Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mirelcia24

twardnienie brzucha

Polecane posty

Gość mirelcia24

witam..dziewczyny.. jestem obecnie w 29 t c ..mam pytanie bo od jakiegos czasu czuje kilka razy dziennie jak twardnieje mi w dolnej czesci brzuch tak na kilka sekund i puszcza to nie jest bolesne czy mam sie przejmowac czy to jest normalne ..u lekarza bylam 2 tygodnie temu ale jeszcze nie czulam tego twardnienia .. powiedzial ze szyjka trzymie ale przepisal mi luteine a tak naprawde nieweim na co bo nie zapytalam ...

Gość Nonieeee
twardnienie brzucha może być spowodowane rozwarciem szyjki macicy- idź do lekarza nie stwierdzi. Ciąża może być zagrożona- bez paniki jednak są leki na jej podtrzymanie. Nie zwlwkaj jednak z wizytą u lekarza- ja miałam coś takiego mniej więcej w tym samym tygodniu ciąży. Powodzenia! 🌻

Gość BEACISKO
Z twardnieniem brzuszka to jest tak- mogę sie wypowiadac bo jestem "szpec' w tej kwestii- 3 ginekologów + tydzień w szpitalu mnie troche uświadomiły- jeśli nie towarzyszą mu bóle takie jak miesiączkowe i nie zdarza sie to częściej niz 5-10 razy dziennie to jak jak dziewczynki mówiły macica trenuje- już najwyższy czas- ale jesli jest to bolesne, pojawia sie plamienie lub bóle miesiączkowe to koniecznie do lekarza... ja tak mam i od 3 tyg. poleguje sobie w łóżeczku-u mnie skurcze doprowadziły do skrócenia szyjki a wiec zagrozenia porodem przedwczesnym- jestem w 29 tyg.Więc kochanie obserwuj sie i jak co to biegiem do lekarza!!!!

Gość mirelcia24
dziekuje wam dziewczyny ..pozdrawiam