałaś
albo napisałaś tutaj bez sensu, bo w takim razie twoje dziecko powinno ważyć 6,2kg mając rok?:O

Gość kubulka malutka
violusienk a nie chodzilo ci o potrojenie wagi???? podwojan maluch powinien chyba miec ok 6 miesiaca..

Gość wysylam wypowieeedz
A moj na poczatku lipca konczy 8 miesiac, i jest dosc wysoki, nie gruby, nie chudy, jak wazylam go z 2 miesiace temu wazyl cos kolo 8-9 kg, teraz nie wiem, i nie wiem ile ma cm, ale kupuje mu ciuszki na rozmiar 12-18 m i sa ok. Wspominajac o tym ze gdy sie urodzil wazyl 2kg. :)) Niesety jak wspomnialam nie wiem ile ma cm bo tutaj na wyspach nie moge sie doprosic o sprawdzenie a sama taka miarka z ikei to sobie moge ;))

mój jak miał rok ważył ok 11 kg i mierzył ok 86 cm. teraz ma 18 miesięcy waży 13 kg i mierzy 91 cm. waga i wzrost urodzeniowy mam w stopce :)

Violusienka dziecko roczne powinno nie podwoić a potroić masę urodzeniową. Ale to tylko w przybliżeniu bo wiadomo jedno je dużo drugie nie.

Gość matka latka latkaaa
dlaczego wy tak tucyzcie te dzieci? dziecko 12 miesieczne powinno potroic swoja wage urodzeniowa! i te menu oparte na mleku i kaszkach warzywa raz dziennie i owoce tez raz dziennie???? a potem sie dziewic ze otylosc panuje wsrod dzieci roczen dizecko powinno jest wlasciei to co dorosli a nie na kaskzach jechac kaszke mozna dac wieczorem zeby sie nie budziel w nocy z glodu, lub rano zeby dotrzymal do obiadu.

tak tak potroic sorki za pomylke.Wiadomo ze kazde dziecko jest inne ale gdzies to wyczytalam dlatego napisalam.:)

matka latka latkaaa Napisz jak ty karmisz swoje roczne dziecko, porównamy jadłospisy :D :D :D

Gość matka latka latkaaa
rano mleko, ew z czekolada w proszku ( 1 lyzeczka) ok 10 bisszkopt lub owoc ( jablko, gruszjka, mozrala, brozeskwinia) 13-14 obiad: mieso warzywa plus ew jogurt lub owowc na deser 17 powdwieczorek owoc i jogurt, czasem mleko 21 kolacja - to co my lub zupka z warzyw bez miesa przed snem butla 12 mcy 9.7 kg chodzi za raczki

jak miał rok - 9,900 , 81 cm teraz 11,900, 91 cm nie potroił swojej wagi urodzeniowej, bo by wyglądał jak monstrum.

Gość matka latka latkaaa
paula ale towje dziecko bylo bardzo duze porzy urodzeniu ( mialas cukrzyce ciazowa??) a teraz wazy idealnie jak je twoj mlauszek??

Gość bubik bubik
do matka latka latkaaa uwielbiam takie zbulwersowane tępe dzisy jak ty... kazda kulturalnie tu pisze a ta od razu wali z grubej rury....prostaczka:D a swoja droga to podawanie czekolady w proszku 12 miesiecznemu dziecku jest porazajace:D:D:D i dla twojej wiadomosci niech sobie twoj dzieciak zre co mu sie podoba, jakmasz zamiar pisac w takim tonie jak wyzej to od razu ci mowie WYPIEPRZAJ!!!

Gość bubik bubik
i przy okazji to tępa dzido naucz sie pisac bo tej twojej stukaniny w klawiature nie da sie ogladac:D:D

Gość bubik bubik
a i jeszcze..dawanie zarcia dziecku o 21 to jest juz szczyt szczytów twojej głupoty:D:D:D

paula - nie wygladalby jak monstrum :P Chyba, ze sugerujesz, ze moje dziecko tak wyglada :P:P:P:P:P (Zdjecie mam w stopce) urodzil sie 4240 i potroil swoja wage urodzeniowa. :) A co do jadlospisu - to generalnie je to co my :) (mleko rano i wieczorem, poznym wieczorek kaszka, a reszta posilkow to normalne sniadanko, obiadek i podwieczorek)

rano mleko, ew z czekolada w proszku ( 1 lyzeczka) ok 10 bisszkopt lub owoc ( jablko, gruszjka, mozrala, brozeskwinia) 13-14 obiad: mieso warzywa plus ew jogurt lub owowc na deser 17 powdwieczorek owoc i jogurt, czasem mleko 21 kolacja - to co my lub zupka z warzyw bez miesa Na śniadanie samo mleko? Śniadanie to najbardziej wartościowy posiłek, powinno zawierać węglowodany i cukry złożone. Śniadanie nie tuczy! Drugie śniadanie ok, tez tak dawałam, ale teraz chce je nauczyć jeść kanapkę, stąd ta pozycja w menu ;) Moje dziecko na obiad nie zje na raz tyle, że obiad i deser. Na siłę jej jeść nie daję,tylko tyle ile chce. Reszta przecież całkiem podobnie ;) Niedawno też dawałam na śniadanie samo mleko, ale kiepsko po tym spała,widać było,ze jest głodne.

nie miałam cukrzycy ciązowej, nie brałam sztucznych witamin ani nic takiego - taki sie urodził:). Przytyłam 14 kilo. Teraz je kiepsko - jest jeszcze na piersi, nie tyka mleka innego niż moje, z obiadów wybiera tylko mieso, całe szczescie w miarę je zupy. Na śniadanie chce tylko zółtko (wiadomo, ze nie codziennie). Kasze je maksymalnie co drugi dzień. No ale jest zdrowy, wysoki, mega ruchliwy. Wiec chyba jest ok:)

Czekolady i słodyczy nie daję, a o 21 już nie jemy - za późno. Moim zdaniem takie dziecko potrzebuje jeszcze mlecznej kolacji i nie jest to nic złego. Owoce też zawierają dużo cukrów i tuczą, a warzywa też dajesz tylko raz dziennie-obiad.